Sabancı'dan, Türkiye ve ABD’de Yenilenebilir Enerjiye Yatırım

TEKNOLOJİ 05.10.2023 - 10:05, Güncelleme: 05.10.2023 - 18:13 1224+ kez okundu.
 

Sabancı'dan, Türkiye ve ABD’de Yenilenebilir Enerjiye Yatırım

Sabancı Holding, sürdürülebilir enerji ve iklim teknolojileri alanında büyüme stratejisi doğrultusunda Türkiye ve ABD’de yeni yatırımlar gerçekleştiriyor. Topluluk, Türkiye’de rüzgâr ve güneş enerjisi santralleri kurarak kurulu gücünü artırırken, ABD’de de güneş enerjisi ve enerji depolama tesisleri inşa ediyor.

Sabancı Holding, Türkiye ve ABD’de Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Yapıyor Sabancı Holding, sürdürülebilir enerji ve iklim teknolojileri alanında büyüme stratejisi doğrultusunda Türkiye ve ABD’de yeni yatırımlar gerçekleştiriyor. Topluluk, Türkiye’de rüzgâr ve güneş enerjisi santralleri kurarak kurulu gücünü artırırken, ABD’de de güneş enerjisi ve enerji depolama tesisleri inşa ediyor. Türkiye’de Rüzgâr ve Güneş Enerjisine Odaklanıyor Sabancı Holding, öncelikli büyüme alanı olarak gördüğü sürdürülebilir enerji sektöründe Türkiye’de önemli yatırımlar yapıyor. Enerjisa Üretim şirketi aracılığıyla bir yandan toplam 1.000 MW büyüklüğündeki rüzgâr enerjisi santrallerini kademeli olarak devreye almaya hazırlanırken, bir yandan da mevcut santrallerinde kapasite artırımları planlıyor. Böylece, Türkiye’deki kurulu gücünü 5.000 MW’ın üzerine çıkarmayı hedefliyor. Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, “Önümüzdeki 5 yıllık dönemde Türkiye’de hayata geçirilecek her üç rüzgâr ve güneş santralinden biri Sabancı Topluluğu imzası taşıyacak” dedi. ABD’de Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama Tesisleri Kuruyor Sabancı Holding, yenilenebilir enerji alanındaki tecrübesini uluslararası pazarlara taşıyacak önemli bir yatırıma daha imza attı. Sabancı Holding’in yüzde 100 iştiraki Sabancı İklim Teknolojileri A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren ABD merkezli Sabancı Renewables Inc., ABD merkezli Oriana Solar LLC şirketinin yüzde 100 hissesini satın aldı. Oriana Solar LLC, Teksas eyaletinde 232 MW’lık güneş enerjisi santrali ve 60 MW’lık enerji depolama tesisi lisansını elinde bulunduruyor. Proje yatırımının 2023 yılı içerisinde başlayarak 2025 yılı ikinci çeyreğinde devreye alınması planlanıyor. Bu yatırım, Sabancı Topluluğu’nun ABD’de hayata geçireceği ikinci yenilenebilir enerji yatırımı olacak. Topluluk, geçtiğimiz yıl açıkladığı ve Teksas’ta inşaat çalışmalarına devam ettiği, 272 MW’lık Cutlass II güneş enerjisi santralinin ise 2024 yılının ikinci çeyreğinde devreye alınmasını öngörüyor. Bu iki yatırımla birlikte Sabancı Topluluğu’nun ABD’deki yenilenebilir enerji portföyü de 500 MW’ı aşmış olacak. Kısa bir süre içerisinde de bu kapasitenin iki katına çıkarılması hedefleniyor. Yıkıcı Teknolojilere Yatırım Yapıyor Sabancı Holding, enerji ve iklim teknolojilerindeki büyüme stratejisi kapsamında, sadece üretimle sınırlı kalmayarak, devrim niteliğindeki fikirlere gerçekleştirdiği erken aşama yatırımlarla dünyadaki enerji geçişine öncülük etmeyi hedefliyor. Bu kapsamda ABD merkezli toplam 4 farklı fon ve start-up’a yatırım yaptı. Bu yıkıcı teknolojilerin geliştiricileri arasında yer alarak, edindiği bilgi birikimi ve deneyimi Türkiye’ye taşımayı amaçlıyor. Kıvanç Zaimler, “Stratejik yönümüzü, ‘geleneksel’ teknolojilerden ‘yıkıcı’ teknolojilere doğru çevirirken, devrim niteliğindeki fikirlere gerçekleştirdiğimiz erken aşama yatırımlarla dünyadaki enerji geçişine öncülük etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Sabancı Holding, sürdürülebilir enerji ve iklim teknolojileri alanında büyüme stratejisi doğrultusunda Türkiye ve ABD’de yeni yatırımlar gerçekleştiriyor. Topluluk, Türkiye’de rüzgâr ve güneş enerjisi santralleri kurarak kurulu gücünü artırırken, ABD’de de güneş enerjisi ve enerji depolama tesisleri inşa ediyor.

