Özel Eğitim Nedir?

SAĞLIK 02.08.2022 - 16:10, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2631+ kez okundu.
 

Özel Eğitim Nedir?

Özel Eğitim Uzmanı G. Berfin GÖKŞİN Özel Eğitim hakkında aydınlatıcı bilgiler aktardı

Özel Eğitim Nedir? Özel eğitim bireylerin ihtiyaç duydukları alanlarda, bireysel farklılıklarına, ilgi ve ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan eğitim programları doğrultusunda yapılan eğitim-öğretim sürecidir. Akademik anlamda akranlarından farklılık gösteren bireylere özel eğitimler ve özel dersler verilebilmektedir.  Özel öğrenme güçlüğü Otizm Üstün ve özel yetenek Down sendromu Dil ve konuşma güçlükleri Zihinsel yetersizlik Görmede yetersizlik İşitmede yetersizlik Yaygın gelişimsel bozukluk Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi durumlar doğum öncesi doğum sırası ve doğum sonrasında oluşabilen ve özel eğitim gerektiren durumlardır.  Tüm bunların yanı sıra çalışan anne baba, okulda başarısızlık, akran zorbalığı, kardeş kıskançlığı, anne babanın boşanma durumu gibi birçok çevresel faktörlerde bireyin okuldaki başarısını, akademik ve sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Özel eğitim ve özel derslerle çocukların okuldaki derslerini takip eden, aile ve çocuğun diğer öğretmenleri ile iş birliğinde çalışılmasının benimsendiği ve uygulandığı eğitim programı ile çocukların akranları ile benzer akademik gelişim göstermesi, derslerinde ve sosyal hayatlarında daha başarılı olması sağlanabilmektedir. İletişim ; Lena Psikoloji Merkezi  Özel Eğitim Uzmanı G. Berfin GÖKŞİN 0533 599 5362 www.lenapsikolojimerkezi.com
Özel Eğitim Uzmanı G. Berfin GÖKŞİN Özel Eğitim hakkında aydınlatıcı bilgiler aktardı

Özel Eğitim Nedir?
Özel eğitim bireylerin ihtiyaç duydukları alanlarda, bireysel farklılıklarına, ilgi ve ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan eğitim programları doğrultusunda yapılan eğitim-öğretim sürecidir. Akademik anlamda akranlarından farklılık gösteren bireylere özel eğitimler ve özel dersler verilebilmektedir. 
Özel öğrenme güçlüğü
Otizm
Üstün ve özel yetenek
Down sendromu
Dil ve konuşma güçlükleri
Zihinsel yetersizlik
Görmede yetersizlik
İşitmede yetersizlik
Yaygın gelişimsel bozukluk
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi durumlar doğum öncesi doğum sırası ve doğum sonrasında oluşabilen ve özel eğitim gerektiren durumlardır. 
Tüm bunların yanı sıra çalışan anne baba, okulda başarısızlık, akran zorbalığı, kardeş kıskançlığı, anne babanın boşanma durumu gibi birçok çevresel faktörlerde bireyin okuldaki başarısını, akademik ve sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Özel eğitim ve özel derslerle çocukların okuldaki derslerini takip eden, aile ve çocuğun diğer öğretmenleri ile iş birliğinde çalışılmasının benimsendiği ve uygulandığı eğitim programı ile çocukların akranları ile benzer akademik gelişim göstermesi, derslerinde ve sosyal hayatlarında daha başarılı olması sağlanabilmektedir.
İletişim ; Lena Psikoloji Merkezi 
Özel Eğitim Uzmanı G. Berfin GÖKŞİN 0533 599 5362

www.lenapsikolojimerkezi.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.