Omikron Varyantı Artık Bitiyor mu?

15.02.2022 - 20:26, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1302+ kez okundu.
 

Omikron Varyantı Artık Bitiyor mu?

Omikron varyantın etkisiyle yüz binlere kadar yükselen vaka sayılarında düşüş seyri başladı. Uzmanlar, vaka artış hızının durakladığı 3 hafta sonra girileceğini tahmin ediliyor.

Mart ayı ortasında düşüşün hızlanması, bahar aylarında ise virüs baskısının iyice azalması, mayıs ayı birlikte daha çok rahatlama bekleniyor. Salgının seyri, kentlere ve bölgelere etkisi ve Bahar aylarına doğru beklenen gelişmeler, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yapılan toplantılarda değerlendiriliyor. Uzmanların yaptığı değerlendirmeye göre, Omikron’un yeni varyantı BA2’nin nasıl dönüşeceği yakından izleniyor. Normal koşullarda, mevsimsel etkiyle birlikte, bahar aylarıyla virüs baskısı azalacak. Yaz aylarında büyükşehirlerden Anadolu’ya doğru olan hareketliliğin, geçtiğimiz yaz ayları kadar etkili sonuçları olmayacağı söyleniyor. Mart ayı ikinci yarısında vaka sayıları Türkiye genelinde düşme eğilimine gireceği, mayıs ayında normalleşmenin artacağı, vaka sayılarına bağlı olarak kuralların daha çok gevşeyeceği belirtiliyor. ÖLÜM ORANLARI Ölüm oranları yüksekliği oluşturuyor. Aktif vaka sayısı arttıkça ölümler de artmaya başladı. Ocak ayı sonundan beri günlük vaka sayısı günlük iyileşen sayısından az olduğu için aktif vaka sayısı hızla arttığı söylendi. Hiç aşı olmayan 18 yaş üzeri nüfusun 4 milyon 300 bin civarında, hatırlatma dozlarını olmayanların sayısı 20 milyondan daha çok olduğu belirtiliyor. SEYİR DURUMU Yapılan toplantılarda, İstanbul’da gerileme olmasına rağmen, artış eğiliminin kaynağının Anadolu illeri olduğu belirtildi. Ankara, Eskişehir, İzmir’in yanı sıra, Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz bölgelerinde artışın sürdüğü belirtildi. Salgının üreme hızında azalma olduğu, halen yüksek olmasına karşın, pozitif test oranı son bir haftada yüzde 23-24’lerden yüzde 20 civarına gerilediği kaydedildi. Can kayıpların en az iki hafta daha yüksek rakamlarda seyretmesi bekleniyor.
Omikron varyantın etkisiyle yüz binlere kadar yükselen vaka sayılarında düşüş seyri başladı. Uzmanlar, vaka artış hızının durakladığı 3 hafta sonra girileceğini tahmin ediliyor.

Mart ayı ortasında düşüşün hızlanması, bahar aylarında ise virüs baskısının iyice azalması, mayıs ayı birlikte daha çok rahatlama bekleniyor. Salgının seyri, kentlere ve bölgelere etkisi ve Bahar aylarına doğru beklenen gelişmeler, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yapılan toplantılarda değerlendiriliyor. Uzmanların yaptığı değerlendirmeye göre, Omikron’un yeni varyantı BA2’nin nasıl dönüşeceği yakından izleniyor.

Omikron Varyantı Artık Bitiyor mu?

Normal koşullarda, mevsimsel etkiyle birlikte, bahar aylarıyla virüs baskısı azalacak. Yaz aylarında büyükşehirlerden Anadolu’ya doğru olan hareketliliğin, geçtiğimiz yaz ayları kadar etkili sonuçları olmayacağı söyleniyor. Mart ayı ikinci yarısında vaka sayıları Türkiye genelinde düşme eğilimine gireceği, mayıs ayında normalleşmenin artacağı, vaka sayılarına bağlı olarak kuralların daha çok gevşeyeceği belirtiliyor.

Omikron Varyantı Artık Bitiyor mu?

ÖLÜM ORANLARI

Ölüm oranları yüksekliği oluşturuyor. Aktif vaka sayısı arttıkça ölümler de artmaya başladı. Ocak ayı sonundan beri günlük vaka sayısı günlük iyileşen sayısından az olduğu için aktif vaka sayısı hızla arttığı söylendi. Hiç aşı olmayan 18 yaş üzeri nüfusun 4 milyon 300 bin civarında, hatırlatma dozlarını olmayanların sayısı 20 milyondan daha çok olduğu belirtiliyor.

Omikron Varyantı Artık Bitiyor mu?

SEYİR DURUMU

Yapılan toplantılarda, İstanbul’da gerileme olmasına rağmen, artış eğiliminin kaynağının Anadolu illeri olduğu belirtildi. Ankara, Eskişehir, İzmir’in yanı sıra, Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz bölgelerinde artışın sürdüğü belirtildi. Salgının üreme hızında azalma olduğu, halen yüksek olmasına karşın, pozitif test oranı son bir haftada yüzde 23-24’lerden yüzde 20 civarına gerilediği kaydedildi. Can kayıpların en az iki hafta daha yüksek rakamlarda seyretmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.