Sabancı Holding, Türkiye ve ABD’de Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Yapıyor

Sabancı Holding, sürdürülebilir enerji ve iklim teknolojileri alanında büyüme stratejisi doğrultusunda Türkiye ve ABD’de yeni yatırımlar gerçekleştiriyor. Topluluk, Türkiye’de rüzgâr ve güneş enerjisi santralleri kurarak kurulu gücünü artırırken, ABD’de de güneş enerjisi ve enerji depolama tesisleri inşa ediyor.

Türkiye’de Rüzgâr ve Güneş Enerjisine Odaklanıyor

Sabancı Holding, öncelikli büyüme alanı olarak gördüğü sürdürülebilir enerji sektöründe Türkiye’de önemli yatırımlar yapıyor. Enerjisa Üretim şirketi aracılığıyla bir yandan toplam 1.000 MW büyüklüğündeki rüzgâr enerjisi santrallerini kademeli olarak devreye almaya hazırlanırken, bir yandan da mevcut santrallerinde kapasite artırımları planlıyor. Böylece, Türkiye’deki kurulu gücünü 5.000 MW’ın üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, “Önümüzdeki 5 yıllık dönemde Türkiye’de hayata geçirilecek her üç rüzgâr ve güneş santralinden biri Sabancı Topluluğu imzası taşıyacak” dedi.

ABD’de Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama Tesisleri Kuruyor

Sabancı Holding, yenilenebilir enerji alanındaki tecrübesini uluslararası pazarlara taşıyacak önemli bir yatırıma daha imza attı. Sabancı Holding’in yüzde 100 iştiraki Sabancı İklim Teknolojileri A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren ABD merkezli Sabancı Renewables Inc., ABD merkezli Oriana Solar LLC şirketinin yüzde 100 hissesini satın aldı.

Oriana Solar LLC, Teksas eyaletinde 232 MW’lık güneş enerjisi santrali ve 60 MW’lık enerji depolama tesisi lisansını elinde bulunduruyor. Proje yatırımının 2023 yılı içerisinde başlayarak 2025 yılı ikinci çeyreğinde devreye alınması planlanıyor.

Bu yatırım, Sabancı Topluluğu’nun ABD’de hayata geçireceği ikinci yenilenebilir enerji yatırımı olacak. Topluluk, geçtiğimiz yıl açıkladığı ve Teksas’ta inşaat çalışmalarına devam ettiği, 272 MW’lık Cutlass II güneş enerjisi santralinin ise 2024 yılının ikinci çeyreğinde devreye alınmasını öngörüyor.

Bu iki yatırımla birlikte Sabancı Topluluğu’nun ABD’deki yenilenebilir enerji portföyü de 500 MW’ı aşmış olacak. Kısa bir süre içerisinde de bu kapasitenin iki katına çıkarılması hedefleniyor.

Yıkıcı Teknolojilere Yatırım Yapıyor

Sabancı Holding, enerji ve iklim teknolojilerindeki büyüme stratejisi kapsamında, sadece üretimle sınırlı kalmayarak, devrim niteliğindeki fikirlere gerçekleştirdiği erken aşama yatırımlarla dünyadaki enerji geçişine öncülük etmeyi hedefliyor.

Bu kapsamda ABD merkezli toplam 4 farklı fon ve start-up’a yatırım yaptı. Bu yıkıcı teknolojilerin geliştiricileri arasında yer alarak, edindiği bilgi birikimi ve deneyimi Türkiye’ye taşımayı amaçlıyor.

Kıvanç Zaimler, “Stratejik yönümüzü, ‘geleneksel’ teknolojilerden ‘yıkıcı’ teknolojilere doğru çevirirken, devrim niteliğindeki fikirlere gerçekleştirdiğimiz erken aşama yatırımlarla dünyadaki enerji geçişine öncülük etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.