Siirt'te yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 30.01.2024 - 18:44, Güncelleme: 30.01.2024 - 18:44 540+ kez okundu.
 

Siirt'te yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Siirt Valiliği, doğal dengenin korunması ve yaban hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarının karşılanması adına önemli bir adım attı.

 İl Jandarma Komutanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, özellikle zorlu kış şartlarında yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için Tillo ilçesi Tabiat Parkı'nda besi yemi ve pazar artığı ekmek bırakıldı. 400 kg besi yemi (buğday, arpa, mısır vb.) ile 150 kg pazar artığı ekmekten oluşan bu destekleme çalışması, aç kalan yaban hayvanlarının yerleşim yerlerine yaklaşma ihtimallerini azaltarak can ve mal kayıplarının önüne geçmeyi amaçlıyor. Ayrıca, yaban hayvanlarının popülasyonunu desteklemek ve doğal yaşam alanlarının korunmasına katkı sağlamak hedefleniyor. Yapılan çalışmaların etkinliği, fotokapanlar aracılığıyla düzenli olarak izleniyor ve benzer faaliyetlerin sürekliliği sağlanarak yaban hayatının korunması ve refahının artırılması hedefleniyor. Siirt Valiliği, doğal yaşamı korumak adına bu tür projelerin devam edeceğini ve yaban hayvanlarının ihtiyaçlarının gözetileceğini belirtti. (İLKHA)
Siirt Valiliği, doğal dengenin korunması ve yaban hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarının karşılanması adına önemli bir adım attı.

 İl Jandarma Komutanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, özellikle zorlu kış şartlarında yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için Tillo ilçesi Tabiat Parkı'nda besi yemi ve pazar artığı ekmek bırakıldı.

400 kg besi yemi (buğday, arpa, mısır vb.) ile 150 kg pazar artığı ekmekten oluşan bu destekleme çalışması, aç kalan yaban hayvanlarının yerleşim yerlerine yaklaşma ihtimallerini azaltarak can ve mal kayıplarının önüne geçmeyi amaçlıyor. Ayrıca, yaban hayvanlarının popülasyonunu desteklemek ve doğal yaşam alanlarının korunmasına katkı sağlamak hedefleniyor.

Yapılan çalışmaların etkinliği, fotokapanlar aracılığıyla düzenli olarak izleniyor ve benzer faaliyetlerin sürekliliği sağlanarak yaban hayatının korunması ve refahının artırılması hedefleniyor.

Siirt Valiliği, doğal yaşamı korumak adına bu tür projelerin devam edeceğini ve yaban hayvanlarının ihtiyaçlarının gözetileceğini belirtti. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.