Stantlara Yoğun İlgi

GÜNDEM 18.04.2024 - 18:11, Güncelleme: 18.04.2024 - 18:21 467 kez okundu.
 

Stantlara Yoğun İlgi

Ziyaretçiler, Adana’ya özgü yemek, tatlı, hediyelik eşya gibi birçok ürünü farklı lokasyonları ziyaret etmeden tanıma imkanı buluyor

Kültür Yolu Festivali kapsamında Adana’da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı vatandaşların yoğun katılımıyla sürüyor. Adana’da 12’ncisi düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Atatürk Parkı ile Sabancı Merkez Camii Parkı’nda kurulan yemek stantları ziyaretçilere kapılarını açtı. 13 Nisan’da başlayarak 21 Nisan’a kadar sürecek olan Portakal Çiçeği Karnavalı’nda , el sanatlarından hediyelik eşyalara, tatlı ve kentin simgesi haline kebaba kadar birçok çeşit yer alıyor. Tek bir alanda kurulan stantlarda ziyaretçiler, Adana’ya özgü yemek, tatlı, hediyelik eşya gibi birçok ürünü tek lokasyonda ziyaret etmeden tanıma imkanı buluyor. ‘YEMEKLERE ULAŞIM DAHA KOLAY’ İlk günden bu yana yoğun ilgi gören karnavalda Çarşamba günü itibariyle kentin farklı lezzetlerinin yer aldığı yemek stantları ziyaretçilere kapısını açtı. Kentin farklı yerlerinde bulunan ve Adana’ya özgü yöresel yemekleri yapan esnaflar, bu etkinlikte bir araya gelerek, ziyaretçilerin yemeklere daha kolay ulaşmasını sağlıyor. ‘HATIRA BIRAKIYORLAR’ Yemeklerin yanı sıra el sanatlarının yer aldığı tezgahları gezen vatandaşlar, Adana’yı simgeleyen hediyelik eşya alarak, karnavala özel hazırlanan alanlarda hatıra fotoğrafı çektirme şansı buluyor. ‘KATILIM YOĞUN’ Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de açılan stantları ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi. Köşger, kentin kültürel faaliyetler açısından ayrıcalıklı olduğunu söyleyerek, katılımın yoğun olmasında son derece memnun olduklarını dile getirerek şöyle konuştu;"Adana yine en coşkulu günlerinden birisini yaşıyor. Portakal Çiçeği Karnavalı Türkiye'deki markalaşmış ve Adana ile beraber özdeşleşmiş bir etkinliktir. Kültür Yolu Festivali bünyesinde de şu an birçok konser gerçekleştiriliyor." Köşger, Adana’ya özgü bu tür faaliyetlerin kentte artarak devam edeceğini belirtti.
Ziyaretçiler, Adana’ya özgü yemek, tatlı, hediyelik eşya gibi birçok ürünü farklı lokasyonları ziyaret etmeden tanıma imkanı buluyor
Kültür Yolu Festivali kapsamında Adana’da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı vatandaşların yoğun katılımıyla sürüyor. Adana’da 12’ncisi düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Atatürk Parkı ile Sabancı Merkez Camii Parkı’nda kurulan yemek stantları ziyaretçilere kapılarını açtı.

13 Nisan’da başlayarak 21 Nisan’a kadar sürecek olan Portakal Çiçeği Karnavalı’nda , el sanatlarından hediyelik eşyalara, tatlı ve kentin simgesi haline kebaba kadar birçok çeşit yer alıyor. Tek bir alanda kurulan stantlarda ziyaretçiler, Adana’ya özgü yemek, tatlı, hediyelik eşya gibi birçok ürünü tek lokasyonda ziyaret etmeden tanıma imkanı buluyor.

‘YEMEKLERE ULAŞIM DAHA KOLAY’

İlk günden bu yana yoğun ilgi gören karnavalda Çarşamba günü itibariyle kentin farklı lezzetlerinin yer aldığı yemek stantları ziyaretçilere kapısını açtı. Kentin farklı yerlerinde bulunan ve Adana’ya özgü yöresel yemekleri yapan esnaflar, bu etkinlikte bir araya gelerek, ziyaretçilerin yemeklere daha kolay ulaşmasını sağlıyor.

‘HATIRA BIRAKIYORLAR’

Yemeklerin yanı sıra el sanatlarının yer aldığı tezgahları gezen vatandaşlar, Adana’yı simgeleyen hediyelik eşya alarak, karnavala özel hazırlanan alanlarda hatıra fotoğrafı çektirme şansı buluyor.

‘KATILIM YOĞUN’

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de açılan stantları ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Köşger, kentin kültürel faaliyetler açısından ayrıcalıklı olduğunu söyleyerek, katılımın yoğun olmasında son derece memnun olduklarını dile getirerek şöyle konuştu;"Adana yine en coşkulu günlerinden birisini yaşıyor. Portakal Çiçeği Karnavalı Türkiye'deki markalaşmış ve Adana ile beraber özdeşleşmiş bir etkinliktir. Kültür Yolu Festivali bünyesinde de şu an birçok konser gerçekleştiriliyor."

Köşger, Adana’ya özgü bu tür faaliyetlerin kentte artarak devam edeceğini belirtti.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.