Müşteri deneyimi merkezi çalışanı başvurusunda artış

EKONOMİ 25.07.2023 - 22:39, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2112+ kez okundu.
 

Müşteri deneyimi merkezi çalışanı başvurusunda artış

Pandemiden sonra müşteri deneyimi merkezi çalışanı başvurusunda artış yaşanıyor

  Müşteri deneyimi yönetimi alanında çalışmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle pandemiden sonra ‘uzaktan çalışma’ modelinin benimsenmesiyle, evden çalışma deneyimini yaşamak isteyenler bu mesleğe yöneliyor. Müşteri deneyimi yönetimi ve bilgi teknolojileri alanlarında hizmet veren bir iş süreçleri dış kaynak firması olan Tempo BPO’nun Çalışan ve Kültür Departmanı Direktörü Tuğçe Hünkâr, pandemi sonrası müşteri deneyimi merkezi çalışanı olmak isteyenlerin sayısının arttığını söyleyerek, “Özellikle evden çalışmanın kadın adaylar üzerinde çok pozitif etkisi oldu. Anadolu’da kadının iş hayatına katılması konusunda müşteri deneyimi merkezlerinin ciddi katkısı olduğunu gözlemliyoruz” diyor.   “Adayın kendini ifade ve dinleme becerisi önemli”   Müşteri deneyimi yönetimi çalışanlarının öğrenim durumu dağılımına bakıldığında yüzde 44’ünün lise, yüzde 55’inin lisans ve yüzde 1’inin ise yüksel lisans mezunu olduğu görülüyor. Eskiye oranla lisans ve ön lisans mezunlarında artış yaşanıyor. Bugün daha fazla lisans mezununun bu mesleği tercih ettiği görülüyor. Çalışanlarda aranan özelliklerle ilgili bilgi veren Hünkâr, şunları sıralıyor: “Müşteri deneyimi yönetiminde çalışacak olan adayların kendini ifade konusunda özellikle kendilerini geliştirmelerini bekleniyor. Çünkü işe alımda öncelikli olarak aradığımız özellik adayın kendini ifade ve dinleme becerisi oluyor. Bu, mesleği yapmak isteyenler için ön şart olarak kabul ediliyor. Sonrasında stres yönetimi ve empati bizim için önemli. Bu yetkinliklerin dışında genellikle evden çalışma tercih ettiğimiz için çalışma koşullarına uyum sağlayacak olan adaylar elbette tercihimiz oluyor. Adaylar işe alınmalarının ardından kendini ifade becerisi, dinleme ve stres yönetimi alanlarında eğitim alıyor ve profesyonelleşiyorlar. Çalışılacak yere göre satış, müzakere, ikna gibi alanlarda da yetiştirmek üzere programlar bulunuyor.”   “Tempo BPO’da çalışanlara kişi başı ortalama 20 saat eğitim veriliyor”   Adaylar işe alınmasının ardından aldıkları eğitimlerle de kendilerini geliştirebiliyorlar. “Sektörde dijital yöntemlerle eğitim oldukça revaçta. Uzun yıllardır kullanılan online eğitim yöntemleri dışında çeşitli mobil uygulamalarla oyunlaştırılmış yöntemlerle eğitim ve gelişim faaliyetleri sık kullanılmaya başlandı” diyen Hünkâr, Tempo BPO’daki eğitimlerle ilgili ise şunları söylüyor: “Tempo BPO’da çalışanlara kişi başı ortalama 20 saat eğitim veriliyor. Bunun dışında çalışanların çağrıları düzenli olarak değerlendirilip her hafta geribildirim seansları ile iş başında eğitimler verme yöntemi uygulanıyor. “
Pandemiden sonra müşteri deneyimi merkezi çalışanı başvurusunda artış yaşanıyor

 

Müşteri deneyimi yönetimi alanında çalışmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle pandemiden sonra ‘uzaktan çalışma’ modelinin benimsenmesiyle, evden çalışma deneyimini yaşamak isteyenler bu mesleğe yöneliyor. Müşteri deneyimi yönetimi ve bilgi teknolojileri alanlarında hizmet veren bir iş süreçleri dış kaynak firması olan Tempo BPO’nun Çalışan ve Kültür Departmanı Direktörü Tuğçe Hünkâr, pandemi sonrası müşteri deneyimi merkezi çalışanı olmak isteyenlerin sayısının arttığını söyleyerek, “Özellikle evden çalışmanın kadın adaylar üzerinde çok pozitif etkisi oldu. Anadolu’da kadının iş hayatına katılması konusunda müşteri deneyimi merkezlerinin ciddi katkısı olduğunu gözlemliyoruz” diyor.

 

“Adayın kendini ifade ve dinleme becerisi önemli”

 

Müşteri deneyimi yönetimi çalışanlarının öğrenim durumu dağılımına bakıldığında yüzde 44’ünün lise, yüzde 55’inin lisans ve yüzde 1’inin ise yüksel lisans mezunu olduğu görülüyor. Eskiye oranla lisans ve ön lisans mezunlarında artış yaşanıyor. Bugün daha fazla lisans mezununun bu mesleği tercih ettiği görülüyor. Çalışanlarda aranan özelliklerle ilgili bilgi veren Hünkâr, şunları sıralıyor:

“Müşteri deneyimi yönetiminde çalışacak olan adayların kendini ifade konusunda özellikle kendilerini geliştirmelerini bekleniyor. Çünkü işe alımda öncelikli olarak aradığımız özellik adayın kendini ifade ve dinleme becerisi oluyor. Bu, mesleği yapmak isteyenler için ön şart olarak kabul ediliyor. Sonrasında stres yönetimi ve empati bizim için önemli. Bu yetkinliklerin dışında genellikle evden çalışma tercih ettiğimiz için çalışma koşullarına uyum sağlayacak olan adaylar elbette tercihimiz oluyor. Adaylar işe alınmalarının ardından kendini ifade becerisi, dinleme ve stres yönetimi alanlarında eğitim alıyor ve profesyonelleşiyorlar. Çalışılacak yere göre satış, müzakere, ikna gibi alanlarda da yetiştirmek üzere programlar bulunuyor.”

 

“Tempo BPO’da çalışanlara kişi başı ortalama 20 saat eğitim veriliyor”

 

Adaylar işe alınmasının ardından aldıkları eğitimlerle de kendilerini geliştirebiliyorlar. “Sektörde dijital yöntemlerle eğitim oldukça revaçta. Uzun yıllardır kullanılan online eğitim yöntemleri dışında çeşitli mobil uygulamalarla oyunlaştırılmış yöntemlerle eğitim ve gelişim faaliyetleri sık kullanılmaya başlandı” diyen Hünkâr, Tempo BPO’daki eğitimlerle ilgili ise şunları söylüyor:

“Tempo BPO’da çalışanlara kişi başı ortalama 20 saat eğitim veriliyor. Bunun dışında çalışanların çağrıları düzenli olarak değerlendirilip her hafta geribildirim seansları ile iş başında eğitimler verme yöntemi uygulanıyor. “

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.