KÜÇÜK VE YEREL ESNAF KORUNMALI

SİYASET 17.03.2023 - 21:18, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2628+ kez okundu.
 

KÜÇÜK VE YEREL ESNAF KORUNMALI

TARIM ARAZİLERİ İMARA AÇILMAMALI CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, deprem bölgesinde milyonlarca insanın büyük acılar yaşadığına dikkat çekerek. “Bölgeden göçü önlemek için tarım özel olarak desteklenmeli, çiftçi, besici, üretici ihtiyaçları karşılanmalı, tarım arazileri imara açılmamalıdır” dedi.  3 HARFLI MARKETLERE 10 YIL FAALİYET YASAĞI GETİRİLMELİ  Deprem bölgesindeki esnafın ayağa kalkabilmesi için desteklerin yanında yıkım yaşayan ve neredeyse kalmamış olan esnafların yeniden oluşumu ve geri dönüşü için öneride bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Afet bölgesinde, on yıl süreyle AVM ve 3 harfli marketlerin faaliyetlerine izin verilmeyip kasabın, bakkalın, terzinin, manavın, beyaz eşya satıcısının, lokanta gibi esnafların oluşumunun yolu açılmalıdır” diye konuştu.  KÜÇÜK VE YEREL ESNAF KORUNMALI  Bu yolla küçük ve yerel esnafın korunup, sayısı arttırılıp bölgeye yeniden dönüşünün yolunun açılacağına değinen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu anlamda desteklerin yanında bu tür düzenlemelerin de depremden etkilenen illerde önemli bir ihtiyaç olduğunu belirtti.  ÇİFTÇİLERE SAĞLANAN DESTEKLER ARTIRILMALI  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımda da çiftçiler için sağlanan desteklerin arttırılması, esnafın da bölgede yeniden var olması için yöntemler geliştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.  DEPREM BÖLGESİNDE İMAR CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, depremde ciddi etkilenen illerde yeni yerleşim alanları için zemin etüdünün önemini vurguladığı açıklamada tarım arazilerinde yapılaşma yapılmaması gerektiği söyledi. Bazı bölgelerde tarım alanları  imar alanı olduğu yönünde tepki telefonları da aldıklarını belirten Gürer, “Yaşananlardan ders alınmamış olması da düşündürücüdür. Bölgede tarımsal üretimin önemli bir yeri vardır. Mera, orman ve ekilebilir alanlar mutlaka korunmalıdır. Molozlar da su kaynakları, göller ve derelere zarar vermeyecek verimsiz alanlara dökülmelidir” dedi.   

TARIM ARAZİLERİ İMARA AÇILMAMALI

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, deprem bölgesinde milyonlarca insanın büyük acılar yaşadığına dikkat çekerek. “Bölgeden göçü önlemek için tarım özel olarak desteklenmeli, çiftçi, besici, üretici ihtiyaçları karşılanmalı, tarım arazileri imara açılmamalıdır” dedi. 

3 HARFLI MARKETLERE 10 YIL FAALİYET YASAĞI GETİRİLMELİ 

Deprem bölgesindeki esnafın ayağa kalkabilmesi için desteklerin yanında yıkım yaşayan ve neredeyse kalmamış olan esnafların yeniden oluşumu ve geri dönüşü için öneride bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Afet bölgesinde, on yıl süreyle AVM ve 3 harfli marketlerin faaliyetlerine izin verilmeyip kasabın, bakkalın, terzinin, manavın, beyaz eşya satıcısının, lokanta gibi esnafların oluşumunun yolu açılmalıdır” diye konuştu. 

KÜÇÜK VE YEREL ESNAF KORUNMALI 

Bu yolla küçük ve yerel esnafın korunup, sayısı arttırılıp bölgeye yeniden dönüşünün yolunun açılacağına değinen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu anlamda desteklerin yanında bu tür düzenlemelerin de depremden etkilenen illerde önemli bir ihtiyaç olduğunu belirtti. 

ÇİFTÇİLERE SAĞLANAN DESTEKLER ARTIRILMALI 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımda da çiftçiler için sağlanan desteklerin arttırılması, esnafın da bölgede yeniden var olması için yöntemler geliştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

DEPREM BÖLGESİNDE İMAR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, depremde ciddi etkilenen illerde yeni yerleşim alanları için zemin etüdünün önemini vurguladığı açıklamada tarım arazilerinde yapılaşma yapılmaması gerektiği söyledi. Bazı bölgelerde tarım alanları  imar alanı olduğu yönünde tepki telefonları da aldıklarını belirten Gürer, “Yaşananlardan ders alınmamış olması da düşündürücüdür. Bölgede tarımsal üretimin önemli bir yeri vardır. Mera, orman ve ekilebilir alanlar mutlaka korunmalıdır. Molozlar da su kaynakları, göller ve derelere zarar vermeyecek verimsiz alanlara dökülmelidir” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.