O Ülkede Yeniden Salgın Artıyor

03.09.2022 - 09:04, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1845+ kez okundu.
 

O Ülkede Yeniden Salgın Artıyor

Arjantin’de yer alan Tucuman Eyaleti’nde gizemli zatürre hastalığı nedeniyle 3 kişinin yaşamını yitirdiği ve 6 kişinin enfekte olduğu açıklandı.

Vakaların giderek artması ülkede yeni bir viral salgın endişesini beraberinde getirdi.   Vakalar Tucumán’daki özel bir hastanede 8 sağlık çalışanı ve bir yoğun bakım hastasından oluşuyor.   Kökeni bilinmeyen zatürre ile enfekte olan kişilerin Kovid-19, grip ve hantavirüs dahil olmak üzere 30 virüs ve bakteri testlerinin negatif çıktığını bildiren yetkililer, bunun da yeni bir virüse işaret etti.   Hastalığın, genellikle yeni viral salgınların kurbanları olan sağlık çalışanlarına bulaşması hastalığın yayılma hızının yüksek olabileceğini gösterdi. Vakaların karantinaya alındığı belirtildi.   Nefes alamadılar Tucumán Eyaleti Sağlık Bakanı Luis Medina Ruiz, gizemli pnömoniye zatürre yakalanan İlk 6 hastanın 18-22 Ağustos tarihleri arasında yoğun akciğer enfeksiyonu ile hastaneye başvurdukları ve nefes almada güçlük ve göğüs ağrısı benzeri semtomlar gösterdiklerini söyledi.   Luis Medina Ruiz, “Bu hastaların ortak noktası, iki taraflı pnömoni ile şiddetli solunum rahatsızlığı ve Kovid-19’a çok benzeyen X-Ray görüntülerindeki benzerliktir.   Hastaların ‘Kovid-19, soğuk algınlığı, A ve B tipi grip’ dahil olmak üzere 30 virüs ve bakteri için test edilmiş ve bunların hepsi negatif çıkmıştır.”   Hastalardan alınan numunelerin daha çok analiz için Arjantin Ulusal Sağlık Laboratuarları’na gönderildiğini belirten Luis Medina Ruiz, karantinaya alınan hastaların temas edenlerin de izlenerek izole edildiğini vurguladı.   Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Hastalık Kontrol Merkezi’nin salgın istihbarat ekipleri gizemli pnömoni vakalarını izlediklerini duyurdu.
Arjantin’de yer alan Tucuman Eyaleti’nde gizemli zatürre hastalığı nedeniyle 3 kişinin yaşamını yitirdiği ve 6 kişinin enfekte olduğu açıklandı.

Vakaların giderek artması ülkede yeni bir viral salgın endişesini beraberinde getirdi.

 

Vakalar Tucumán’daki özel bir hastanede 8 sağlık çalışanı ve bir yoğun bakım hastasından oluşuyor.

 

Kökeni bilinmeyen zatürre ile enfekte olan kişilerin Kovid-19, grip ve hantavirüs dahil olmak üzere 30 virüs ve bakteri testlerinin negatif çıktığını bildiren yetkililer, bunun da yeni bir virüse işaret etti.

 

Hastalığın, genellikle yeni viral salgınların kurbanları olan sağlık çalışanlarına bulaşması hastalığın yayılma hızının yüksek olabileceğini gösterdi. Vakaların karantinaya alındığı belirtildi.

 

Nefes alamadılar

Tucumán Eyaleti Sağlık Bakanı Luis Medina Ruiz, gizemli pnömoniye zatürre yakalanan İlk 6 hastanın 18-22 Ağustos tarihleri arasında yoğun akciğer enfeksiyonu ile hastaneye başvurdukları ve nefes almada güçlük ve göğüs ağrısı benzeri semtomlar gösterdiklerini söyledi.

 

Luis Medina Ruiz, “Bu hastaların ortak noktası, iki taraflı pnömoni ile şiddetli solunum rahatsızlığı ve Kovid-19’a çok benzeyen X-Ray görüntülerindeki benzerliktir.

 

Hastaların ‘Kovid-19, soğuk algınlığı, A ve B tipi grip’ dahil olmak üzere 30 virüs ve bakteri için test edilmiş ve bunların hepsi negatif çıkmıştır.”

 

Hastalardan alınan numunelerin daha çok analiz için Arjantin Ulusal Sağlık Laboratuarları’na gönderildiğini belirten Luis Medina Ruiz, karantinaya alınan hastaların temas edenlerin de izlenerek izole edildiğini vurguladı.

 

Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Hastalık Kontrol Merkezi’nin salgın istihbarat ekipleri gizemli pnömoni vakalarını izlediklerini duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.