MOTORİN FİYATINDAKİ ARTIŞ ÇİFTÇİYİ ÜRETİM YAPAMAZ HALE GETİRDİ

GÜNDEM 08.02.2024 - 06:39, Güncelleme: 08.02.2024 - 06:39 1305+ kez okundu.
 

MOTORİN FİYATINDAKİ ARTIŞ ÇİFTÇİYİ ÜRETİM YAPAMAZ HALE GETİRDİ

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Ahencan Tayakısı, çiftçinin neredeyse her gün artış gösteren motorin maliyetleri nedeniyle üretim yapamaz hale geldiğini söyledi.

  Motorinin litre fiyatının 40 liranın üzerine çıktığını belirten Ahencan Tayakısı, devlet desteğinin arttırılmaması durumunda ithal meyve sebzenin Türk çiftçisinin ürettiği üründen daha ucuza geleceğini belirtti. Tarımın bir ülke için sanayi kadar önemli olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Tayakısı şöyle konuştu:  “Veriler, çiftçilerin motorin maliyetleriyle başa çıkmakta zorlandığına ve devlet desteğinin yetersiz olduğuna dair ciddi endişelerimizi artırmaktadır. Tarımda çiftçilerimiz sulama yaparken motorine kullanmasa bile tarlayı sürerken, çapa yaparken, hasat yaparken hatta ürettiği ürünü nakliye yaparken bile motorine ihtiyacı vardır. Tarımın olmazsa olması motorindir” dedi.
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Ahencan Tayakısı, çiftçinin neredeyse her gün artış gösteren motorin maliyetleri nedeniyle üretim yapamaz hale geldiğini söyledi.

 

Motorinin litre fiyatının 40 liranın üzerine çıktığını belirten Ahencan Tayakısı, devlet desteğinin arttırılmaması durumunda ithal meyve sebzenin Türk çiftçisinin ürettiği üründen daha ucuza geleceğini belirtti. Tarımın bir ülke için sanayi kadar önemli olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Tayakısı şöyle konuştu: 

“Veriler, çiftçilerin motorin maliyetleriyle başa çıkmakta zorlandığına ve devlet desteğinin yetersiz olduğuna dair ciddi endişelerimizi artırmaktadır. Tarımda çiftçilerimiz sulama yaparken motorine kullanmasa bile tarlayı sürerken, çapa yaparken, hasat yaparken hatta ürettiği ürünü nakliye yaparken bile motorine ihtiyacı vardır. Tarımın olmazsa olması motorindir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.