YAPIŞIK İKİZLER TÜRKİYE’DE YENİDEN DOĞDU!

DÜNYA 03.11.2021 - 07:05, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1159+ kez okundu.
 

YAPIŞIK İKİZLER TÜRKİYE’DE YENİDEN DOĞDU!

Kamerun’da yaşayan 3 yıllık evli Caroline ve Richard Akwe çifti, büyük bir heyecanla ikiz bebeklerini kucaklarına almayı bekliyordu. 26 yaşındaki Caroline Akwe, hamileliği boyunca düzenli olarak kontrollerini oluyor, her şey yolunda görünüyordu. Takvim yaprakları 6 Temmuz 2020’yi gösterdiğinde ikiz bebekler, sezaryenle zamanında dünyaya ‘merhaba’ dedi; ancak beklenmedik kocaman bir sürprizle! Zira ikizler birbirlerine kalçalarından yapışık doğmuşlardı!.. Anne uyanıp kendine geldiğinde hemşireler çekinerek verdiler Siyam ikizlerini kucağına. Annenin soruları cevap bulamıyor, adeta söz bitmiş sadece gözler anlatıyordu şaşkınlıklarını. Ancak bebeklerinin ikisinin de hayatta olmasına şükrederek, yine de durumu metanetle karşılamıştı genç anne ve baba.  Yapışık olmaları nedeniyle emzirirken zorluk çektim 28 yaşındaki baba Richard Akwe “Bebeklerimizin rahat hareket edememeleri, canlarının yandığı düşüncesi bizi çok üzüyordu. Bir de minik kızlarımızın acıktıklarında eşimin onları tek tek emzirmeye çalıştığı esnada ağlamalarına üzülüyorduk ama onlar bize armağandı ve biz onlara en iyi şekilde bakmaya kendimizi adadık” derken, anne Caroline Akwe “Tüm zorluklarına rağmen bebeklerimi yapışık halde bir yıl boyunca emzirdim. İkisinin de sağlıklı olarak birbirlerinden ayrılabileceklerine dair umudumuzu hiç kaybetmedik. Ve o hayalimiz Türk hekimlerinin olağanüstü çabası ve başarısıyla gerçeğe dönüştü” diyor.

Kamerun’da yaşayan 3 yıllık evli Caroline ve Richard Akwe çifti, büyük bir heyecanla ikiz bebeklerini kucaklarına almayı bekliyordu. 26 yaşındaki Caroline Akwe, hamileliği boyunca düzenli olarak kontrollerini oluyor, her şey yolunda görünüyordu. Takvim yaprakları 6 Temmuz 2020’yi gösterdiğinde ikiz bebekler, sezaryenle zamanında dünyaya ‘merhaba’ dedi; ancak beklenmedik kocaman bir sürprizle! Zira ikizler birbirlerine kalçalarından yapışık doğmuşlardı!.. Anne uyanıp kendine geldiğinde hemşireler çekinerek verdiler Siyam ikizlerini kucağına. Annenin soruları cevap bulamıyor, adeta söz bitmiş sadece gözler anlatıyordu şaşkınlıklarını. Ancak bebeklerinin ikisinin de hayatta olmasına şükrederek, yine de durumu metanetle karşılamıştı genç anne ve baba. 

Yapışık olmaları nedeniyle emzirirken zorluk çektim

28 yaşındaki baba Richard Akwe “Bebeklerimizin rahat hareket edememeleri, canlarının yandığı düşüncesi bizi çok üzüyordu. Bir de minik kızlarımızın acıktıklarında eşimin onları tek tek emzirmeye çalıştığı esnada ağlamalarına üzülüyorduk ama onlar bize armağandı ve biz onlara en iyi şekilde bakmaya kendimizi adadık” derken, anne Caroline Akwe “Tüm zorluklarına rağmen bebeklerimi yapışık halde bir yıl boyunca emzirdim. İkisinin de sağlıklı olarak birbirlerinden ayrılabileceklerine dair umudumuzu hiç kaybetmedik. Ve o hayalimiz Türk hekimlerinin olağanüstü çabası ve başarısıyla gerçeğe dönüştü” diyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.