TÜRKİYE’NİN İLK GASTRONOMİ SOKAĞI

KÜLTÜR 19.06.2022 - 08:32, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2254+ kez okundu.
 

TÜRKİYE’NİN İLK GASTRONOMİ SOKAĞI

Üsküdar'da tarihi nalbur ve hırdavatçıların olduğu Uncular Caddesi, Gastronomi Sokağı'na dönüştü. İmzasını taşıyan projelerle Türkiye’de örnekle gösterilen Üsküdar Belediyesi, Türkiye’nin ilk Gastronomi Sokağı’na imzasını attı. İyi yemeğin izinden gidenler, gastronomi tutkunları ve kariyer yaşamını gastronomi odağında şekillendirmek isteyen herkesi buluşturan Gastronomi Sokağı’nın açılışı Gastronomi Festivali ile yapıldı.  Çok sayıda Üsküdarlı ve İstanbullunun akın ettiği gastronomi festivaline Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Masterchef jürisi Somer Sivrioğlu, Sefa Özyaykılıç, Kemal Can Yurttaş, Umut Reçber gibi dünyaca ünlü şefler katıldı.   Festivalde Geleneksel Mutfak, Yurtdışında Türk Mutfağı, Vegan Tatlılar, Sushi Teknikleri, Adana Kebap Teknikleri gibi mutfağın farklı uzmanlık alanlarına dokunan workshoplar düzenlendi. Gastronomi Sokağı'nın saat 9.00 ile 00.00 arasında araç trafiğine kapalı olacağını ifade eden Türkmen, "Burada bulunan işletmelerimiz sokağın sağlı sollu yanlarına masa ve sandalyelerini atarak misafirlerini ağırlayabilecekler. Bu güzel sokağımız esnafıyla ve misafirleriyle tam bir buluşma yeri olacak." dedi.

Üsküdar'da tarihi nalbur ve hırdavatçıların olduğu Uncular Caddesi, Gastronomi Sokağı'na dönüştü. İmzasını taşıyan projelerle Türkiye’de örnekle gösterilen Üsküdar Belediyesi, Türkiye’nin ilk Gastronomi Sokağı’na imzasını attı. İyi yemeğin izinden gidenler, gastronomi tutkunları ve kariyer yaşamını gastronomi odağında şekillendirmek isteyen herkesi buluşturan Gastronomi Sokağı’nın açılışı Gastronomi Festivali ile yapıldı. 

Çok sayıda Üsküdarlı ve İstanbullunun akın ettiği gastronomi festivaline Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Masterchef jürisi Somer Sivrioğlu, Sefa Özyaykılıç, Kemal Can Yurttaş, Umut Reçber gibi dünyaca ünlü şefler katıldı.   Festivalde Geleneksel Mutfak, Yurtdışında Türk Mutfağı, Vegan Tatlılar, Sushi Teknikleri, Adana Kebap Teknikleri gibi mutfağın farklı uzmanlık alanlarına dokunan workshoplar düzenlendi.

Gastronomi Sokağı'nın saat 9.00 ile 00.00 arasında araç trafiğine kapalı olacağını ifade eden Türkmen, "Burada bulunan işletmelerimiz sokağın sağlı sollu yanlarına masa ve sandalyelerini atarak misafirlerini ağırlayabilecekler. Bu güzel sokağımız esnafıyla ve misafirleriyle tam bir buluşma yeri olacak." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.