Öğrenciler Arkeolog oldu

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 16.04.2024 - 16:17, Güncelleme: 16.04.2024 - 17:17 341 kez okundu.
 

Öğrenciler Arkeolog oldu

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman'da 48. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler arkeoloji kazılarına katıldı.

Adıyaman'da 48. Turizm Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde, öğrenciler Pirin Perre Antik Kenti'nde arkeoloji kazılarına katılarak tarihle iç içe bir gün geçirdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, bu yıl 48'incisi kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, Adıyaman'ın tarihi mekanlarından biri olan Perre Antik Kenti'nde kazı çalışmalarına dahil olacaklarını bildirdi. Öğrenciler, kazı çalışmaları sırasında hem keyifli vakit geçirdi hem de Adıyaman'ın zengin tarihini daha yakından tanıma fırsatı buldu. Etkinlik öncesinde öğrenciler, Antik Kent'in tanıtım videosunu izleyerek bilgi sahibi oldular. Ardından kazı çalışmalarının sorumlusu Arkeolog Mehmet Turan, öğrencilerle bir araya gelerek kazılar ve tarihi eserler hakkında bilgilendirme yaptı. Bu etkinlik, öğrencilerin tarih bilincini artırmayı ve arkeolojiye ilgi duymalarını teşvik etmeyi amaçlıyor. Haber: Yusuf Işık/ Adıyaman PHA Kaynak : PHA
ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman'da 48. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler arkeoloji kazılarına katıldı.

Adıyaman'da 48. Turizm Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde, öğrenciler Pirin Perre Antik Kenti'nde arkeoloji kazılarına katılarak tarihle iç içe bir gün geçirdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, bu yıl 48'incisi kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, Adıyaman'ın tarihi mekanlarından biri olan Perre Antik Kenti'nde kazı çalışmalarına dahil olacaklarını bildirdi. Öğrenciler, kazı çalışmaları sırasında hem keyifli vakit geçirdi hem de Adıyaman'ın zengin tarihini daha yakından tanıma fırsatı buldu. Etkinlik öncesinde öğrenciler, Antik Kent'in tanıtım videosunu izleyerek bilgi sahibi oldular. Ardından kazı çalışmalarının sorumlusu Arkeolog Mehmet Turan, öğrencilerle bir araya gelerek kazılar ve tarihi eserler hakkında bilgilendirme yaptı. Bu etkinlik, öğrencilerin tarih bilincini artırmayı ve arkeolojiye ilgi duymalarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Haber: Yusuf Işık/ Adıyaman PHA

Kaynak : PHA

Adıyaman HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.