Şahin Bilgiç, “Çukurova emeğin ve üretimin sembolüdür”
Şahin Bilgiç, “Çukurova emeğin ve üretimin sembolüdür”
ÜRETİLEN HER ÜRÜN KIYMETLİDİR
ÜRETİLEN HER ÜRÜN KIYMETLİDİR
Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, Çukurova Bölgesinin tarih boyunca üretimin, emeğin ve bereketin sembolü olduğunu belirterek “Bu eşsiz coğrafyamız ülkemizin tarımsal üretiminde lokomotif rolü üstlenmekte ve her yıl milyonlarca tonluk ürün çeşitliğiyle hem milli ekonomimize hem de istihdama büyük katkılar sağlamaktadır” dedi.
BAĞIŞ, “ÜLKEMİZİN REFAHININ YOLU; SU, GIDA VE ENERJİ BAĞIMSIZLIĞINDAN GEÇER”
Türkiye’nin refahının yolunun su, gıda ve enerji bağımsızlığından geçtiğini söyleyen Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Osman Bağış, açtığı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısında “Su olmadan tarım olmaz, gıda ürünleri olmaz. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerini hissettiğimiz bu dönemde; su kaynakları etkin ve verimli kullanılmalıdır. Kapalı Devre Basınçlı Sistem ile su daha adil, daha kontrollü ve daha sürdürülebilir olduğundan su kullanımında yaklaşık yüzde 60 kadar tasarruf sağlanmaktadır. Suyun boşa gitmesi önlenir ise daha yüksek verim elde edilir” diye konuşan Başkan Bağış, yaşanılan zirai don olaylarının önümüzdeki dönemde gıda enflasyonu yaşanabileceğini hatırlatarak tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve korunmasının ülkenin en önemli gündem maddesi olması gerektiğinin altını çizdi.
BİLGİÇ, “ÜRETİCİYE DESTEKLERİN ARTIRILMASI ÖNEM ARZETMEKTEDİR”
Adana'nın yaşadığı hem Don hem de Kuraklıkla ilgili zararlarının Resmi olarak yapılan tespitlerde 8 milyar civarında olduğu ifade edilsede bu zararların 13-14 milyarı bulabileceğini ifade eden Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Nisan ayı Meclis toplantısında yaptığı aylık değerlendirmede “Hem zirai don’dan hem de kuraklıktan dolayı bazı yerlerde buğdayların sökülmesi, Bahçe ürünlerin büyük çoğunluğunun zarar görmesi ile alakalı rapor hazırlayıp, Ankara'da Yapılan Akdeniz Bölge toplantısında TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na ilettik. Tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması için hiç vakit kaybetmeden tespit edilen zarar ziyanlar biran önce telafi edilmelidir. Bu süreçte Tarım Kredi Koparatifleri marifetiyle girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve doğrudan üreticiye desteklerin artırılması önem arzetmektedir.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.