Türkiye’ye Rus Turist Akını

TURİZM 11.09.2023 - 23:12, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1262+ kez okundu.
 

Türkiye’ye Rus Turist Akını

Türkiye’ye Rus Turist Akını: 2022 Rekoru Kırılacak Türkiye, Rusya’dan gelen turist sayısında bu yıl yeni bir rekor kırmaya hazırlanıyor. Rusya Turizm Endüstrisi Birliği, yıl sonuna kadar Türkiye’yi ziyaret eden Rus turist sayısının 2022 yılındakini geçeceğini duyurdu. Turizmciler sezonun uzamasından memnun Rusya Turizm Endüstrisi Birliği’nin yaptığı açıklamada, Türkiye’ye olan ilginin sonbaharda da devam edeceği belirtildi. Otellerin fiyatlarında indirime gittikleri ve sezonu uzattıkları kaydedildi. Açıklamada, “Rus turizm sektörü, sonbahardaki satışların bahar ve yazın ilk döneminde yaşanan kayıpları telafi edeceğini, 2022 yılının rakamlarına ulaşılarak geçileceğini umuyor.” ifadeleri kullanıldı. Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Dmitriy Gorin de Türkiye’ye olan talebin yüksek olduğunu söyledi. Gorin, “Bu yılın ilk 7 ayında 3,5 milyon Rus Türkiye’yi ziyaret etti. Ağustos ayında da iyi rakamlar gördük ve eylül-ekim ayları için geleneksel olarak yüksek talep oluyor. Mayıs ve yaz aylarındaki kayıpların kısmen telafi edilmesine yardımcı olacağını düşünüyorum.” dedi. Gorin, Türkiye’de tatil sezonunun son yıllarda uzadığına da dikkat çekti. Gorin, "Gelecek ayların Türkiye’ye Rus turist akışı konusunda iyi istatistikler göstermesini bekliyoruz. Sonuçlara göre muhtemelen geçen yılın rakamlarına ulaşacağız ve hatta üzerine çıkacağız.” şeklinde konuştu.

Türkiye’ye Rus Turist Akını: 2022 Rekoru Kırılacak Türkiye, Rusya’dan gelen turist sayısında bu yıl yeni bir rekor kırmaya hazırlanıyor. Rusya Turizm Endüstrisi Birliği, yıl sonuna kadar Türkiye’yi ziyaret eden Rus turist sayısının 2022 yılındakini geçeceğini duyurdu.

Turizmciler sezonun uzamasından memnun Rusya Turizm Endüstrisi Birliği’nin yaptığı açıklamada, Türkiye’ye olan ilginin sonbaharda da devam edeceği belirtildi. Otellerin fiyatlarında indirime gittikleri ve sezonu uzattıkları kaydedildi. Açıklamada, “Rus turizm sektörü, sonbahardaki satışların bahar ve yazın ilk döneminde yaşanan kayıpları telafi edeceğini, 2022 yılının rakamlarına ulaşılarak geçileceğini umuyor.” ifadeleri kullanıldı.

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Dmitriy Gorin de Türkiye’ye olan talebin yüksek olduğunu söyledi. Gorin, “Bu yılın ilk 7 ayında 3,5 milyon Rus Türkiye’yi ziyaret etti. Ağustos ayında da iyi rakamlar gördük ve eylül-ekim ayları için geleneksel olarak yüksek talep oluyor. Mayıs ve yaz aylarındaki kayıpların kısmen telafi edilmesine yardımcı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Gorin, Türkiye’de tatil sezonunun son yıllarda uzadığına da dikkat çekti. Gorin, "Gelecek ayların Türkiye’ye Rus turist akışı konusunda iyi istatistikler göstermesini bekliyoruz. Sonuçlara göre muhtemelen geçen yılın rakamlarına ulaşacağız ve hatta üzerine çıkacağız.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.