Topuz: “Sektörün ihracatını artırmak için çok önemli çalışmalar yapacağız”

DÜNYA 25.09.2023 - 11:06, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2304+ kez okundu.
 

Topuz: “Sektörün ihracatını artırmak için çok önemli çalışmalar yapacağız”

TÜSİD’in yeni başkanı Bekir Topuz: “Sektörün ihracatını artırmak için çok önemli çalışmalar yapacağız” TÜSİD Olağan Genel Kurulu’nda Bekir Topuz başkanlığa seçildi Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİD) Olağan Genel Kurulu’nda yeni başkan Bekir Topuz oldu. Topuz, sektörün ihracatını artırmak ve Türkiye’deki fuara yurtdışından önemli firmaları getirmek için çok önemli çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi. TÜSİD yılda 6,5 milyar dolarlık ihracat yapıyor TÜSİD, endüstriyel mutfak ve set üstü ekipmanlar, tencere, tava, kaşık, çatal gibi ürünlerin yanı sıra çamaşırhane, servis ve ikram ekipmanları da üreten bir sektör derneği. Dernek üyeleri yılda yaklaşık 6,5 milyar dolarlık ihracat yapıyor. Topuz, dünyadaki resesyon nedeniyle bu yıl ihracatın artmasının zor olduğunu ancak mevcut durumu koruyarak önümüzdeki yıllarda bu rakamı daha da yükseltmek için çaba sarf edeceklerini belirtti. TÜSİD fuarlara ve UR-GE’lere ağırlık verecek Topuz, yeni dönemde sektörün ihracatını artırmanın en önemli hedeflerinden birisinin fuarlara ve UR-GE’lere ağırlık vermek olduğunu vurguladı. İhracatçılar Birliği ile ortak düzenlenen ve Ticaret Bakanlığı’nın da destek olduğu fuarlar ve UR-GE’ler sayesinde sektörün yurtdışındaki pazarlara açılmasını sağlayacaklarını ifade etti. Önümüzdeki yıl için şimdilik İtalya’daki SİGEP Fuarı ve Amerika’daki NRA Fuarı olmak üzere iki tane fuar planladıklarını söyleyen Topuz, yetiştirebildikleri takdirde Meksika’daki Abastur Fuarı’na da katılacaklarını kaydetti. TÜSİD Türkiye’deki fuarı uluslararası hale getirmek istiyor Topuz’un bir diğer hedefi de Türkiye’deki fuara yurtdışından katılımcı getirmek. Topuz, fuara yurtdışından ziyaretçi gelmesine karşın stand açan firmaların olmadığını belirterek, “Yeni dönemin en büyük hedefi burayı gerçek uluslararası fuar haline getirip Çin’den, İtalya’dan, Almanya’dan, Fransa’dan, Amerika’dan katılımcı getirmek. Mümkün olduğu kadar her ülkeden getirmeye çalışacağız.” dedi. TÜSİD yönetimi gençleşti ve çeşitlendi Topuz, yeni dönemde yönetim kurulunu şimdiye kadar TÜSİD yönetiminde olmayan sektörlerden seçtiklerini ve her bir üyenin farklı bir sektörde faaliyet gösterdiğini kaydetti. Ayrıca yönetim kurulunda gençleşmeye de gittiklerini belirten Topuz, yedek yönetim kurulu üyelerinin tamamının genç ve ikinci kuşak temsilcilerden oluştuğunu ve artık yönetim kurulu toplantılarına katılacağını söyledi. Topuz, böylece daha katılımcı ve dinamik bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini ifade etti.

TÜSİD’in yeni başkanı Bekir Topuz: “Sektörün ihracatını artırmak için çok önemli çalışmalar yapacağız”

TÜSİD Olağan Genel Kurulu’nda Bekir Topuz başkanlığa seçildi

Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİD) Olağan Genel Kurulu’nda yeni başkan Bekir Topuz oldu. Topuz, sektörün ihracatını artırmak ve Türkiye’deki fuara yurtdışından önemli firmaları getirmek için çok önemli çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi.

TÜSİD yılda 6,5 milyar dolarlık ihracat yapıyor

TÜSİD, endüstriyel mutfak ve set üstü ekipmanlar, tencere, tava, kaşık, çatal gibi ürünlerin yanı sıra çamaşırhane, servis ve ikram ekipmanları da üreten bir sektör derneği. Dernek üyeleri yılda yaklaşık 6,5 milyar dolarlık ihracat yapıyor. Topuz, dünyadaki resesyon nedeniyle bu yıl ihracatın artmasının zor olduğunu ancak mevcut durumu koruyarak önümüzdeki yıllarda bu rakamı daha da yükseltmek için çaba sarf edeceklerini belirtti.

TÜSİD fuarlara ve UR-GE’lere ağırlık verecek

Topuz, yeni dönemde sektörün ihracatını artırmanın en önemli hedeflerinden birisinin fuarlara ve UR-GE’lere ağırlık vermek olduğunu vurguladı. İhracatçılar Birliği ile ortak düzenlenen ve Ticaret Bakanlığı’nın da destek olduğu fuarlar ve UR-GE’ler sayesinde sektörün yurtdışındaki pazarlara açılmasını sağlayacaklarını ifade etti. Önümüzdeki yıl için şimdilik İtalya’daki SİGEP Fuarı ve Amerika’daki NRA Fuarı olmak üzere iki tane fuar planladıklarını söyleyen Topuz, yetiştirebildikleri takdirde Meksika’daki Abastur Fuarı’na da katılacaklarını kaydetti.

TÜSİD Türkiye’deki fuarı uluslararası hale getirmek istiyor

Topuz’un bir diğer hedefi de Türkiye’deki fuara yurtdışından katılımcı getirmek. Topuz, fuara yurtdışından ziyaretçi gelmesine karşın stand açan firmaların olmadığını belirterek, “Yeni dönemin en büyük hedefi burayı gerçek uluslararası fuar haline getirip Çin’den, İtalya’dan, Almanya’dan, Fransa’dan, Amerika’dan katılımcı getirmek. Mümkün olduğu kadar her ülkeden getirmeye çalışacağız.” dedi.

TÜSİD yönetimi gençleşti ve çeşitlendi

Topuz, yeni dönemde yönetim kurulunu şimdiye kadar TÜSİD yönetiminde olmayan sektörlerden seçtiklerini ve her bir üyenin farklı bir sektörde faaliyet gösterdiğini kaydetti. Ayrıca yönetim kurulunda gençleşmeye de gittiklerini belirten Topuz, yedek yönetim kurulu üyelerinin tamamının genç ve ikinci kuşak temsilcilerden oluştuğunu ve artık yönetim kurulu toplantılarına katılacağını söyledi. Topuz, böylece daha katılımcı ve dinamik bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.