Vaka Sayısı Rekor Kırıyor: B Plana Geçiyoruz

03.01.2022 - 23:57, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1640+ kez okundu.
 

Vaka Sayısı Rekor Kırıyor: B Plana Geçiyoruz

İngiltere'de son 24 saat içinde 157 bin 758 vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 13 milyon 422 bin 815'e yükseldi.

İngiltere'de Kovid-19 salgınında günlük vaka sayıları 100 bin üzerinde seyretmeye devam ediyor.  Ülkede son 24 saat içinde 157 bin 758 vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 13 milyon 422 bin 815'e yükseldi.   Son 24 saat içinde Kovid-19 nedeniyle 42 kişinin yaşamını yitirdiği ülkede, toplam can kaybı 148 bin 893'e yükseldi. İngiltere’de salgının başından beri ilk defa 22 Aralık'tarihinde 100 bin üzerine çıkan günlük vaka sayısı son 12 gündür 100 binin üzerinde seyrediyor.   En yüksek günlük vaka sayısı, 31 Aralık'tarihinde 189 bin 846 vakanın tespit edilmesiyle kayda geçerken, ülkede 28 Aralık ve 31 Aralık'a kadar 4 gün peş peşe Kovid-19 vaka sayıları rekor tazelemişti.   B Planı'na bağlı kalmalıyız İngiltere'de son haftalarda Kovid-19 vakalarındaki büyük artışa rağmen hükümet, ülkedeki önlemleri sıkılaştırmadı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson aşı merkezinden yaptığı açıklamada, ülkede "yüksek sayıdaki aşılama" sayesinde İngiltere'nin çoğu ülkeden daha iyi bir konumda olduğunu söyledi.   Bununla birlikte, Omicron'un diğer mutasyonlara göre "daha hafif" olduğunu söyleyen Boris Johnson, salgın henüz bitmediğini ve İngiltere'nin virüs ile mücadelede B planına bağlı kalması gerektiğini açıkladı. Ülkede daha çok yasaklama uygulanması konusunda verilerin bir kez daha gözden geçirilmeye devam edileceğini söyleyen Boris Johnson, "şu anda yaptığımız şey bence doğru olanı yapıyoruz. Salgının bittiğini söylemek kesinlikle yanlış olur. B Planına bağlı kalmalı ve tedbirli olmalıyız."   Boris Johnson ayrıca, giderek artan vakalar ve Omicron mutasyonunun ülke çapında yayılmaya hızla devam etmesi ile önümüzdeki haftalarda hastanelerdeki iş yükünün "önemli ölçüde" artabileceğine dikkat çekerek, hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören kişilerin çoğunlukla güçlendirici aşı dozu olmadığını söyledi.
İngiltere'de son 24 saat içinde 157 bin 758 vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 13 milyon 422 bin 815'e yükseldi.

İngiltere'de Kovid-19 salgınında günlük vaka sayıları 100 bin üzerinde seyretmeye devam ediyor.  Ülkede son 24 saat içinde 157 bin 758 vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 13 milyon 422 bin 815'e yükseldi.

 

Son 24 saat içinde Kovid-19 nedeniyle 42 kişinin yaşamını yitirdiği ülkede, toplam can kaybı 148 bin 893'e yükseldi. İngiltere’de salgının başından beri ilk defa 22 Aralık'tarihinde 100 bin üzerine çıkan günlük vaka sayısı son 12 gündür 100 binin üzerinde seyrediyor.

 

En yüksek günlük vaka sayısı, 31 Aralık'tarihinde 189 bin 846 vakanın tespit edilmesiyle kayda geçerken, ülkede 28 Aralık ve 31 Aralık'a kadar 4 gün peş peşe Kovid-19 vaka sayıları rekor tazelemişti.

 

B Planı'na bağlı kalmalıyız

İngiltere'de son haftalarda Kovid-19 vakalarındaki büyük artışa rağmen hükümet, ülkedeki önlemleri sıkılaştırmadı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson aşı merkezinden yaptığı açıklamada, ülkede "yüksek sayıdaki aşılama" sayesinde İngiltere'nin çoğu ülkeden daha iyi bir konumda olduğunu söyledi.

 

Bununla birlikte, Omicron'un diğer mutasyonlara göre "daha hafif" olduğunu söyleyen Boris Johnson, salgın henüz bitmediğini ve İngiltere'nin virüs ile mücadelede B planına bağlı kalması gerektiğini açıkladı. Ülkede daha çok yasaklama uygulanması konusunda verilerin bir kez daha gözden geçirilmeye devam edileceğini söyleyen Boris Johnson, "şu anda yaptığımız şey bence doğru olanı yapıyoruz. Salgının bittiğini söylemek kesinlikle yanlış olur. B Planına bağlı kalmalı ve tedbirli olmalıyız."

 

Boris Johnson ayrıca, giderek artan vakalar ve Omicron mutasyonunun ülke çapında yayılmaya hızla devam etmesi ile önümüzdeki haftalarda hastanelerdeki iş yükünün "önemli ölçüde" artabileceğine dikkat çekerek, hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören kişilerin çoğunlukla güçlendirici aşı dozu olmadığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.