Moskova'da konser salonunda silahlı saldırı: 40 ölü

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 22.03.2024 - 22:46, Güncelleme: 23.03.2024 - 08:18 650+ kez okundu.
 

Moskova'da konser salonunda silahlı saldırı: 40 ölü

Rusya'nın başkenti Moskova’daki bir konser salonuna silahlı kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda, en az 40 kişinin öldüğü belirtildi.

Rusya'nın başkenti Moskova’daki bir konser salonuna silahlı kişilerce yapılan saldırıda en az 40 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Tass haber ajansı, saldırının gerçekleştiği konser salonunun bulunduğu Crocus Belediye binasında patlama yaşandığını, patlamanın yangına neden olduğunu açıkladı. Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, olayın hemen ardından bir kriz merkezi kurulduğunu duyurdu. Güvenlik çemberine alınan bölgedeki tüm etkinlikler de iptal edildi. Saldırganların yakalanıp yakalanmadığı bilinmiyor. Konser salonunda hala mahsur kalanların olduğu belirtiliyor. ABD, vatandaşlarının 48 saat boyunca büyük etkinliklerden uzak durması yönünde daha önce uyarıda bulunmuştu. İngiltere'nin Moskova Büyükelçiliğinden de yapılan açıklamada ABD büyükelçiliğinin uyarısı hatırlatılarak, "İngiltere vatandaşlarına Rusya'ya seyahat etmemelerini tavsiye ediyoruz" denilmişti. (İLKHA)
Rusya'nın başkenti Moskova’daki bir konser salonuna silahlı kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda, en az 40 kişinin öldüğü belirtildi.

Rusya'nın başkenti Moskova’daki bir konser salonuna silahlı kişilerce yapılan saldırıda en az 40 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Tass haber ajansı, saldırının gerçekleştiği konser salonunun bulunduğu Crocus Belediye binasında patlama yaşandığını, patlamanın yangına neden olduğunu açıkladı.

Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, olayın hemen ardından bir kriz merkezi kurulduğunu duyurdu.

Güvenlik çemberine alınan bölgedeki tüm etkinlikler de iptal edildi. Saldırganların yakalanıp yakalanmadığı bilinmiyor.

Konser salonunda hala mahsur kalanların olduğu belirtiliyor.

ABD, vatandaşlarının 48 saat boyunca büyük etkinliklerden uzak durması yönünde daha önce uyarıda bulunmuştu.

İngiltere'nin Moskova Büyükelçiliğinden de yapılan açıklamada ABD büyükelçiliğinin uyarısı hatırlatılarak, "İngiltere vatandaşlarına Rusya'ya seyahat etmemelerini tavsiye ediyoruz" denilmişti. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.