Türk Oftalmoloji Derneği 9'uncu Canlı Cerrahi Sempozyumu başladı
Türk Oftalmoloji Derneği 9'uncu Canlı Cerrahi Sempozyumu başladı
Göz hekimleri Ankara'da 4 gün boyunca canlı yayında 70 faaliyet gösteriyor
Göz hekimleri Ankara'da 4 gün boyunca canlı yayında 70 faaliyet gösteriyor
Türk Oftalmoloji Derneği'nin Ankara Bilkent Şehir Hastanesi iş birliği ile gerçekleştirdiği 9'uncu Cerrahi Cerrahi Sempozyumu, 29 Mayıs Perşembe günü Ankara'da başladı. 01 Haziran'a kadar sempozyum kapsamında hekim gözlerinin TC Sağlık Bakanlığı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde yapacağı ameliyatlar canlı yayınla diğer göz doktorlarının bulunduğu konferans salonuna ve kayıtlı olarak devam eden hekimlere katılan hekimlere aktarılıyor.
Türkiye'deki göz doktorlarını temsil eden tek dernek olan Türk Oftalmoloji Derneği, Türkiye'deki göz hekimlerinin mesleki gelişimlerini sağlamak amacıyla dünya standartlarında etkinlik ve eğitim organizasyonları düzenlemeyi sürdürüyor. Canlı Cerrahi Sempozyumu, Türk Oftalmoloji Derneği'nin her yıl desteklediği Ulusal Kongre'den sonra en önemli ve en çok ilgi gören toplantı haline geldi. Göz doktorlarının bilgi ve tecrübelerini paylaşmalarına olanak sağlayan sempozyum kapsamında TC Sağlık Bakanlığı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi iş birliği ile farklı birimlerde 70 ameliyatla gerçekleştiriliyor. Ameliyatlar canlı yayınla yüksek gelirli olarak Bilkent Otel ve Kongre Merkezi 'ndekatılımcılar ve çevrimiçi olarak devam ediyorn katılan göz hekimleri tarafından izlenebilecek.
Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Huban Atilla , “Bu yıl düzenlenen TOD 9'uncu Canlı Cerrahi Sempozyumu geçen yıl olduğu gibi Türk Oftalmoloji Derneği Pediatrik Oftalmoloji ve Şaşılık, Oküloplastik Cerrahi, Kornea ve Oküler, Glokom, Katarakt ve Refraksiyon Cerrahisi ve Vitreoretinal Cerrahimizin yardımlarıyla TC Sağlık Bakanlığı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ameliyathanelerinde, 29 Mayıs-01 Haziran-01 Haziran 2025 arasında Bilkent Otel ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. dedi.
Sempozyumda 4 günde 70 ameliyat yapılacak
Prof. Dr. Huban Atilla, sempozyuma 4 gün boyunca ustanın ve dünyanın dört bir yanından fiziksel ve çevrimiçi olarak 1000'den fazla göz hekiminin katıldığını şu şekilde devam etti. Geçen yıl yine Ankara'da sağladığımız sempozyum büyük ilgi gördü. Sempozyumda 4 gün boyunca 70 göz takip paneli. Yurt içinde yaklaşık 900, 500'ün üzerinde yabancı göz hekimi tarafından takip edilen ameliyatlarda 250 sağlık personeli görev aldı. Bu ameliyatların içinde oldukça zor ve nadir yapılan ameliyatlar vardı ve hastalarımızın sağlıklarına kavuştular. Bu yıl yine TC. Sağlık Bakanlığı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde yaklaşık 70 hastamızın ameliyatını planlıyoruz.” diye konuştu.
Dünya kalitesinde sempozyum
Prof. Dr. TOD Canlı Cerrahi ekibine, birim başkanları ve üyelerimize, cerrahlarımıza, moderatör ve salon koordinatörlerimize, destekleriyle canlı sempozyumun sağlanmasını sağlayan Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof.Dr. Dr. Özlem Evren Kemer'e, katılımları ile sempozyumu Ödül alan TOD üyesi tüm göz hekimi meslektaşlarımın ona birine teşekkür ediyorum.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.