Türkiye’de ilk, dünyada ise 4’üncü oldu

TEKNOLOJİ 18.04.2024 - 00:56, Güncelleme: 18.04.2024 - 00:56 470 kez okundu.
 

Türkiye’de ilk, dünyada ise 4’üncü oldu

Petlas, Uluslararası Akreditasyon Sertifikası’nı aldı

      Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında olan Petlas, sivil ve askeri havacılık uçakları ve tüm platform lastiklerinin ürün onayını kapsayan “Uluslararası Akredite Merkezi” unvanını almaya hak kazandı. Bu ünvanla Petlas hava aracı lastiklerini akredite edebilen dünyanın dördüncü, Türkiye’nin ise ilk markası oldu.   AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren Petlas, yenilikçi lastikleri, fabrika yatırımları, Ar-Ge ve sürdürülebilirlik çalışmaları ile sektöründe başarıların öncüsü olmaya devam ediyor. Uçak lastiklerine uluslararası kabuller için gereken bir çok testi yapabilme yeteneğine sahip Lastik Deney Laboratuvarı ile başarılarına bir yenisini ekleyen Petlas, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından Ulusal Akreditasyon Sertifikası’na layık görüldü. Bu sertifikasyonla üretilen uçak ve havacılık sektörüne ait lastiklerin uluslararası uygunluk onayını, Ulusal Akreditasyona sahip Lastik Deney Laboratuvarı’nda sağlayabilecek. 
Petlas, Uluslararası Akreditasyon Sertifikası’nı aldı

 

 

 

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında olan Petlas, sivil ve askeri havacılık uçakları ve tüm platform lastiklerinin ürün onayını kapsayan “Uluslararası Akredite Merkezi” unvanını almaya hak kazandı. Bu ünvanla Petlas hava aracı lastiklerini akredite edebilen dünyanın dördüncü, Türkiye’nin ise ilk markası oldu.

 

AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren Petlas, yenilikçi lastikleri, fabrika yatırımları, Ar-Ge ve sürdürülebilirlik çalışmaları ile sektöründe başarıların öncüsü olmaya devam ediyor. Uçak lastiklerine uluslararası kabuller için gereken bir çok testi yapabilme yeteneğine sahip Lastik Deney Laboratuvarı ile başarılarına bir yenisini ekleyen Petlas, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından Ulusal Akreditasyon Sertifikası’na layık görüldü. Bu sertifikasyonla üretilen uçak ve havacılık sektörüne ait lastiklerin uluslararası uygunluk onayını, Ulusal Akreditasyona sahip Lastik Deney Laboratuvarı’nda sağlayabilecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.