MUHTARLARA DEVA OLMAK İÇİN YANLARINDA

SİYASET 09.10.2021 - 09:42, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1113+ kez okundu.
 

MUHTARLARA DEVA OLMAK İÇİN YANLARINDA

"YÜREĞİR İLÇE BAŞKANLIĞI MUHTARLARA DEVA OLMAK İÇİN YANLARINDA..."        Yüreğir İlçesinin en büyük mahallelerinden olan Doğankent ve Solaklı Mahalle muhtarlarını İlçe Başkanı Hamza Milli ve Yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti. Doğankent'in 4 mahallesi var. Her Muhtar sorunlarını dile getirdi...hani derler ya " Bir dokun Bin Ah işit". işde muhtarlarımızda o durumda...Doğankent gibi büyük bir mahallede yol sorunu en baş sorun. Bırakın mahalle aralarını ana caddeler de bile yollar içler acısı. Yüreğir belediyesi her konuda  konuda sözde destek Doğankente.        Mahalledeki sağlık kabinlerinde bir tane sağlık laboratuvarı olmadığı için doktor olmasına rağmen tahlil yaptıramadıkları için şehir hastanelerine gitmek zorunda kalıyor mahalle halkı. elektrik kesintileri aynı keza. trafo merkezinin yeterli olmaması yüzünden sık sık elektrik kesintileri meydana geliyor. bu yüzden mahalle halkı çok sıkıntı çekiyor. sosyal yardımların PTT şubelerinden ödenmesinden dolayı ayın belli günlerinde PTT veznelerinde uzun kuyruklar meydana geliyor. Adana PTT Başmüdürlüğünün bu konuda en azından yoğunluk olan bu günlerde ilave bir vezne daha açması mahallelinin bu sorununa çözüm olacaktır. Bu durum defalarca PTT Başmüdürlüğüne iletilmiş ama bir çözüm olmamış. Aynı keza devlet bankası olan Ziraat bankasının çok büyük olan bu yerleşim yerinde bir ATM si yok. Emekli olan kişiler Şehir merkezine gitmek zorunda kalıyor.             Yine Türk Telekom internet alt yapısında port sorunları olduğu için yeni yerleşim yapan köylü, evine internet çektiremiyor. Muhtarlar:" İnternet sorunlarımız yüzünden geçen yıl öğrencilerimiz online eğitimlerini alamadılar. halende alt yapı sorunundan dolayı internette sıkıntılarımız devam ediyor " dediler. "Ayrıca DSİ Bölge Müdürlüğü sahasında olan drenaj kanalının en azından yüreğir sarıçam kanalı gibi betonla kenarlarının örülmesini defalarca DSİ ye bildirdik. Ama sadece seçim dönemlerinde gelinen mahallemize seçimden sonra hiç kimse elini uzatmıyor." dediler.
"YÜREĞİR İLÇE BAŞKANLIĞI MUHTARLARA DEVA OLMAK İÇİN YANLARINDA..."
 
     Yüreğir İlçesinin en büyük mahallelerinden olan Doğankent ve Solaklı Mahalle muhtarlarını İlçe Başkanı Hamza Milli ve Yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti. Doğankent'in 4 mahallesi var. Her Muhtar sorunlarını dile getirdi...hani derler ya " Bir dokun Bin Ah işit". işde muhtarlarımızda o durumda...Doğankent gibi büyük bir mahallede yol sorunu en baş sorun. Bırakın mahalle aralarını ana caddeler de bile yollar içler acısı. Yüreğir belediyesi her konuda  konuda sözde destek Doğankente.
 
     Mahalledeki sağlık kabinlerinde bir tane sağlık laboratuvarı olmadığı için doktor olmasına rağmen tahlil yaptıramadıkları için şehir hastanelerine gitmek zorunda kalıyor mahalle halkı. elektrik kesintileri aynı keza. trafo merkezinin yeterli olmaması yüzünden sık sık elektrik kesintileri meydana geliyor. bu yüzden mahalle halkı çok sıkıntı çekiyor. sosyal yardımların PTT şubelerinden ödenmesinden dolayı ayın belli günlerinde PTT veznelerinde uzun kuyruklar meydana geliyor. Adana PTT Başmüdürlüğünün bu konuda en azından yoğunluk olan bu günlerde ilave bir vezne daha açması mahallelinin bu sorununa çözüm olacaktır. Bu durum defalarca PTT Başmüdürlüğüne iletilmiş ama bir çözüm olmamış. Aynı keza devlet bankası olan Ziraat bankasının çok büyük olan bu yerleşim yerinde bir ATM si yok. Emekli olan kişiler Şehir merkezine gitmek zorunda kalıyor. 
     
     Yine Türk Telekom internet alt yapısında port sorunları olduğu için yeni yerleşim yapan köylü, evine internet çektiremiyor. Muhtarlar:" İnternet sorunlarımız yüzünden geçen yıl öğrencilerimiz online eğitimlerini alamadılar. halende alt yapı sorunundan dolayı internette sıkıntılarımız devam ediyor " dediler.
"Ayrıca DSİ Bölge Müdürlüğü sahasında olan drenaj kanalının en azından yüreğir sarıçam kanalı gibi betonla kenarlarının örülmesini defalarca DSİ ye bildirdik. Ama sadece seçim dönemlerinde gelinen mahallemize seçimden sonra hiç kimse elini uzatmıyor." dediler.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.