Vaka sayısı 10 günde 5 kat arttı

31.12.2021 - 20:50, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2322+ kez okundu.
 

Vaka sayısı 10 günde 5 kat arttı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da vaka sayısı son 10 günde 5 kat artarak 20 bini geçtiğini söyledi.

Artış Omicron varyantına bağlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara için de benzer bir uyarı yaptı. İstanbul'da Kovid-19 vaka sayısı 10 günde yüzde 500 arttı.   Geçen hafta megakentte vaka sayısı 4 bin olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu hafta tam tamına 20 bin 500. Artış beş katı. Şaka gibi ama oran bu." İstanbul'a bakarak genel Türkiye değerlendirmesi yapılmasının yanlış olacağını, "Eğer İstanbul’daki vaka artış oranı Türkiye genelinde olsaydı bugün en az 100 bin vakadan bahsediyor olurduk. Allahtan bu oran henüz genele yansımadı."   Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplam vaka sayısı yarısından fazlası İstanbul'da olduğunu belirterek, "Tam anlamıyla İstanbul patladı diyebiliriz."   NEDEN OMİCRON Bunun en önemli nedeni Omicron varyantı olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şunları söyledi: "Şu anda İstanbul’da Omircron'a bağlı vakaların oranı çok yüksek. Çünkü İstanbul dışarıya en çok bağlantısı olan kent. Omicron da Türkiye’ye İstanbul üzerinden girdi. Ve hızla yayıldı."   ANKARA DA TEHLİKEDE Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başkent için de benzer bir tehlikeye dikkat çekti. Ankara'da vaka sayısı geçen hafta 1200 olan vaka sayısı ikiye katlandığı, "Belli ki 1 hafta sonra Ankara’da patlayacak. Sonra tüm Türkiye."   TEDİRGİN DEĞİL TEDBİRLİ OLUN Günlük vaka sayıları bir süre sonra günlük 70 binlere ulaşabileceği uyarısını yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şöyle devam etti: "Gidişat bunu gösteriyor. Tek tesellimiz vaka sayılarındaki artışın hastaneye yatışlara ve yoğun bakımlara ve tabii vefatlara aynı oranda yansımıyor olması. Ama bu demek değil ki tedbirsiz davranmak gerek. Vatandaş tedirgin olmasın ama tedbirli olsun.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da vaka sayısı son 10 günde 5 kat artarak 20 bini geçtiğini söyledi.

Artış Omicron varyantına bağlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara için de benzer bir uyarı yaptı. İstanbul'da Kovid-19 vaka sayısı 10 günde yüzde 500 arttı.

 

Geçen hafta megakentte vaka sayısı 4 bin olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu hafta tam tamına 20 bin 500. Artış beş katı. Şaka gibi ama oran bu." İstanbul'a bakarak genel Türkiye değerlendirmesi yapılmasının yanlış olacağını, "Eğer İstanbul’daki vaka artış oranı Türkiye genelinde olsaydı bugün en az 100 bin vakadan bahsediyor olurduk. Allahtan bu oran henüz genele yansımadı."

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplam vaka sayısı yarısından fazlası İstanbul'da olduğunu belirterek, "Tam anlamıyla İstanbul patladı diyebiliriz."

 

NEDEN OMİCRON

Bunun en önemli nedeni Omicron varyantı olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şunları söyledi: "Şu anda İstanbul’da Omircron'a bağlı vakaların oranı çok yüksek. Çünkü İstanbul dışarıya en çok bağlantısı olan kent. Omicron da Türkiye’ye İstanbul üzerinden girdi. Ve hızla yayıldı."

 

ANKARA DA TEHLİKEDE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başkent için de benzer bir tehlikeye dikkat çekti. Ankara'da vaka sayısı geçen hafta 1200 olan vaka sayısı ikiye katlandığı, "Belli ki 1 hafta sonra Ankara’da patlayacak. Sonra tüm Türkiye."

 

TEDİRGİN DEĞİL TEDBİRLİ OLUN

Günlük vaka sayıları bir süre sonra günlük 70 binlere ulaşabileceği uyarısını yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şöyle devam etti: "Gidişat bunu gösteriyor. Tek tesellimiz vaka sayılarındaki artışın hastaneye yatışlara ve yoğun bakımlara ve tabii vefatlara aynı oranda yansımıyor olması. Ama bu demek değil ki tedbirsiz davranmak gerek. Vatandaş tedirgin olmasın ama tedbirli olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.