Rus Füzeleri Askeri Üssü Vurdu

13.03.2022 - 11:15, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1552+ kez okundu.
 

Rus Füzeleri Askeri Üssü Vurdu

Lviv Bölgesel Askeri Yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'nın Polonya sınırına 25 kilometre mesafedeki bir askeri üssü hedef aldığını açıkladı.

Lviv'e bağlı bölgede bulunan askeri tesiste NATO tarafından Ukraynalılara askeri eğitim verilen Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi bulunuyor. Ukrayna'da olan Buzzfeed muhabiri Christopher Miller, saldırının Lviv Belediye Başkanı tarafından doğrulandığını açıkladı.   Miller, Şubat ayında Yavoriv'deki NATO üssünü ziyaret ettiğini Amerika'lı askerlerin Ukraynalılara eğitim verdiği görüntüleri sosyal medya Twitter hesabından paylaştı.   Kısa adı IPSC olan eğitim merkezi, Ukrayna'da 2007 yılında kuruldu.   NATO belgelerine göre, üste özellikle Ukraynalı ve diğer ülkelerden askerlere mayın temizleme eğitimleri verildi.   Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Cumartesi günü yaptığı açıklamada Batılı ülkelerin Ukrayna'ya gönderdiği silah konvoylarının Rus ordusu için meşru hedef.
Lviv Bölgesel Askeri Yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'nın Polonya sınırına 25 kilometre mesafedeki bir askeri üssü hedef aldığını açıkladı.

Lviv'e bağlı bölgede bulunan askeri tesiste NATO tarafından Ukraynalılara askeri eğitim verilen Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi bulunuyor. Ukrayna'da olan Buzzfeed muhabiri Christopher Miller, saldırının Lviv Belediye Başkanı tarafından doğrulandığını açıkladı.

 

Miller, Şubat ayında Yavoriv'deki NATO üssünü ziyaret ettiğini Amerika'lı askerlerin Ukraynalılara eğitim verdiği görüntüleri sosyal medya Twitter hesabından paylaştı.

 

Kısa adı IPSC olan eğitim merkezi, Ukrayna'da 2007 yılında kuruldu.

 

NATO belgelerine göre, üste özellikle Ukraynalı ve diğer ülkelerden askerlere mayın temizleme eğitimleri verildi.

 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Cumartesi günü yaptığı açıklamada Batılı ülkelerin Ukrayna'ya gönderdiği silah konvoylarının Rus ordusu için meşru hedef.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.