Şehir Hastaneleri İçin 83 Milyar TL Ödeme

EKONOMİ 21.10.2023 - 08:15, Güncelleme: 21.10.2023 - 08:15 839+ kez okundu.
 

Şehir Hastaneleri İçin 83 Milyar TL Ödeme

Şehir Hastaneleri ve Ulaştırma Projeleri Saray Müteahhitlerini Zengin Ederken, Milletin İliğini Sömürüyor

Kamu Özel İşbirliği Projelerine 2023 Bütçesinden 89 Milyar TL Aktarılacak Şehir Hastaneleri ve Ulaştırma Projeleri Saray Müteahhitlerini Zengin Ederken, Milletin İliğini Sömürüyor CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Milletin cebinden tek kuruş çıkmayacak” dediği şehir hastaneleri ve ulaştırma projeleri için 2023 yılı bütçesinden toplam 89 milyar TL ödeneceğini açıkladı. Bulut, bu projelerin milletin vergilerini yandaşların ceplerine hortumladığını, bütçe açıklarının ve faiz ödemelerinin yükünün de vatandaşın sırtına yüklendiğini söyledi. Şehir Hastaneleri İçin 83 Milyar TL Ödeme Bulut, kamu özel işbirliği ile yapılan şehir hastanelerinin sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmadığını, aksine devletin bütçesini boşalttığını belirtti. Bulut, “2023 yılında şehir hastaneleri için şirketlere 26 milyar TL hizmet alım bedeli, 57 milyar TL de kullanım bedeli olmak üzere toplam 83 milyar TL ödenecek. Bu para sadece kira bedeli de değil. Hastanelerin tüm ek hizmetleri de bu şirketlere verildi. Ayrıca şirketler hastanelerin çevresindeki ticari alanları da vergiden muaf olarak işleterek kar elde ediyor. Milletin cebinden bir kuruş çıkmıyor denilen şehir hastaneleri için milyar dolarlar ödeniyor” dedi. Ulaştırma Projeleri İçin 6 Milyar TL Ödeme Bulut, kamu özel işbirliği ile yapılan ulaştırma projelerinin de milletin parasını çarçur ettiğini ifade etti. Bulut, “2023 yılında ulaştırma projeleri için şirketlere 4 milyar 907 milyon TL ödenecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2026 yılında devletin bu projelerden gelir elde etmeye başlayacağını iddia etmişti. Ancak bütçedeki rakamlara göre 2026 yılında da şirketlere 7 milyar 689 milyon TL ödenek konulmuş. Vatandaş geçmediği köprülerin, otoyolların, gitmediği havaalanlarının parasını ödemeye devam edecek” dedi. 25 Yıl Sürecek Bir Sömürü Bulut, kamu özel işbirliği ile yapılan şehir hastaneleri ve ulaştırma projelerinin 25 yıl boyunca devam edeceğini hatırlattı. Bulut, “Bu projeler aracılığıyla milletin vergileri yandaşların ceplerine aktarılıyor. Her yıl artan bütçe açıkları ve faiz ödemeleri de milletin sırtına yükleniyor. Bu projeler milletin iliğini sömürüyor” dedi.
Şehir Hastaneleri ve Ulaştırma Projeleri Saray Müteahhitlerini Zengin Ederken, Milletin İliğini Sömürüyor

Kamu Özel İşbirliği Projelerine 2023 Bütçesinden 89 Milyar TL Aktarılacak

Şehir Hastaneleri ve Ulaştırma Projeleri Saray Müteahhitlerini Zengin Ederken, Milletin İliğini Sömürüyor

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Milletin cebinden tek kuruş çıkmayacak” dediği şehir hastaneleri ve ulaştırma projeleri için 2023 yılı bütçesinden toplam 89 milyar TL ödeneceğini açıkladı. Bulut, bu projelerin milletin vergilerini yandaşların ceplerine hortumladığını, bütçe açıklarının ve faiz ödemelerinin yükünün de vatandaşın sırtına yüklendiğini söyledi.

Şehir Hastaneleri İçin 83 Milyar TL Ödeme

Bulut, kamu özel işbirliği ile yapılan şehir hastanelerinin sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmadığını, aksine devletin bütçesini boşalttığını belirtti. Bulut, “2023 yılında şehir hastaneleri için şirketlere 26 milyar TL hizmet alım bedeli, 57 milyar TL de kullanım bedeli olmak üzere toplam 83 milyar TL ödenecek. Bu para sadece kira bedeli de değil. Hastanelerin tüm ek hizmetleri de bu şirketlere verildi. Ayrıca şirketler hastanelerin çevresindeki ticari alanları da vergiden muaf olarak işleterek kar elde ediyor. Milletin cebinden bir kuruş çıkmıyor denilen şehir hastaneleri için milyar dolarlar ödeniyor” dedi.

Ulaştırma Projeleri İçin 6 Milyar TL Ödeme

Bulut, kamu özel işbirliği ile yapılan ulaştırma projelerinin de milletin parasını çarçur ettiğini ifade etti. Bulut, “2023 yılında ulaştırma projeleri için şirketlere 4 milyar 907 milyon TL ödenecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2026 yılında devletin bu projelerden gelir elde etmeye başlayacağını iddia etmişti. Ancak bütçedeki rakamlara göre 2026 yılında da şirketlere 7 milyar 689 milyon TL ödenek konulmuş. Vatandaş geçmediği köprülerin, otoyolların, gitmediği havaalanlarının parasını ödemeye devam edecek” dedi.

25 Yıl Sürecek Bir Sömürü

Bulut, kamu özel işbirliği ile yapılan şehir hastaneleri ve ulaştırma projelerinin 25 yıl boyunca devam edeceğini hatırlattı. Bulut, “Bu projeler aracılığıyla milletin vergileri yandaşların ceplerine aktarılıyor. Her yıl artan bütçe açıkları ve faiz ödemeleri de milletin sırtına yükleniyor. Bu projeler milletin iliğini sömürüyor” dedi.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.