SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ

EĞİTİM 03.12.2023 - 08:05, Güncelleme: 03.12.2023 - 08:08 792+ kez okundu.
 

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ

SANKO Üniversitesi, Tıp Fakültesine 2023-2024 eğitim- öğretim yılında katılan geleceğin doktorlarına ‘Beyaz Önlük Giyme’ töreni düzenledi.

    Abdulkadir Konukoğlu Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen Beyaz Önlük Giyme’ töreninde, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencileri, önlük giyerek hekimliğe giden yolda ilk adımı atmanın heyecanı ve mutluluğunu aileleriyle birlikte yaşadı.   SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Zeki Konukoğlu, törende yaptığı konuşmada geleceğin hekimlerine seslenerek, “Sizlerden yegane beklentimiz vatana, millete ve ailelerinize hayırlı birer evlat olmanız, insana hizmetle eşdeğer kabul edilen beyaz önlüklerinizi, etik ve ahlaki değerlerle, üstün kabiliyet ve başarılarla donatarak, eğitim hayatınız boyunca öğrendiğiniz bilgiyi insanlık yararına kullanmanızdır” dedi.   SANKO Üniversitesi’ni, Türkiye’nin ve dünyanın saygın eğitim ve bilim yuvalarından biri haline getirmek ve sadece sağlık alanında değil, farklı sektörlerde de katkı sunabilmek amacıyla mevcut programlara ek olarak işletme fakültesi ve meslek yüksekokulu kurulması için yüksek öğretim kuruluna yapılan başvurunun kabul edildiğini anımsatan Konukoğlu, şunları kaydetti:   “Önümüzdeki yıllarda farklı alanlarda da eğitim görecek öğrencilerimizle buluşacak olmanın heyecanı içindeyiz. SANKO Üniversitesi olarak, her biri alanında yetkin akademik kadromuz, teknolojik altyapımız, tam donanımlı laboratuvarlarımız ve modern teknolojiyle donatılmış hastanemizle, sağlık eğitiminin üst düzeyde sağlanması ve nitelikli nesiller yetişmesi için elimizden gelen her türlü çabayı şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da azimle sürdüreceğiz.”   “Sevgili genç hekim adayları, ilkokuldan bu yana tüm eğitim hayatınız boyunca zor bir dönemden geçtiniz ama en zoru girdiğiniz üniversite sınavıydı” diyen Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:   “Ne mutlu sizlere ki bu zorlu yolculukta büyük bir başarıya imza attınız, ailelerinizi gururlandırdınız ve tıp fakültesini tercih ederek, bu kutsal mesleğin tüm zorluklarına göğüs germeye hazır olduğunuzu herkese gösterdiniz.   Sanko Üniversitesi olarak bizler hem eğitim hayatınız boyunca hem de mezun olduğunuzda her zaman yanınızda olacağız. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, Cumhuriyetimize sahip çıkacak, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak yetişmeniz ve iyi birer hekim olabilmeniz için ihtiyacınız olan tüm bilgi, beceri ve tutumlar değerli hocalarım sayesinde sizlere verilecektir.   Giydiğiniz beyaz önlüklerin en büyük saygıyı hak eden hekimlik mesleğinin bir simgesi olduğunu asla unutmayın. Kararlarınız, vicdanınız, kalbiniz ve aklınız size giydireceğimiz önlükleriniz gibi hep beyaz ve temiz kalsın. Yeni eğitim yılında üniversitemize ve ileride sağlık ordumuzu temsil edecek öğrencilerimize başarılar diliyorum.”
SANKO Üniversitesi, Tıp Fakültesine 2023-2024 eğitim- öğretim yılında katılan geleceğin doktorlarına ‘Beyaz Önlük Giyme’ töreni düzenledi.

 

 

Abdulkadir Konukoğlu Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen Beyaz Önlük Giyme’ töreninde, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencileri, önlük giyerek hekimliğe giden yolda ilk adımı atmanın heyecanı ve mutluluğunu aileleriyle birlikte yaşadı.

 

SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Zeki Konukoğlu, törende yaptığı konuşmada geleceğin hekimlerine seslenerek, “Sizlerden yegane beklentimiz vatana, millete ve ailelerinize hayırlı birer evlat olmanız, insana hizmetle eşdeğer kabul edilen beyaz önlüklerinizi, etik ve ahlaki değerlerle, üstün kabiliyet ve başarılarla donatarak, eğitim hayatınız boyunca öğrendiğiniz bilgiyi insanlık yararına kullanmanızdır” dedi.

 

SANKO Üniversitesi’ni, Türkiye’nin ve dünyanın saygın eğitim ve bilim yuvalarından biri haline getirmek ve sadece sağlık alanında değil, farklı sektörlerde de katkı sunabilmek amacıyla mevcut programlara ek olarak işletme fakültesi ve meslek yüksekokulu kurulması için yüksek öğretim kuruluna yapılan başvurunun kabul edildiğini anımsatan Konukoğlu, şunları kaydetti:

 

“Önümüzdeki yıllarda farklı alanlarda da eğitim görecek öğrencilerimizle buluşacak olmanın heyecanı içindeyiz. SANKO Üniversitesi olarak, her biri alanında yetkin akademik kadromuz, teknolojik altyapımız, tam donanımlı laboratuvarlarımız ve modern teknolojiyle donatılmış hastanemizle, sağlık eğitiminin üst düzeyde sağlanması ve nitelikli nesiller yetişmesi için elimizden gelen her türlü çabayı şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da azimle sürdüreceğiz.”

 

“Sevgili genç hekim adayları, ilkokuldan bu yana tüm eğitim hayatınız boyunca zor bir dönemden geçtiniz ama en zoru girdiğiniz üniversite sınavıydı” diyen Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Ne mutlu sizlere ki bu zorlu yolculukta büyük bir başarıya imza attınız, ailelerinizi gururlandırdınız ve tıp fakültesini tercih ederek, bu kutsal mesleğin tüm zorluklarına göğüs germeye hazır olduğunuzu herkese gösterdiniz.

 

Sanko Üniversitesi olarak bizler hem eğitim hayatınız boyunca hem de mezun olduğunuzda her zaman yanınızda olacağız. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, Cumhuriyetimize sahip çıkacak, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak yetişmeniz ve iyi birer hekim olabilmeniz için ihtiyacınız olan tüm bilgi, beceri ve tutumlar değerli hocalarım sayesinde sizlere verilecektir.

 

Giydiğiniz beyaz önlüklerin en büyük saygıyı hak eden hekimlik mesleğinin bir simgesi olduğunu asla unutmayın. Kararlarınız, vicdanınız, kalbiniz ve aklınız size giydireceğimiz önlükleriniz gibi hep beyaz ve temiz kalsın. Yeni eğitim yılında üniversitemize ve ileride sağlık ordumuzu temsil edecek öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.