Yalçın Ertan, Türkiye’ye döviz kazandıran üyelerimize teşekkür ediyoruz dedi.

DÜNYA 17.12.2023 - 08:51, Güncelleme: 17.12.2023 - 08:51 568+ kez okundu.
 

Yalçın Ertan, Türkiye’ye döviz kazandıran üyelerimize teşekkür ediyoruz dedi.

Demir ve demirdışı metaller sektöründe ihracat yıldızlarının gurur gecesi

  Yıllık 2,5 milyar doları aşan ihracat performansıyla Ege İhracatçı Birlikleri’nin ihracatında 6 yıldır zirveye demir atan Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği 2022 yılında gerçekleştirdiği 2 milyar 564 milyon dolarlık ihracatın yüzde 78’ini gerçekleştiren 35 üyesi için “Demir ve Demirdışı Metaller İhracatının Yıldızları Ödül Töreni” düzenledi.     Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği üyeleri arasında ihracatın zirvesinde Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. yer alırken, ikinci firma Başak Metal Ticaret ve Sanayi A.Ş., üçüncü firma Kardemir Dış Ticaret Anonim Şirketi şeklinde sıralandı.     Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, 2022 yılında ihracatlarını 2021 yılına göre yüzde 15 artırarak 2 milyar 564 milyon dolara ulaştıklarını dile getirdi. Ertan, “Ödül verdiğimiz 35 üyemiz 2022 yılında Türkiye’ye 2 milyar $ döviz kazandırdı. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.      2023 yılında mevcudumuzu koruduk     2023 yılı Ocak-Kasım döneminde 2,3 milyar dolar ihracat yaptıkları bilgisini paylaşan Ertan, “2023 yılını 2022 yılı ile aynı seviyelerde tamamlayacağımızı öngörüyoruz. Küresel ve bölgesel olarak yaşanan pek çok zorluğa rağmen sektördeki tecrübemiz ve bölgemize özel ürün gruplarındaki rekabetçi gücümüz sayesinde Türk çelik ve demirdışı metaller sektörlerinde son iki yılda 2021 yılı sonuna kıyasla 12 milyar dolarlık ihracat kaybı yaşamamıza rağmen Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği olarak 2023 yılı ihracat performansında pozitif ayrışmış durumdayız” dedi. 
Demir ve demirdışı metaller sektöründe ihracat yıldızlarının gurur gecesi

 

Yıllık 2,5 milyar doları aşan ihracat performansıyla Ege İhracatçı Birlikleri’nin ihracatında 6 yıldır zirveye demir atan Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği 2022 yılında gerçekleştirdiği 2 milyar 564 milyon dolarlık ihracatın yüzde 78’ini gerçekleştiren 35 üyesi için “Demir ve Demirdışı Metaller İhracatının Yıldızları Ödül Töreni” düzenledi.

 

 

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği üyeleri arasında ihracatın zirvesinde Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. yer alırken, ikinci firma Başak Metal Ticaret ve Sanayi A.Ş., üçüncü firma Kardemir Dış Ticaret Anonim Şirketi şeklinde sıralandı.

 

 

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, 2022 yılında ihracatlarını 2021 yılına göre yüzde 15 artırarak 2 milyar 564 milyon dolara ulaştıklarını dile getirdi. Ertan, “Ödül verdiğimiz 35 üyemiz 2022 yılında Türkiye’ye 2 milyar $ döviz kazandırdı. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

 

2023 yılında mevcudumuzu koruduk

 

 

2023 yılı Ocak-Kasım döneminde 2,3 milyar dolar ihracat yaptıkları bilgisini paylaşan Ertan, “2023 yılını 2022 yılı ile aynı seviyelerde tamamlayacağımızı öngörüyoruz. Küresel ve bölgesel olarak yaşanan pek çok zorluğa rağmen sektördeki tecrübemiz ve bölgemize özel ürün gruplarındaki rekabetçi gücümüz sayesinde Türk çelik ve demirdışı metaller sektörlerinde son iki yılda 2021 yılı sonuna kıyasla 12 milyar dolarlık ihracat kaybı yaşamamıza rağmen Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği olarak 2023 yılı ihracat performansında pozitif ayrışmış durumdayız” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.