SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin fark ödemeleri başlıyor

EKONOMİ (AA) - Anadolu Ajansı | 05.02.2024 - 21:36, Güncelleme: 06.02.2024 - 08:37 1017+ kez okundu.
 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin fark ödemeleri başlıyor

Ocak ayında yüzde 49,25 oranında artırılan SSK ve Bağ-Kur emeklileri ve hak sahiplerinin aylık fark tutarlarının ödenmesine, yarın başlanacak.

Ocak ayından açıklanan enflasyon farkı ile SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 37,57 zam almaya hak kazanırken, bu oran daha sonra memur emeklilerinin maaş zamlarıyla eşitlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamasıyla yüzde 49,25’e yükseltildi. Yaklaşık 13,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından 14 milyon kişi ek zam ödemeleri yapılacak.  Ocak itibarıyla yüzde 49,25 oranında artış yapılan SSK emeklilerinin aylık fark tutarlarının ödemesine yarın başlanacak Bağ-Kur emeklilerinin ödemeleri ise çarşamba günü gerçekleştirilecek. (İLKHA)
Ocak ayında yüzde 49,25 oranında artırılan SSK ve Bağ-Kur emeklileri ve hak sahiplerinin aylık fark tutarlarının ödenmesine, yarın başlanacak.

Ocak ayından açıklanan enflasyon farkı ile SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 37,57 zam almaya hak kazanırken, bu oran daha sonra memur emeklilerinin maaş zamlarıyla eşitlendi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamasıyla yüzde 49,25’e yükseltildi.

Yaklaşık 13,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından 14 milyon kişi ek zam ödemeleri yapılacak. 

Ocak itibarıyla yüzde 49,25 oranında artış yapılan SSK emeklilerinin aylık fark tutarlarının ödemesine yarın başlanacak

Bağ-Kur emeklilerinin ödemeleri ise çarşamba günü gerçekleştirilecek. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.