Otizmde Ana Başlık Beslenme Olmalı

BİLİM 02.04.2025 - 09:27, Güncelleme: 02.04.2025 - 09:38 539 kez okundu.
 

Otizmde Ana Başlık Beslenme Olmalı

Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında 'Otizmde yurtdışında konusunda birçok çalışma yapılıyor. Hepsi çok değerli ama temel beslenmeli' dedi.

Otizmin sanıldığı gibi genetik bir sorun yaşadığı, otizmin sahne gidişatının başrol oyuncusunun toksik bombardımanına dikkat ettiği Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında 'Otizmde yurtdışında konusunda birçok çalışma yapılıyor. Hepsi çok değerli ama temel beslenmeli' dedi.   Otizm görülme sıklığı her geçen gün artıyor. Bilim insanların istatistiklerden yola çıkarak 20-30 yıl sonra her iki çocuktan birinin otistik olarak genişlemesi öngörülüyor. Toplumda hala bu problemin son derece nadir görünmesine rağmen bir algı olsa da durum maalesef öyle değil.   Otizmin bu kadar büyümenin nedeni bir büyümenin beslenme alışmalarının belirtilmesi değil Dr. otistik, hafifler, hatta tamamen iyileşebilir.   Ümit Aktaş, “Teşhis ne kadar erken konmuşsa ve doğru modeline ne kadar erken geçildiyse başarı da o kadar. artar. Dünyayı temizleyen verimler olmaz, ama sağlıklı çocukların ücretini değiştirebileceğimiz pek çok şey var” diyen ebeveynlere önerilerde bulundu.   Tüm işlenmiş gıdalardan uzak durulmalı. Raf ömrü olan her gıda işlenmiş gıdadır. Temel kural doğal beslenmelidir. Tüm sebzeler mevsiminde yenilebilir. Mevsim dışında yenilenenler sebze değil, tarım ilacı ve hormon deposudur. depolananın her şeyin korunmasını sağlamalıdır. Bugünün genetiğinin türü, yaygın biçimdeki gluten intoleranslarına sebep olduğu için yenilmemelidir. Her türlü ekmek (beyaz, kepekli, tam buğday, yufka, lavaş, köy ekmeği), un, bulgur, makarna, erişte, şehriye ve hatta ev tarhanası bile, buğday içerdikleri için yasaktır. Hatta bu ürünlerle aynı poşette taşınmış, temas etmiş gıdalar safra yenmemelidir. Yulaf, arpa ve çavdar da gluten içerirler, doğal olarak bunlar da yasaktır. Hazır mayalı yiyecekler yasaktır. Hazır maya vücutta sindirilemez ve gıda intoleranslarına sebep olur. Yaş maya, kuru maya, fırıncı mayası, makarna mayası, kabartma tozu da kullanılmamalıdır. Şeker asla tüketilmemelidir. Süt, süt ürünleri laktoz içerir. Yenmemelidir. Bu beslenme programının meyvesi yasaklanmalıdır. çiftçi hayvan yemi olarak GDO'lu yem satışı serbest. GDO'lu yemle beslenen hayvanlardan elde edilen ürünleri tamamlamanız zaman, sizin vücudunuza da GDO'ya girilmiş oluyor. Unutmayın, süreniz boyunca genetik yapınız değişir. Böylece besi hayvanlarından ve balık çiftliklerinden uzak durun. Merada yetişen hayvan eti ve deniz balıklarını yiyebilirsiniz.    
Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında 'Otizmde yurtdışında konusunda birçok çalışma yapılıyor. Hepsi çok değerli ama temel beslenmeli' dedi.

Otizmin sanıldığı gibi genetik bir sorun yaşadığı, otizmin sahne gidişatının başrol oyuncusunun toksik bombardımanına dikkat ettiği Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında 'Otizmde yurtdışında konusunda birçok çalışma yapılıyor. Hepsi çok değerli ama temel beslenmeli' dedi.

 

Otizm görülme sıklığı her geçen gün artıyor. Bilim insanların istatistiklerden yola çıkarak 20-30 yıl sonra her iki çocuktan birinin otistik olarak genişlemesi öngörülüyor. Toplumda hala bu problemin son derece nadir görünmesine rağmen bir algı olsa da durum maalesef öyle değil.

 

Otizmin bu kadar büyümenin nedeni bir büyümenin beslenme alışmalarının belirtilmesi değil Dr. otistik, hafifler, hatta tamamen iyileşebilir.

 

Ümit Aktaş, “Teşhis ne kadar erken konmuşsa ve doğru modeline ne kadar erken geçildiyse başarı da o kadar. artar. Dünyayı temizleyen verimler olmaz, ama sağlıklı çocukların ücretini değiştirebileceğimiz pek çok şey var” diyen ebeveynlere önerilerde bulundu.

 

  • Tüm işlenmiş gıdalardan uzak durulmalı. Raf ömrü olan her gıda işlenmiş gıdadır. Temel kural doğal beslenmelidir.
  • Tüm sebzeler mevsiminde yenilebilir. Mevsim dışında yenilenenler sebze değil, tarım ilacı ve hormon deposudur. depolananın her şeyin korunmasını sağlamalıdır.
  • Bugünün genetiğinin türü, yaygın biçimdeki gluten intoleranslarına sebep olduğu için yenilmemelidir. Her türlü ekmek (beyaz, kepekli, tam buğday, yufka, lavaş, köy ekmeği), un, bulgur, makarna, erişte, şehriye ve hatta ev tarhanası bile, buğday içerdikleri için yasaktır. Hatta bu ürünlerle aynı poşette taşınmış, temas etmiş gıdalar safra yenmemelidir.
  • Yulaf, arpa ve çavdar da gluten içerirler, doğal olarak bunlar da yasaktır.
  • Hazır mayalı yiyecekler yasaktır. Hazır maya vücutta sindirilemez ve gıda intoleranslarına sebep olur. Yaş maya, kuru maya, fırıncı mayası, makarna mayası, kabartma tozu da kullanılmamalıdır.
  • Şeker asla tüketilmemelidir.
  • Süt, süt ürünleri laktoz içerir. Yenmemelidir.
  • Bu beslenme programının meyvesi yasaklanmalıdır.
  • çiftçi hayvan yemi olarak GDO'lu yem satışı serbest. GDO'lu yemle beslenen hayvanlardan elde edilen ürünleri tamamlamanız zaman, sizin vücudunuza da GDO'ya girilmiş oluyor. Unutmayın, süreniz boyunca genetik yapınız değişir. Böylece besi hayvanlarından ve balık çiftliklerinden uzak durun. Merada yetişen hayvan eti ve deniz balıklarını yiyebilirsiniz.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.