Ofisler Boş Kaldı Uzaktan Çalışma Modeli Başladı

15.08.2022 - 16:45, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1875+ kez okundu.
 

Ofisler Boş Kaldı Uzaktan Çalışma Modeli Başladı

İngiltere'de toplam 43 işyerini kapsayan bir araştırma, salgın sonrasında uzaktan çalışmaya yönelimi gösterdi. Rapora göre, çalışanlar haftada ortalama 1,5 günü ofiste geçirirken çoğunluk evden çalışmayı tercih ediyor.

Toplam 50 bin kişinin çalıştığı 43 işyerini kapsayan bir araştırma, insanların salgın öncesine göre çok daha az ofise gittiğini ve daha çok evden çalıştığını gösterdi. Şirketlerde salgın öncesi haftada ortalama 3,8 gün ofisten çalışılırken şimdi bu oran haftada sadece 1,5 güne indi. Yine bu şirketlerde Cuma günü ofisten çalışanların oranı yüzde 13 olarak belirlendi. OFİSLERDE DOLULUK YÜZDE 29 Consultancy Advanced Workplace Associates şirketi tarafından Haziran ayı ve Temmuz aylarında İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'da yapılan araştırma, ofislerin ortalama doluluk oranı yüzde 29 olduğunu ve en çok hafta ortası kalabalık olduğunu ortaya koydu. DİĞER ÜLKELERDE BENZER Hükümete, bazı bankalara ve demiryolu şirketlerine danışmanlık yapan araştırma şirketi Advanced Workplace Associates, evden çalışma eğilimleri bakımından Birleşik Krallık'ın diğer ülkelerle genel olarak benzer eğilimler gösterdiğini tespit etti. YARI YARIYA DÜŞTÜ Şirket, 12 diğer ülkede 27 bin kişiyi kapsayan bir çalışma daha yaptı ve benzer sektörlerde haftalık ortalama ofisten çalışma süresi salgın öncesindeki 3,8 günden 1,4 güne indiğini gördü. BANKACILIK BİRİNCİ Ofisten çalışma yüzdesinin Kuzey Amerika ve Latin Amerika ülkelerinde en düşük olduğu görüldü. Sektörel olarak incelenen sektörler arasında ofisten çalışma yüzdesi bankacılık alanında en yüksek, teknoloji alanında en düşük çıktı.   HİBRİT ÇALIŞMA DA YAYGIN Salgın esnasında, ofis işçilerinin çoğu işveren tarafından evden çalışmaya yöneltilmişti. Şimdi salgın yasaklarının kalkmasına karşın birçok işyerinde ofis ve işyeri karması bir çalışma modeli sürdürüldüğü anlaşılıyor.
İngiltere'de toplam 43 işyerini kapsayan bir araştırma, salgın sonrasında uzaktan çalışmaya yönelimi gösterdi. Rapora göre, çalışanlar haftada ortalama 1,5 günü ofiste geçirirken çoğunluk evden çalışmayı tercih ediyor.

Toplam 50 bin kişinin çalıştığı 43 işyerini kapsayan bir araştırma, insanların salgın öncesine göre çok daha az ofise gittiğini ve daha çok evden çalıştığını gösterdi. Şirketlerde salgın öncesi haftada ortalama 3,8 gün ofisten çalışılırken şimdi bu oran haftada sadece 1,5 güne indi. Yine bu şirketlerde Cuma günü ofisten çalışanların oranı yüzde 13 olarak belirlendi.

OFİSLERDE DOLULUK YÜZDE 29

Consultancy Advanced Workplace Associates şirketi tarafından Haziran ayı ve Temmuz aylarında İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'da yapılan araştırma, ofislerin ortalama doluluk oranı yüzde 29 olduğunu ve en çok hafta ortası kalabalık olduğunu ortaya koydu.

DİĞER ÜLKELERDE BENZER

Hükümete, bazı bankalara ve demiryolu şirketlerine danışmanlık yapan araştırma şirketi Advanced Workplace Associates, evden çalışma eğilimleri bakımından Birleşik Krallık'ın diğer ülkelerle genel olarak benzer eğilimler gösterdiğini tespit etti.

YARI YARIYA DÜŞTÜ

Şirket, 12 diğer ülkede 27 bin kişiyi kapsayan bir çalışma daha yaptı ve benzer sektörlerde haftalık ortalama ofisten çalışma süresi salgın öncesindeki 3,8 günden 1,4 güne indiğini gördü.

BANKACILIK BİRİNCİ

Ofisten çalışma yüzdesinin Kuzey Amerika ve Latin Amerika ülkelerinde en düşük olduğu görüldü. Sektörel olarak incelenen sektörler arasında ofisten çalışma yüzdesi bankacılık alanında en yüksek, teknoloji alanında en düşük çıktı.

 

HİBRİT ÇALIŞMA DA YAYGIN

Salgın esnasında, ofis işçilerinin çoğu işveren tarafından evden çalışmaya yöneltilmişti. Şimdi salgın yasaklarının kalkmasına karşın birçok işyerinde ofis ve işyeri karması bir çalışma modeli sürdürüldüğü anlaşılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.