PROF. DR. İNAL: “OTİZMLİ BİREYLER GEREKEN DESTEĞİ ALABİLMELİ”

YAŞAM 02.05.2024 - 06:13, Güncelleme: 02.05.2024 - 06:13 648 kez okundu.
 

PROF. DR. İNAL: “OTİZMLİ BİREYLER GEREKEN DESTEĞİ ALABİLMELİ”

PROF. DR. İNAL: “OTİZMLİ BİREYLER GEREKEN DESTEĞİ ALABİLMELİ”

    Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatri Derneği, “Sizin Hiç Otizmli Bir Çalışma Arkadaşınız Oldu mu?” başlıklı panel düzenliyor. Otizmli bireylere ve ailelerine umut olmak istediklerini kaydeden Dernek Başkanı ve Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Neslihan İnal, panel ve açık oturumun, otizmli bireylerin çocukluktan yetişkinliğe geçiş sürecinde yaşadıkları sorunların tespiti ve çözüm yollarının üretilmesi ile küçük yaşlardan bu yana aileleriyle beraber büyüttükleri otizmli çocukların erişkin dönemde de her alanda gereken desteği alabilmeleri açısından yapılması gereken acil eylem planı için büyük adım olacağını söyledi.   Kuşadası/Aydın’da 07-11 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan panel 33. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kongresi’nin bilimsel programı içerisinde yer alacak. Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatri Derneği Başkanı ve Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Neslihan İnal, oturumun ilk bölümünde çocuk ve ergen psikiyatristi hekimlerinin önderliğinde, yaş ortalaması 21 olan bin 500 otizmli genç erişkin ile 61 ilimizde yaptıkları kapsamlı bilimsel araştırmanın sonuçlarının çalışma ekiplerinden Prof. Dr. Ali Evren Tufan, Doç. Dr. Meryem Özlem Kütük ve Doç. Dr. Fethiye Kılıçaslan tarafından sunulacağını söyledi.
PROF. DR. İNAL: “OTİZMLİ BİREYLER GEREKEN DESTEĞİ ALABİLMELİ”

 

 

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatri Derneği, “Sizin Hiç Otizmli Bir Çalışma Arkadaşınız Oldu mu?” başlıklı panel düzenliyor.

Otizmli bireylere ve ailelerine umut olmak istediklerini kaydeden Dernek Başkanı ve Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Neslihan İnal, panel ve açık oturumun, otizmli bireylerin çocukluktan yetişkinliğe geçiş sürecinde yaşadıkları sorunların tespiti ve çözüm yollarının üretilmesi ile küçük yaşlardan bu yana aileleriyle beraber büyüttükleri otizmli çocukların erişkin dönemde de her alanda gereken desteği alabilmeleri açısından yapılması gereken acil eylem planı için büyük adım olacağını söyledi.

 

Kuşadası/Aydın’da 07-11 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan panel 33. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kongresi’nin bilimsel programı içerisinde yer alacak. Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatri Derneği Başkanı ve Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Neslihan İnal, oturumun ilk bölümünde çocuk ve ergen psikiyatristi hekimlerinin önderliğinde, yaş ortalaması 21 olan bin 500 otizmli genç erişkin ile 61 ilimizde yaptıkları kapsamlı bilimsel araştırmanın sonuçlarının çalışma ekiplerinden Prof. Dr. Ali Evren Tufan, Doç. Dr. Meryem Özlem Kütük ve Doç. Dr. Fethiye Kılıçaslan tarafından sunulacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.