ÖRAV’ın deprem bölgesinde ÖRAV’ın deprem bölgesinde

GÜNDEM 23.02.2024 - 07:07, Güncelleme: 23.02.2024 - 07:07 681+ kez okundu.
 

ÖRAV’ın deprem bölgesinde ÖRAV’ın deprem bölgesinde

ÖRAV’ın deprem bölgesinde yüz yüze ve uzaktan destek verdiği öğretmen sayısı bir yılda 11 bine ulaştı

  6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinden en çok etkilenen eğitim süreçleri oldu. Resmi rakamlar 18 yaş altı 3.9 milyon öğrenci, 304.700 üniversite öğrencisi ve yaklaşık 210 bin öğretmenin depremden doğrudan etkilendiğini ortaya koyuyor. Felaketin ardından eğitimi sürdürmek için etkilenen bölgelerde toplam 21.569 yeni öğretmen ataması gerçekleştirildi. Depremlerin ardından bir yıl geçmesine rağmen hala atılacak adımlar var ve çocuklarla ailelerinin iyi olma hali için bölgedeki öğretmenlere büyük iş düşüyor. ÖRAV’ın bu kapsamda deprem bölgesinde yüz yüze ve uzaktan destek verdiği öğretmen sayısı 11 bine ulaştı.  Öğretmen Akademisi Vakfı, depremden sonra yıl boyunca bölgedeki öğretmenleri yalnız bırakmadı 2008 yılında Garanti BBVA tarafından kurulan ve depremin ilk haftalarından itibaren bölgede eğitime ve öğretmenlere destek çalışmaları yürüten Öğretmen Akademisi Vakfı, yaşanan felaketin birinci yılında öğretmenlerin meslektaşlarıyla dayanışma içinde kalması amacıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bölgede 210 bin civarında öğretmen bulunuyordu. Deprem sonrası görev yeri değişen öğretmenler olmakla beraber, 21.569 yeni öğretmen daha atandı ve uyum süreçleri devam ediyor. Bu genç öğretmenler yıkılmış şehirlerde çadırlardan, konteynerlerden, yeni yaşam alanlarından gelen öğrencilere öğretmenlik yaparken kendileri de konteynerlerde yaşamaya alışmaya, bölgede hayatın getirdiği zorlukları göğüslemeye çalışıyorlar. 
ÖRAV’ın deprem bölgesinde yüz yüze ve uzaktan destek verdiği öğretmen sayısı bir yılda 11 bine ulaştı


 

6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinden en çok etkilenen eğitim süreçleri oldu. Resmi rakamlar 18 yaş altı 3.9 milyon öğrenci, 304.700 üniversite öğrencisi ve yaklaşık 210 bin öğretmenin depremden doğrudan etkilendiğini ortaya koyuyor. Felaketin ardından eğitimi sürdürmek için etkilenen bölgelerde toplam 21.569 yeni öğretmen ataması gerçekleştirildi. Depremlerin ardından bir yıl geçmesine rağmen hala atılacak adımlar var ve çocuklarla ailelerinin iyi olma hali için bölgedeki öğretmenlere büyük iş düşüyor. ÖRAV’ın bu kapsamda deprem bölgesinde yüz yüze ve uzaktan destek verdiği öğretmen sayısı 11 bine ulaştı. 

Öğretmen Akademisi Vakfı, depremden sonra yıl boyunca bölgedeki öğretmenleri yalnız bırakmadı

2008 yılında Garanti BBVA tarafından kurulan ve depremin ilk haftalarından itibaren bölgede eğitime ve öğretmenlere destek çalışmaları yürüten Öğretmen Akademisi Vakfı, yaşanan felaketin birinci yılında öğretmenlerin meslektaşlarıyla dayanışma içinde kalması amacıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bölgede 210 bin civarında öğretmen bulunuyordu. Deprem sonrası görev yeri değişen öğretmenler olmakla beraber, 21.569 yeni öğretmen daha atandı ve uyum süreçleri devam ediyor. Bu genç öğretmenler yıkılmış şehirlerde çadırlardan, konteynerlerden, yeni yaşam alanlarından gelen öğrencilere öğretmenlik yaparken kendileri de konteynerlerde yaşamaya alışmaya, bölgede hayatın getirdiği zorlukları göğüslemeye çalışıyorlar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.