LGS Nakil Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

08.08.2022 - 16:00, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1611+ kez okundu.
 

LGS Nakil Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleşen LGS 2022 sınavından sonra 2.tercihler alındı. Tercih sürecinden sonra binlerce lise adayı 2.tercih sonuçlarını beklemeye başladı.

Lise sınavları 5 Haziran 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi. İlk yerleştirmede yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam etti.   LGS'de 1. nakil sonuçları, 1 Ağustos tarihinde açıklanmıştı. LGS 2. tercih süreci 5 Ağustos tarihinden itibaren sona ermesinden sonra, lise adayları 2. tercih nakil sonuçlarını beklemeye başladı. LGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı bilgilere göre nakil takvimi ile 1-05 Ağustos 2022 tarihleri arasında tamamlanan LGS nakil işlemleri sonrasında LGS 2. tercih sonuçları 8 Ağustos 2022 tarihinde ilan edildi.   Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi ve yerel yerleştirme sonuçları "meb.gov.tr" ve ile "sonuc.meb.gov.tr" adreslerinden erişime açılacak. Öğrencilerimize hayırlı olsun. Öğrencilerimiz, yerleştirme sonuçlarına T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile ulaşabilecek.   MEB 2022 LİSE NAKİL SÜRECİ NASIL OLACAK? İlk yerleştirmelerden sonra 1’inci nakil yerleştirmeleri haftası başladı ve ağustos ayında 1’inci nakil sonuçları açıklandı. 2’nci nakil yerleştirmeleri için başvuruları alındı.   Ağustos ayının 8'inde 2.nakil sonuçları açıklanacak. İkinci nakil yerleştirme sonunda hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos tarihinde yerleştirme süreci tamamlanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleşen LGS 2022 sınavından sonra 2.tercihler alındı. Tercih sürecinden sonra binlerce lise adayı 2.tercih sonuçlarını beklemeye başladı.

Lise sınavları 5 Haziran 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi. İlk yerleştirmede yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam etti.

 

LGS'de 1. nakil sonuçları, 1 Ağustos tarihinde açıklanmıştı. LGS 2. tercih süreci 5 Ağustos tarihinden itibaren sona ermesinden sonra, lise adayları 2. tercih nakil sonuçlarını beklemeye başladı.

LGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı bilgilere göre nakil takvimi ile 1-05 Ağustos 2022 tarihleri arasında tamamlanan LGS nakil işlemleri sonrasında LGS 2. tercih sonuçları 8 Ağustos 2022 tarihinde ilan edildi.

 

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi ve yerel yerleştirme sonuçları "meb.gov.tr" ve ile "sonuc.meb.gov.tr" adreslerinden erişime açılacak. Öğrencilerimize hayırlı olsun. Öğrencilerimiz, yerleştirme sonuçlarına T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile ulaşabilecek.

 

MEB 2022 LİSE NAKİL SÜRECİ NASIL OLACAK?

İlk yerleştirmelerden sonra 1’inci nakil yerleştirmeleri haftası başladı ve ağustos ayında 1’inci nakil sonuçları açıklandı. 2’nci nakil yerleştirmeleri için başvuruları alındı.

 

Ağustos ayının 8'inde 2.nakil sonuçları açıklanacak. İkinci nakil yerleştirme sonunda hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos tarihinde yerleştirme süreci tamamlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.