Maymun Çiçeği Vaka Sayısı 6 Bini Geçti

06.07.2022 - 22:43, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2063+ kez okundu.
 

Maymun Çiçeği Vaka Sayısı 6 Bini Geçti

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, maymun çiçeği salgınını görüşmek üzere acil durum komitesini tekrardan toplayacağını duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus bünyesinde kurulan maymun çiçeği acil durum komitesinin, vakaların küresel olarak giderek artması nedeniyle 18 Temmuz da yeniden toplanacağını duyurdu.   Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Test yapmak bir zorluk olmaya devam ediyor ve önemli sayıda vakanın tespit edilmemiş olması kuvvetle muhtemel."   6 BİNDEN DAHA ÇOK VAKA Şu ana kadar 58 ülkede 6 bin maymun çiçeği virüsü vakası tespit edildi, bu vakaların yüzde 80'inin Avrupa'da görüldüğü belirtildi.   BELÇİKA'DA MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKA SAYISI BİR AYDA ÜÇ KATTAN FAZLA ARTTI Belçika'da Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü Sciensano'ya göre, bir aydan kısa zaman içinde ülkedeki maymun çiçeği vakalarının sayısı üç kattan daha çok arttı. Haziran ayı ortasında 52 olan vaka sayısı 168'e yükseldi.   Belçika'da ilk maymun çiçeği vakası 19 Mayıs tarihinde görülmüştü. Dünya Sağlık Örgütü 1 Temmuz tarihinde açıklamasında, Avrupa'da son 2 haftada maymun çiçeği vakalarının üçe katlandığını, vaka sayısının en az 4 bin 500'e yükseldiğini bildirmişti.
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, maymun çiçeği salgınını görüşmek üzere acil durum komitesini tekrardan toplayacağını duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus bünyesinde kurulan maymun çiçeği acil durum komitesinin, vakaların küresel olarak giderek artması nedeniyle 18 Temmuz da yeniden toplanacağını duyurdu.

 

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Test yapmak bir zorluk olmaya devam ediyor ve önemli sayıda vakanın tespit edilmemiş olması kuvvetle muhtemel."

 

6 BİNDEN DAHA ÇOK VAKA

Şu ana kadar 58 ülkede 6 bin maymun çiçeği virüsü vakası tespit edildi, bu vakaların yüzde 80'inin Avrupa'da görüldüğü belirtildi.

 

BELÇİKA'DA MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKA SAYISI BİR AYDA ÜÇ KATTAN FAZLA ARTTI

Belçika'da Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü Sciensano'ya göre, bir aydan kısa zaman içinde ülkedeki maymun çiçeği vakalarının sayısı üç kattan daha çok arttı. Haziran ayı ortasında 52 olan vaka sayısı 168'e yükseldi.

 

Belçika'da ilk maymun çiçeği vakası 19 Mayıs tarihinde görülmüştü. Dünya Sağlık Örgütü 1 Temmuz tarihinde açıklamasında, Avrupa'da son 2 haftada maymun çiçeği vakalarının üçe katlandığını, vaka sayısının en az 4 bin 500'e yükseldiğini bildirmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.