Tıp Fakültesi’nde “buruk” mezuniyet

EĞİTİM 10.07.2023 - 08:11, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1610+ kez okundu.
 

Tıp Fakültesi’nde “buruk” mezuniyet

“Depremde yuvamızı kaybettik. Hastanemizi 4.5 aydır taşıyamıyoruz”

  1972 yılında 7 öğretim üyesi ve 3 öğretim görevlisi ile kurulan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, 47. Dönem mezunlarını mesleğe uğurladı. Bu yıl 312 mezun veren fakültenin mezuniyet töreni, uygulama hastanesi Balcalı’nın depremde gördüğü hasar nedeniyle buruk geçti. “Yuvamızı kaybettik” diyen Dekan Prof. Dr. Derya Gümürdülü, kısıtlı imkanlarla eğitim hizmeti vermeye çalıştıklarını kaydetti. YARIM ASIRDA 8.600 HEKİM YETİŞTİ Ç.Ü Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü, törendeki konuşmasında, fakültesinin yarım asrı aşkın süreyi geride bırakırken, bugüne kadar yaklaşık 8600 hekim, 2600 uzman hekim ve yan dal uzmanı hekim yetiştirdiğini ifade etti.   “Bugün 312 öğrencimizi Cumhuriyetimizin 100. Yıl mezunları ve meslektaşımız olarak uğurlayacağız” diyen Dekan Gümürdülü, şöyle devam etti:   “Son üç yıldır olağanüstü durumlar yaşıyoruz. 2-2.5 yıl pandemi ile savaştık tam normalleştik derken 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde   50 binden fazla canımızı kaybettik, 2 öğrencimiz artık aramızda değil. Onları rahmetle anıyoruz. Deprem haberini alır almaz başta hekimler olmak üzere öğrencilerimiz ve bütün sağlık personeli kendi ailesini endişelerini korkusunu bırakıp yaralılara umut olmak için seferber oldu. 7 gün 24 saat, uykusuzluk yorgunluk demeden çalıştı. Siz genç meslektaşlarımıza, asistanlarımıza, öğretim üyelerimize ve bütün sağlık personeline bu üstün gayretleri için tüm kalbimle bir kez daha teşekkür ediyorum.”  
“Depremde yuvamızı kaybettik. Hastanemizi 4.5 aydır taşıyamıyoruz”

 

1972 yılında 7 öğretim üyesi ve 3 öğretim görevlisi ile kurulan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, 47. Dönem mezunlarını mesleğe uğurladı. Bu yıl 312 mezun veren fakültenin mezuniyet töreni, uygulama hastanesi Balcalı’nın depremde gördüğü hasar nedeniyle buruk geçti. “Yuvamızı kaybettik” diyen Dekan Prof. Dr. Derya Gümürdülü, kısıtlı imkanlarla eğitim hizmeti vermeye çalıştıklarını kaydetti.

YARIM ASIRDA 8.600 HEKİM YETİŞTİ

Ç.Ü Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü, törendeki konuşmasında, fakültesinin yarım asrı aşkın süreyi geride bırakırken, bugüne kadar yaklaşık 8600 hekim, 2600 uzman hekim ve yan dal uzmanı hekim yetiştirdiğini ifade etti.

 

“Bugün 312 öğrencimizi Cumhuriyetimizin 100. Yıl mezunları ve meslektaşımız olarak uğurlayacağız” diyen Dekan Gümürdülü, şöyle devam etti:

 

“Son üç yıldır olağanüstü durumlar yaşıyoruz. 2-2.5 yıl pandemi ile savaştık tam normalleştik derken 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde   50 binden fazla canımızı kaybettik, 2 öğrencimiz artık aramızda değil. Onları rahmetle anıyoruz.

Deprem haberini alır almaz başta hekimler olmak üzere öğrencilerimiz ve bütün sağlık personeli kendi ailesini endişelerini korkusunu bırakıp yaralılara umut olmak için seferber oldu. 7 gün 24 saat, uykusuzluk yorgunluk demeden çalıştı. Siz genç meslektaşlarımıza, asistanlarımıza, öğretim üyelerimize ve bütün sağlık personeline bu üstün gayretleri için tüm kalbimle bir kez daha teşekkür ediyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.