Sudan: HDK saldırılarında 61 kişi öldü

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 01.02.2025 - 21:29, Güncelleme: 02.02.2025 - 07:28 177 kez okundu.
 

Sudan: HDK saldırılarında 61 kişi öldü

Sudan Hükümet Sözcüsü İaysir, HDK'nin Umdurman'a saldırısında 61 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sudan Kültür ve Enformasyon Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Halid el-İaysir, yaptığı açıklamada, "Bugün Umdurman’daki Sabrin Pazarı’na isyancı HDK milisleri tarafından düzenlenen, aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların bulunduğu çok sayıda masum sivilin hayatını kaybetmesine neden olan bu hain terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz." dedi. İaysir, uluslararası toplumdan ve insan hakları örgütlerinden HDK'nin terör örgütü olarak tanınmasını talep ederek, "Bu toplu katliam ve korkunç suçlardan sorumlu olanlardan hesap sorulması gerekir." diye belirtti. Sudan Doktorlar Ağı ise, HDK'nin gerçekleştirdiği saldırıyı yeni bir "katliam" olarak nitelendirerek, kasıtlı bir topçu bombardımanı sonucu 61 kişinin hayatını kaybettiğini, 65'ten fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. (İLKHA)
Sudan Hükümet Sözcüsü İaysir, HDK'nin Umdurman'a saldırısında 61 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sudan Kültür ve Enformasyon Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Halid el-İaysir, yaptığı açıklamada, "Bugün Umdurman’daki Sabrin Pazarı’na isyancı HDK milisleri tarafından düzenlenen, aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların bulunduğu çok sayıda masum sivilin hayatını kaybetmesine neden olan bu hain terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz." dedi.

İaysir, uluslararası toplumdan ve insan hakları örgütlerinden HDK'nin terör örgütü olarak tanınmasını talep ederek, "Bu toplu katliam ve korkunç suçlardan sorumlu olanlardan hesap sorulması gerekir." diye belirtti.

Sudan Doktorlar Ağı ise, HDK'nin gerçekleştirdiği saldırıyı yeni bir "katliam" olarak nitelendirerek, kasıtlı bir topçu bombardımanı sonucu 61 kişinin hayatını kaybettiğini, 65'ten fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.