Kuzey Kore uydularına müdahaleyi savaş nedeni sayacak

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 02.12.2023 - 22:49, Güncelleme: 03.12.2023 - 08:14 628+ kez okundu.
 

Kuzey Kore uydularına müdahaleyi savaş nedeni sayacak

Kuzey Kore, ABD'nin uzayda yapacağı herhangi bir müdahaleye Amerikan casus uydularını ortadan kaldırarak karşılık vereceğini duyurdu.

Kuzey Kore, uydu operasyonlarına yapılacak herhangi bir müdahaleyi savaş ilanı olarak değerlendireceğini açıkladı. Savunma Bakanlığı açıklamasında, "ABD'nin yeni teknolojileri yasa dışı ve adaletsiz bir şekilde silahlandırarak egemen bir devletin meşru topraklarını ihlal etmeye çalışması durumunda, Kuzey Kore, ABD casus uydularının fonksiyonelliğini baltalamak veya yok etmek amacıyla meşru müdafaa için gerekli önlemleri almayı değerlendirecektir," denildi. Kuzey Kore, ABD anakarası, Japonya ve Guam'daki askeri tesislerin fotoğraflarını ileten ilk askeri casus uydusunu 21 Kasım'da başarıyla fırlattığını duyurmuştu. ABD Uzay Komutanlığı sözcüsü, ABD'nin çeşitli araçlar kullanarak bir düşmanın uzay kabiliyetlerini etkisiz hale getirebileceğini açıklamıştı. (İLKHA)    
Kuzey Kore, ABD'nin uzayda yapacağı herhangi bir müdahaleye Amerikan casus uydularını ortadan kaldırarak karşılık vereceğini duyurdu.

Kuzey Kore, uydu operasyonlarına yapılacak herhangi bir müdahaleyi savaş ilanı olarak değerlendireceğini açıkladı.

Savunma Bakanlığı açıklamasında, "ABD'nin yeni teknolojileri yasa dışı ve adaletsiz bir şekilde silahlandırarak egemen bir devletin meşru topraklarını ihlal etmeye çalışması durumunda, Kuzey Kore, ABD casus uydularının fonksiyonelliğini baltalamak veya yok etmek amacıyla meşru müdafaa için gerekli önlemleri almayı değerlendirecektir," denildi.

Kuzey Kore, ABD anakarası, Japonya ve Guam'daki askeri tesislerin fotoğraflarını ileten ilk askeri casus uydusunu 21 Kasım'da başarıyla fırlattığını duyurmuştu.

ABD Uzay Komutanlığı sözcüsü, ABD'nin çeşitli araçlar kullanarak bir düşmanın uzay kabiliyetlerini etkisiz hale getirebileceğini açıklamıştı. (İLKHA)

 

 

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.