Rektör Prof. Dr. Tuncel, Laboratuvarları Ziyaret Etti

BİLİM 13.02.2024 - 06:57, Güncelleme: 13.02.2024 - 06:57 1024+ kez okundu.
 

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Laboratuvarları Ziyaret Etti

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Projelerin Yürütüldüğü Laboratuvarları Ziyaret Etti

  Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Bahçe Bitkileri Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Salih Kafkas ve Prof. Dr. Ebru Yaşa Kafkas tarafından kurulan laboratuvarları ziyaret ederek, süren projeler hakkında bilgi aldı.   Rektör Prof. Dr. Tuncel ilk olarak Prof. Dr. Ebru Yaşa Kafkas’ın kurmuş olduğu bitki fizyolojisi, meyve kalite, pestisit kalıntı ve doku kültürü laboratuvarları ile iklim odalarını ziyaret etti. Ziyarette Prof. Dr. Kafkas çilek, ahududu, maviyemiş ve antepfıstığı konularında yürütülen TAGEM- Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi “Antepfıstığında Melezleme Islahı İle in vitro Çoğaltmaya Uygun ve Toprak Kökenli Hastalıklara Dayanıklı Yeni Anaçların Geliştirilmesi”, Tübitak 1004 projesi “Farklı ıslah stratejileri ile su stresi ve Botrytiscinerea’ya toleransı yüksek yeni çilek çeşitlerinin geliştirilmesi”, Tübitak 1001 Projesi “Melezleme Islahı Yöntemiyle Su Stresine Toleranslı Yeni Çilek Çeşitlerinin Geliştirilmesi ve Su Stresi ile İlişkili Aday Genlerin Belirlenmesi” ve Horizon 2020 Avrupa Birliği Projesi “Pre-Breeding Strategies For Obtaining New Resilient And Added Value Berries” ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Rektör Prof. Dr. Tuncel, Projelerin Yürütüldüğü Laboratuvarları Ziyaret Etti

 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Bahçe Bitkileri Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Salih Kafkas ve Prof. Dr. Ebru Yaşa Kafkas tarafından kurulan laboratuvarları ziyaret ederek, süren projeler hakkında bilgi aldı.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel ilk olarak Prof. Dr. Ebru Yaşa Kafkas’ın kurmuş olduğu bitki fizyolojisi, meyve kalite, pestisit kalıntı ve doku kültürü laboratuvarları ile iklim odalarını ziyaret etti.

Ziyarette Prof. Dr. Kafkas çilek, ahududu, maviyemiş ve antepfıstığı konularında yürütülen TAGEM- Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi “Antepfıstığında Melezleme Islahı İle in vitro Çoğaltmaya Uygun ve Toprak Kökenli Hastalıklara Dayanıklı Yeni Anaçların Geliştirilmesi”, Tübitak 1004 projesi “Farklı ıslah stratejileri ile su stresi ve Botrytiscinerea’ya toleransı yüksek yeni çilek çeşitlerinin geliştirilmesi”, Tübitak 1001 Projesi “Melezleme Islahı Yöntemiyle Su Stresine Toleranslı Yeni Çilek Çeşitlerinin Geliştirilmesi ve Su Stresi ile İlişkili Aday Genlerin Belirlenmesi” ve Horizon 2020 Avrupa Birliği Projesi “Pre-Breeding Strategies For Obtaining New Resilient And Added Value Berries” ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.