UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray Kritik Karşılaşma

10.03.2022 - 16:41, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1519+ kez okundu.
 

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray Kritik Karşılaşma

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda İspanya'da Barcelona ile çok zorlu bir maça çıkacak olan Galatasaray için büyük bir tehlike kapıda olabilir.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas geçtiğimiz günlerde takımı UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale taşıyan eski teknik direktör Fatih Terim'e mektup yazmış ve tecrübeli teknik direktörü oynanacak Barcelona maçını tribünden izlemesi için İspanya'ya davet etmişti. Deneyimli teknik direktör bu davete teşekkür etmiş karşılaşmayı televizyondan izleyeceğini yine aynı şekilde mektupla Burak Elmas'a bildirmişti. Galatasaray'ın patronundan bir mektup da Başkan Yardımcılığı görevinden aylar önce istifa eden Rezap Epözdemir'e yazıldı.   Barcelona'da eksiklikler İspanyol devinde Galatasaray maçı öncesinde en önemli eksik, sarı kart cezalısı olan Gavi. Tecrübeli sağ bek Dani Alves ve Wague ise UEFA listesinde yok. Bu futbolcuların yanı sıra sakatlıkları bulunan Umtiti, Balde, Sergi Roberto ve Fati de görev yapamayacak.   Barça'nın kadrosu   Kaleciler: Ter Stegen, Neto, Arnau   Savunma: Dest, Mingueza, Araujo, Pique, Lenglet, Eric, Alba   Orta saha: Busquets, Puig, Pedri, Frenkie, Nico   Hücum: Dembele, Traore, Ferran, Depay, Aubameyang, Luuk de Jong, Braithwaite   İstanbul'a dönüşte kar engeli Dev maç sonrasında Türkiye'ye dönecek olan Galatasaray, İstanbul'da son 35 yılın en kuvvetli kar yağışının beklenmesi nedeniyle uçuşların iptal olmasıyla karşı karşıya kaldı.   Şimdiden bir sefer iptal Türk Hava Yolları, beklenen kötü hava koşulları nedeniyle 11 Mart Cuma günü Barselona-İstanbul uçuşlarından birini şimdiden iptal etti. Bu durum Galatasaray'ı tedirgin ederken, uçuşun riskli olabileceği öğrenildi. Gün içindeki hava koşulları bu konuda temsilcimiz Galatasaray'ın akıbetini belirleyecek. Galatasaray 14 Mart Pazartesi günü Süper Lig 'de Beşiktaş 'la derbi karşılaşmasına çıkacak.   Sadece bir galibiyet Galatasaray ile Barcelona şimdiye kadar Avrupa kupalarında 8 defa rakip oldu. Hepsi Şampiyonlar Ligi’nde oynanan mücadelelerde Galatasaray bir defa daha sahadan galip ayrılırken, İspanyol temsilcisi 5 defa kazandı. 2 müsabaka da berabere sona erdi. Galatasaray 6 defa gol sevinci yaşarken, Barça da 14 gol kaydetti. İki takım son olarak 13 Kasım 2002 yılında Camp Nou’da karşılaştı ve Barcelona 3-1’lik skorla kazandı.   Gheorghe Hagi: Barça açık favori Barcelona forması giyen, daha sonra geldiği Galatasaray’da efsaneler arasına yerleşen Gheorghe Hagi, Katalan ekibini favori olarak gösterdi. Gheorghe Hagi, “Her iki kulüp de geçiş sürecinde olmasına rağmen Barcelona açıkçası daha iyi bir takım. Xavi ile toparladılar ve açık ara maçın favorisi.”
UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda İspanya'da Barcelona ile çok zorlu bir maça çıkacak olan Galatasaray için büyük bir tehlike kapıda olabilir.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas geçtiğimiz günlerde takımı UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale taşıyan eski teknik direktör Fatih Terim'e mektup yazmış ve tecrübeli teknik direktörü oynanacak Barcelona maçını tribünden izlemesi için İspanya'ya davet etmişti. Deneyimli teknik direktör bu davete teşekkür etmiş karşılaşmayı televizyondan izleyeceğini yine aynı şekilde mektupla Burak Elmas'a bildirmişti. Galatasaray'ın patronundan bir mektup da Başkan Yardımcılığı görevinden aylar önce istifa eden Rezap Epözdemir'e yazıldı.

 

Barcelona'da eksiklikler

İspanyol devinde Galatasaray maçı öncesinde en önemli eksik, sarı kart cezalısı olan Gavi. Tecrübeli sağ bek Dani Alves ve Wague ise UEFA listesinde yok. Bu futbolcuların yanı sıra sakatlıkları bulunan Umtiti, Balde, Sergi Roberto ve Fati de görev yapamayacak.

 

Barça'nın kadrosu

 

Kaleciler: Ter Stegen, Neto, Arnau

 

Savunma: Dest, Mingueza, Araujo, Pique, Lenglet, Eric, Alba

 

Orta saha: Busquets, Puig, Pedri, Frenkie, Nico

 

Hücum: Dembele, Traore, Ferran, Depay, Aubameyang, Luuk de Jong, Braithwaite

 

İstanbul'a dönüşte kar engeli

Dev maç sonrasında Türkiye'ye dönecek olan Galatasaray, İstanbul'da son 35 yılın en kuvvetli kar yağışının beklenmesi nedeniyle uçuşların iptal olmasıyla karşı karşıya kaldı.

 

Şimdiden bir sefer iptal

Türk Hava Yolları, beklenen kötü hava koşulları nedeniyle 11 Mart Cuma günü Barselona-İstanbul uçuşlarından birini şimdiden iptal etti. Bu durum Galatasaray'ı tedirgin ederken, uçuşun riskli olabileceği öğrenildi. Gün içindeki hava koşulları bu konuda temsilcimiz Galatasaray'ın akıbetini belirleyecek. Galatasaray 14 Mart Pazartesi günü Süper Lig 'de Beşiktaş 'la derbi karşılaşmasına çıkacak.

 

Sadece bir galibiyet

Galatasaray ile Barcelona şimdiye kadar Avrupa kupalarında 8 defa rakip oldu. Hepsi Şampiyonlar Ligi’nde oynanan mücadelelerde Galatasaray bir defa daha sahadan galip ayrılırken, İspanyol temsilcisi 5 defa kazandı. 2 müsabaka da berabere sona erdi. Galatasaray 6 defa gol sevinci yaşarken, Barça da 14 gol kaydetti. İki takım son olarak 13 Kasım 2002 yılında Camp Nou’da karşılaştı ve Barcelona 3-1’lik skorla kazandı.

 

Gheorghe Hagi: Barça açık favori

Barcelona forması giyen, daha sonra geldiği Galatasaray’da efsaneler arasına yerleşen Gheorghe Hagi, Katalan ekibini favori olarak gösterdi. Gheorghe Hagi, “Her iki kulüp de geçiş sürecinde olmasına rağmen Barcelona açıkçası daha iyi bir takım. Xavi ile toparladılar ve açık ara maçın favorisi.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.