SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE BEBEĞE KALP AMELİYATI YAPILDI

BİLİM 15.11.2023 - 08:07, Güncelleme: 15.11.2023 - 08:07 741+ kez okundu.
 

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE BEBEĞE KALP AMELİYATI YAPILDI

ANNE T. C.: “KIZIM YAŞAMAYI ÇOK İSTEDİ, DOKTORLARIMIZ DA KIZIMA UMUT OLDU”

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde ilk kez bir bebeğe kalp ameliyatı yapıldı. Kalbinde pıhtı olan 2 kilo 400 gram ağırlığındaki bebek, açık kalp ameliyatının ardından sağlıklı bir şekilde ailesine teslim edildi.   Anne T. C. (32), bebeğine, rahatsızlığı sonrasında gittikleri bir özel sağlık kuruluşunda hidrosefali (beyinde sıvı birikmesi) teşhisi konulduğunu, tedavi sürecinde bu kez de kalbinde kitle tespit edildiğini söyledi.   Bebeğinin tedavisi için SANKO Üniversitesi’ne yönlendirildiğini belirten T. C., “SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi ve Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Ünal Sarıkabadayı, kızımı takibe aldıktan sonra diğer birimlerden doktorlarla görüşerek kızımı riske atmadan ameliyatını planladılar” dedi.   “O süreçte kızım çok mücadele verdi. Pıhtının koparak akciğere atma riski vardı” diyen T. C., “Ameliyat için 12 gün bekledik, üç saate yakın süren ameliyat başarılı geçti ve kızımın kalbindeki pıhtı temizlendi. Hidrosefali tedavisi devam ediyor ama buna rağmen kızım hayata tutunmak istiyor. Kızım yaşamayı çok istedi ve doktorlarımız da kızımıza umut oldu” ifadelerini kullandı.
ANNE T. C.: “KIZIM YAŞAMAYI ÇOK İSTEDİ, DOKTORLARIMIZ DA KIZIMA UMUT OLDU”

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde ilk kez bir bebeğe kalp ameliyatı yapıldı. Kalbinde pıhtı olan 2 kilo 400 gram ağırlığındaki bebek, açık kalp ameliyatının ardından sağlıklı bir şekilde ailesine teslim edildi.

 

Anne T. C. (32), bebeğine, rahatsızlığı sonrasında gittikleri bir özel sağlık kuruluşunda hidrosefali (beyinde sıvı birikmesi) teşhisi konulduğunu, tedavi sürecinde bu kez de kalbinde kitle tespit edildiğini söyledi.

 

Bebeğinin tedavisi için SANKO Üniversitesi’ne yönlendirildiğini belirten T. C., “SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi ve Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Ünal Sarıkabadayı, kızımı takibe aldıktan sonra diğer birimlerden doktorlarla görüşerek kızımı riske atmadan ameliyatını planladılar” dedi.

 

“O süreçte kızım çok mücadele verdi. Pıhtının koparak akciğere atma riski vardı” diyen T. C., “Ameliyat için 12 gün bekledik, üç saate yakın süren ameliyat başarılı geçti ve kızımın kalbindeki pıhtı temizlendi. Hidrosefali tedavisi devam ediyor ama buna rağmen kızım hayata tutunmak istiyor. Kızım yaşamayı çok istedi ve doktorlarımız da kızımıza umut oldu” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.