SAĞLIK STAJYERLERİ MAĞDUR EDİLMESİN

SAĞLIK 16.11.2023 - 09:48, Güncelleme: 16.11.2023 - 09:48 754+ kez okundu.
 

SAĞLIK STAJYERLERİ MAĞDUR EDİLMESİN

SAHİM-SEN BAŞKANI ÖZLEM AKARKEN: “SAĞLIK STAJYERLERİ MAĞDUR EDİLMESİN, ÖDEMELER BİR AN ÖNCE YAPILSIN!”

  Sağlık stajyerleri konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz'' demişti. Sağlık alanında staj yapan öğrencilerin mağdur edildiğini ifade eden SAHİM-SEN Başkanı Özlem Akarken, “Gençlerimiz mağdur edilmesin! Staj sürelerinde ödenmesi gereken ödemeyi eksik yatıran sağlık kurumlarının bir an önce geri kalan ödemeleri yapmasını talep ediyoruz.” dedi.       Staj konusu, ülkemizin en önemli gündem başlıklarından birini oluşturmaya devam ediyor. Genç öğrencilerin mesleklerinde yetkinleşebilmesinin anahtarı stajlardan geçiyor. Staj ile başlayacak kariyer yolculuğunda gençlerin desteklenmesi ve mesleki eğitimleri konusunda donatılması gerekiyor.   STAJ YAPAN ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLDİ   Sağlık branşındaki  staj ödemeleri konusunda kafalar karışık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz'' demişti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Başkanı Özlem Akarken, “Sağlık ve sosyal hizmet alanında eğitimini alan yüksekokul ve fakülte öğrencileri yaz stajlarında mağdur edildi. Kimisine asgari ücretten ödemeler yapılırken kimisine ise asgari ücretin üçte biri miktarları yattı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından yürütülen Ulusal Staj programı kapsamında öğrenciler başvurularının sonucuna göre bildirilen sağlık kurumlarında belirlenen süre boyunca staj yaptılar. T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından kurumlara gönderilen yazıyla “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Ekim 2022 tarihli e-insan tanıtım töreninde kamu kurumlarının 2023 yılı ulusal staj programı kapsamındaki öğrencilere asgari ücret kadar staj ücreti ödeyeceğini açıkladığı bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile görüşüldüğü 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 1 ve 2 sayılı cetvelinde yer alan idarelere, kurum kaynaklarının yetersiz kalması halinde talepleri üzerine söz konusu ödeneğin gönderileceğinin Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından teyit edildiği ''belirtilmiş olmasına rağmen öğrenciler mağdur edilmiştir.” dedi.
SAHİM-SEN BAŞKANI ÖZLEM AKARKEN: “SAĞLIK STAJYERLERİ MAĞDUR EDİLMESİN, ÖDEMELER BİR AN ÖNCE YAPILSIN!”

 

Sağlık stajyerleri konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz'' demişti. Sağlık alanında staj yapan öğrencilerin mağdur edildiğini ifade eden SAHİM-SEN Başkanı Özlem Akarken, “Gençlerimiz mağdur edilmesin! Staj sürelerinde ödenmesi gereken ödemeyi eksik yatıran sağlık kurumlarının bir an önce geri kalan ödemeleri yapmasını talep ediyoruz.” dedi.

 

 

 

Staj konusu, ülkemizin en önemli gündem başlıklarından birini oluşturmaya devam ediyor. Genç öğrencilerin mesleklerinde yetkinleşebilmesinin anahtarı stajlardan geçiyor. Staj ile başlayacak kariyer yolculuğunda gençlerin desteklenmesi ve mesleki eğitimleri konusunda donatılması gerekiyor.

 

STAJ YAPAN ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLDİ

 

Sağlık branşındaki  staj ödemeleri konusunda kafalar karışık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz'' demişti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Başkanı Özlem Akarken, “Sağlık ve sosyal hizmet alanında eğitimini alan yüksekokul ve fakülte öğrencileri yaz stajlarında mağdur edildi. Kimisine asgari ücretten ödemeler yapılırken kimisine ise asgari ücretin üçte biri miktarları yattı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından yürütülen Ulusal Staj programı kapsamında öğrenciler başvurularının sonucuna göre bildirilen sağlık kurumlarında belirlenen süre boyunca staj yaptılar. T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından kurumlara gönderilen yazıyla “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Ekim 2022 tarihli e-insan tanıtım töreninde kamu kurumlarının 2023 yılı ulusal staj programı kapsamındaki öğrencilere asgari ücret kadar staj ücreti ödeyeceğini açıkladığı bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile görüşüldüğü 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 1 ve 2 sayılı cetvelinde yer alan idarelere, kurum kaynaklarının yetersiz kalması halinde talepleri üzerine söz konusu ödeneğin gönderileceğinin Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından teyit edildiği ''belirtilmiş olmasına rağmen öğrenciler mağdur edilmiştir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.