PARADİGMA KAYMASI VE PSİKOLOJİ İLİŞKİSİ

GÜNDEM 14.04.2021 - 09:07, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2278+ kez okundu.
 

PARADİGMA KAYMASI VE PSİKOLOJİ İLİŞKİSİ

Zeople Make The Brand konferansının üçüncü oturumu “Psikoloji” dopdolu içeriğiyle tamamlandı.

Türkiye’nin işveren markası konferansı People Make The Brand’in sekizincisi, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak 6 aya yayılan 4 farklı oturum ile online konferanslar dizisi şeklinde devam ediyor. Bu yılki ana teması “Paradigma Kayması” olan konferansın üçüncü oturumu olan “Psikoloji” dopdolu içeriğiyle keyifli konuşmalara sahne oldu.  Kürasyon ve moderasyonunu People Make The Brand’in yaratıcısı, Universum Türkiye Lideri Evrim Kuran ile Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan’ın yaptığı Psikoloji oturumu ikilinin yaptığı açılış konuşmasındaki, “Bir organizasyon olarak ulvi amacımız, topluma hizmet eden amacımızın, marka olarak yarattığımız değerin ve çalışanlarımıza ilham veren amacın kesişiminde yer alıyor.” sözleri ile başladı. Çarpıcı iç görüler ve sonuçların paylaşıldığı oturumdan bazı anekdotlar şöyle:  Oturumun ilk konuşmacısı Prof. Dr. Kemal Sayar, “Etkin umut, insanın kendini ve başkalarını düşünerek zihnini esnek kılabilmesi demektir. Bilge organizasyonlar olarak, etkin umuda sahip olabilmemiz gerekir.” dedi. “Belirsizlikler karşısında güven inşa etmek için iki gücümüz var: örgütsel eylemlilik ve bağ kurmak” diyen Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü Kurucu Direktörü ve Lefke Avrupa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, örgütsel eylemliliğin, veri ve işbirliğine dayalı bir koordinasyona ihtiyaç duyduğuna; bağ kurmanın ise sorumlu, dürüst ve şeffaf bir liderlik ile mümkün olabileceğine vurgu yaptı. Dayanıklılığın, düşe kalka büyümek demek olduğunun altını çizen Dr. Yankı Yazgan, sözlerine şöyle devam etti: “Sadece düştüğümüz yerden kalkmak değil, kalktığımızda büyümek de gerekiyor. Yönetimin görevi sistemi dayanıklı kılmak, dayanıklılığın koruyucu yanını öne çıkarmaktır.”  Mindful Liderlik Uzmanı Pandit Dasa ise “Mindful ve Olumlu Bir İş Kültürü” başlığı altında, “Zihnimizi bilinçli farkındalık ile yöneterek, anda olana odaklanarak, öğrendiklerimiz, geliştirdiğimiz yetkinlikler, kurduğumuz yeni ilişkileri düşünerek yılmaz olabiliriz; yargılayarak, sadece kendimizi düşünerek, kurtulamadığımız negatif düşünceler ile değil. Gerektiğinde "Dur" tuşuna da basabilmeliyiz.” dedi. Kale Grubu Başkan & CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “Belirsizlikler ulvi amacı ve ruhu olan şirketler için özüne dönmek, odaklanmak ve köklenmek için bir fırsattır. Kalıcı olan anlamdır, değerlere sahip çıkmak ve pes etmemek, özü kavrayıp uyumlanmak gerekir.” diyerek oturumun son konuşmasını yaptı. Kürasyonunu Evrim Kuran Danışmanlık ve Harvard Business Review’in yaptığı 8. People Make The Brand konferansı Speaker Agency & Fikrimahsul partnerliğinde gerçekleşiyor. Oturumlar HBR Türkiye Webinar Tool platformu üzerinden gerçekleştiriliyor ve izleyiciler konuklara anlık soru yöneltme şansına sahip olabiliyor. Dördüncü ve son oturum olan “Humanokrasi” 10 Haziran Perşembe saat 14:30’da gerçekleşecek.
Zeople Make The Brand konferansının üçüncü oturumu “Psikoloji” dopdolu içeriğiyle tamamlandı.

