Marmaris'te Orman Yangını Müdahale Devam Ediyor

22.06.2022 - 10:03, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2129+ kez okundu.
 

Marmaris'te Orman Yangını Müdahale Devam Ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren Bördübet Mahallesi 17 adalar mevkiinde başlayan orman yangına karşı mücadele sabahın ilk saatlerine kadar havadan müdahale yapılmaya devam ediyor.

250 hektarlık alanda devam eden orman yangınına havadan 20 helikopter ve 14 uçak, karadan ise 688’i Orman personeli olmak üzere toplam 1480 personel yangınla mücadele ediyor. Rüzgarın şiddeti ise dün geceye göre düşmesiyle birlikte alevlerin hızla ilerlemesi kısmen durdu.   Uçak ve helikopterler yoğun duman olan yerlere sorti yaparak yangına müdahale ediyor. Bölgeye Aydın, İzmir, Antalya, Denizli illerinden takviye ekipler gönderilirken, bölgeye ulaşan ekipler karadan çalışmalar devam ediyor.   Yanan alan yoğun duman altında bulunurken, uçak ve helikopterlerin yoğun sorti yapmasıyla birlikte alevler şiddetini azalttı. Bördübet mahallesinde başlayan ve bir ucu Hisarönü körfezi, diğer ucu Değirmenyanı mahallesine kadar ulaşan yoğun duman nedeniyle görüntü mesafesi de iyice azaldı.   TARIM VE ORMAN BAKANI'NDAN AÇIKLAMA Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris’te devam eden yangınlara dair, "Yangın söndürme uçaklarımızın ve helikopterlerimizin yangına müdahalesi an itibariyle başladı.”   Bakan Vahit Kirişci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Marmaris’te kahraman personelimizin yangın söndürme çalışmalarını takip ediyoruz. Yangın söndürme uçaklarımızın ve helikopterlerimizin yangına müdahalesi an itibariyle başladı.”   ÇOK KUVVETLİ RÜZGAR YOK "Çok kuvvetli olmayan rüzgarlar var. Batı, kuzeybatıdan rüzgar esecek. Hava sıcaklığı 32-33 derece en yüksek. Marmaris'in çevresinde hava serinleyecek."
Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren Bördübet Mahallesi 17 adalar mevkiinde başlayan orman yangına karşı mücadele sabahın ilk saatlerine kadar havadan müdahale yapılmaya devam ediyor.

250 hektarlık alanda devam eden orman yangınına havadan 20 helikopter ve 14 uçak, karadan ise 688’i Orman personeli olmak üzere toplam 1480 personel yangınla mücadele ediyor. Rüzgarın şiddeti ise dün geceye göre düşmesiyle birlikte alevlerin hızla ilerlemesi kısmen durdu.

 

Uçak ve helikopterler yoğun duman olan yerlere sorti yaparak yangına müdahale ediyor. Bölgeye Aydın, İzmir, Antalya, Denizli illerinden takviye ekipler gönderilirken, bölgeye ulaşan ekipler karadan çalışmalar devam ediyor.

 

Yanan alan yoğun duman altında bulunurken, uçak ve helikopterlerin yoğun sorti yapmasıyla birlikte alevler şiddetini azalttı. Bördübet mahallesinde başlayan ve bir ucu Hisarönü körfezi, diğer ucu Değirmenyanı mahallesine kadar ulaşan yoğun duman nedeniyle görüntü mesafesi de iyice azaldı.

 

TARIM VE ORMAN BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris’te devam eden yangınlara dair, "Yangın söndürme uçaklarımızın ve helikopterlerimizin yangına müdahalesi an itibariyle başladı.”

 

Bakan Vahit Kirişci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Marmaris’te kahraman personelimizin yangın söndürme çalışmalarını takip ediyoruz. Yangın söndürme uçaklarımızın ve helikopterlerimizin yangına müdahalesi an itibariyle başladı.”

 

ÇOK KUVVETLİ RÜZGAR YOK

"Çok kuvvetli olmayan rüzgarlar var. Batı, kuzeybatıdan rüzgar esecek. Hava sıcaklığı 32-33 derece en yüksek. Marmaris'in çevresinde hava serinleyecek."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.