YILAN BALIĞI VE FAYDALARI

DİĞER 21.02.2021 - 09:21, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1871+ kez okundu.
 

YILAN BALIĞI VE FAYDALARI

Yılan balıkları (ANGUİLA ANGUİLA) Çin, Japonya ve Avrupa sularında yaşamaktadırlar, Bu cins balıklara "sudaki ginseng" adı verilmiştir. Denizde doğar ancak akarsularda yaşarlar. İnsanlar, bugüne kadar verilen çabalara rağmen bu balığın yavrularının suni üretimini gerçekleştirememişlerdir. Dolayısıyla bu balık cinsi çok değerlidir. Örneğin, Çin'de ona "yumuşak altın" denilmektedir. Yaşayabilirlik gücü çok yüksek bir balıktır. Gece rahatça hareket eder, ışığa karşı çok duyarlıdır ve oksijen eksikliğine son derece dayanıklıdır. I945'te Hiroşima'daki nükleer bombardımanın ardından tüm canlıların arasından yalnızca bu balığın hayatta kalabilmesi herkesi çok şaşırttı. Bu durum bilimadamlarının yoğun ilgisini çekti. Japonya'da son derece değerli olan ve içer­ diği besin maddelerinin katsayısı yüksek olan bu cins yılan balığı insanlar tarafından çok sayıda tüketilmektedir. Bilimadamlarma göre bu alışkanlıkları, Japonların dünyada en uzun yaşayan milleti olmasına önemli katkı sağlamaktadır. Bu yağ, modern biyokimya teknolojisi kullanılarak yılanbalığı iliğinden elde edilmektedir. 100 doğal, saf, besin değeri yüksek, tam anlamıyla güvenli ve hiçbir yan etkisi olmayan bir üründür. "Yılanbalığı yağı"nın içeriğindeki önemli öğeler: 1.) EPA insan vücudunun üretmediği başlıca doymamış yağ asitleri. Bu asit, kan damarlarını iyileştirir, lipid seviyesini azaltır, dolayısıyla çeşitli kan-damar hastalıklarını etkili bir şekilde önler. 2. )DHA aynı şekilde insan vücudunun üretmediği başlıca doymamış yağ asit lerindendir. Bu aside "beynin altını" adını vermişler. Beyin fonksiyonlarını iyileştirir, hafızayı güçlendirir, yaşlanma nedeniyle mey­dana gelen dejenerasyon ve senile dementia durdurulabilir. 3.)AKG'ler alkoksil gliserin, insan vücudu tarafından üretilebilmektedir. Bilimadamları ona "bağışıklık kaynağı" adını vermişlerdir. Lenf bezlerinde, karaciğer ve ilikte konsantre olan bu madde bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu enfeksiyon ve diğer hastalıklara karşı dirençli kılar. YILANBALIĞI YAĞININ FAYDALARI: 1- Kalp ve damarları korur. 2- Kolesterolü düşürür. 3- Alerji ve astım hastalığında oldukça ciddi yararları vardır. 4- Hamilelikte hem anneye hem de bebeğe katkıları büyüktür. 5- Beyin hücrelerini güçlendirir. Migren rahatsızlığında faydalıdır. 6- Cinsel gücü kuvvetlendirir. Erkekliği arttırır. 7- Fazla kilolardan kurtulmada zayıflamaya yardımcı olur. 8- Cildi kuvvetlendirir. Çatlak ve pişiklerde faydalıdır. 9- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hastalıklara karşı zayıflığa iyi gelir.
Yılan balıkları (ANGUİLA ANGUİLA) Çin, Japonya ve Avrupa sularında yaşamaktadırlar, Bu cins balıklara "sudaki ginseng" adı verilmiştir. Denizde doğar ancak akarsularda yaşarlar. İnsanlar, bugüne kadar verilen çabalara rağmen bu balığın yavrularının suni üretimini gerçekleştirememişlerdir. Dolayısıyla bu balık cinsi çok değerlidir. Örneğin, Çin'de ona "yumuşak altın" denilmektedir. Yaşayabilirlik gücü çok yüksek bir balıktır. Gece rahatça hareket eder, ışığa karşı çok duyarlıdır ve oksijen eksikliğine son derece dayanıklıdır. I945'te Hiroşima'daki nükleer bombardımanın ardından tüm canlıların arasından yalnızca bu balığın hayatta kalabilmesi herkesi çok şaşırttı. Bu durum bilimadamlarının yoğun ilgisini çekti. Japonya'da son derece değerli olan ve içer­ diği besin maddelerinin katsayısı yüksek olan bu cins yılan balığı insanlar tarafından çok sayıda tüketilmektedir. Bilimadamlarma göre bu alışkanlıkları, Japonların dünyada en uzun yaşayan milleti olmasına önemli katkı sağlamaktadır.
Bu yağ, modern biyokimya teknolojisi kullanılarak yılanbalığı iliğinden elde edilmektedir. 100 doğal, saf, besin değeri yüksek, tam anlamıyla güvenli ve hiçbir yan etkisi olmayan bir üründür.
"Yılanbalığı yağı"nın içeriğindeki önemli öğeler:
1.) EPA insan vücudunun üretmediği başlıca doymamış yağ asitleri. Bu asit, kan damarlarını iyileştirir, lipid seviyesini azaltır, dolayısıyla çeşitli kan-damar hastalıklarını etkili bir şekilde önler.
2. )DHA aynı şekilde insan vücudunun üretmediği başlıca doymamış yağ asit lerindendir. Bu aside "beynin altını" adını vermişler. Beyin fonksiyonlarını iyileştirir, hafızayı güçlendirir, yaşlanma nedeniyle mey­dana gelen dejenerasyon ve senile dementia durdurulabilir.
3.)AKG'ler alkoksil gliserin, insan vücudu tarafından üretilebilmektedir. Bilimadamları ona "bağışıklık kaynağı" adını vermişlerdir. Lenf bezlerinde, karaciğer ve ilikte konsantre olan bu madde bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu enfeksiyon ve diğer hastalıklara karşı dirençli kılar.
YILANBALIĞI YAĞININ FAYDALARI:
1- Kalp ve damarları korur.
2- Kolesterolü düşürür.
3- Alerji ve astım hastalığında oldukça ciddi yararları vardır.
4- Hamilelikte hem anneye hem de bebeğe katkıları büyüktür.
5- Beyin hücrelerini güçlendirir. Migren rahatsızlığında faydalıdır.
6- Cinsel gücü kuvvetlendirir. Erkekliği arttırır.
7- Fazla kilolardan kurtulmada zayıflamaya yardımcı olur.
8- Cildi kuvvetlendirir. Çatlak ve pişiklerde faydalıdır.
9- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hastalıklara karşı zayıflığa iyi gelir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.