Türkiye’nin işveren markası konferansı People Make The Brand’in sekizincisi, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak 6 aya yayılan 4 farklı oturum ile online konferanslar dizisi şeklinde devam ediyor. Bu yılki ana teması “Paradigma Kayması” olan konferansın üçüncü oturumu olan “Psikoloji” dopdolu içeriğiyle keyifli konuşmalara sahne oldu. 

Kürasyon ve moderasyonunu People Make The Brand’in yaratıcısı, Universum Türkiye Lideri Evrim Kuran ile Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan’ın yaptığı Psikoloji oturumu ikilinin yaptığı açılış konuşmasındaki, “Bir organizasyon olarak ulvi amacımız, topluma hizmet eden amacımızın, marka olarak yarattığımız değerin ve çalışanlarımıza ilham veren amacın kesişiminde yer alıyor.” sözleri ile başladı.

Çarpıcı iç görüler ve sonuçların paylaşıldığı oturumdan bazı anekdotlar şöyle: 

Oturumun ilk konuşmacısı Prof. Dr. Kemal Sayar, Etkin umut, insanın kendini ve başkalarını düşünerek zihnini esnek kılabilmesi demektir. Bilge organizasyonlar olarak, etkin umuda sahip olabilmemiz gerekir.” dedi.

Belirsizlikler karşısında güven inşa etmek için iki gücümüz var: örgütsel eylemlilik ve bağ kurmak” diyen Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü Kurucu Direktörü ve Lefke Avrupa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, örgütsel eylemliliğin, veri ve işbirliğine dayalı bir koordinasyona ihtiyaç duyduğuna; bağ kurmanın ise sorumlu, dürüst ve şeffaf bir liderlik ile mümkün olabileceğine vurgu yaptı.

Dayanıklılığın, düşe kalka büyümek demek olduğunun altını çizen Dr. Yankı Yazgan, sözlerine şöyle devam etti: “Sadece düştüğümüz yerden kalkmak değil, kalktığımızda büyümek de gerekiyor. Yönetimin görevi sistemi dayanıklı kılmak, dayanıklılığın koruyucu yanını öne çıkarmaktır.” 

Mindful Liderlik Uzmanı Pandit Dasa ise “Mindful ve Olumlu Bir İş Kültürü” başlığı altında, Zihnimizi bilinçli farkındalık ile yöneterek, anda olana odaklanarak, öğrendiklerimiz, geliştirdiğimiz yetkinlikler, kurduğumuz yeni ilişkileri düşünerek yılmaz olabiliriz; yargılayarak, sadece kendimizi düşünerek, kurtulamadığımız negatif düşünceler ile değil. Gerektiğinde "Dur" tuşuna da basabilmeliyiz.” dedi.

Kale Grubu Başkan & CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “Belirsizlikler ulvi amacı ve ruhu olan şirketler için özüne dönmek, odaklanmak ve köklenmek için bir fırsattır. Kalıcı olan anlamdır, değerlere sahip çıkmak ve pes etmemek, özü kavrayıp uyumlanmak gerekir.” diyerek oturumun son konuşmasını yaptı.

Kürasyonunu Evrim Kuran Danışmanlık ve Harvard Business Review’in yaptığı 8. People Make The Brand konferansı Speaker Agency & Fikrimahsul partnerliğinde gerçekleşiyor.

Oturumlar HBR Türkiye Webinar Tool platformu üzerinden gerçekleştiriliyor ve izleyiciler konuklara anlık soru yöneltme şansına sahip olabiliyor.

Dördüncü ve son oturum olan “Humanokrasi” 10 Haziran Perşembe saat 14:30’da gerçekleşecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.