KPSS Soruşturmasında Yeni Gelişme

30.09.2022 - 16:49, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2142+ kez okundu.
 

KPSS Soruşturmasında Yeni Gelişme

KPSS’de soruların sızdırıldığı iddiası üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevlendirmesi ile çalışmalarına başlayan Devlet Denetleme Kurulu müfettişleri, ÖSYM’de başlattıkları inceleme tamamlandı.

Ağustos ayı başında soruların sızdırıldığı iddiası gündeme gelmesiyle birlikte DDK müfettişleri ÖSYM'de inceleme başlatmıştı. İncelemeler tamamlandı ve müfettişler 2 aylık denetiminden sonra ÖSYM'den ayrıldı.   İptal edilen KPSS'nin de 18 Eylül tarihinde gerçekleşmesinden sonra müfettişler çalışmalarını bir süre daha sürdürdü ve o çalışmaların tamamlanması ile birlikte ÖSYM'den ayrıldı.   SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK? DDK müfettişleri artık rapor yazım aşamasına geçecek ve ÖSYM'de tespit ettikleri sıkıntıları, önerileri raporlarına yazacak. DDK'dan ayrı olarak inceleme yapan YÖK denetleme Kurulu raporunu inceleyecek olan DDK müfettişleri bu rapordaki tespitlere kendi raporlarında yer verebilecek.   ÖSYM'de soruların sızdırıldığına dair tespitler ile sorumlu görülen kişilerin tespit edilmesi durumunda ilgili kişiler Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilecek.   DDK'nın hazırlayacağı nihai raporundan sonra ÖSYM'de atılması gereken adımlar raporun öneriler bölümünde yer alacak. Daha güvenli bir sınav hazırlama sisteminin hayata geçmesi için yer alması beklenen önerilerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.
KPSS’de soruların sızdırıldığı iddiası üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevlendirmesi ile çalışmalarına başlayan Devlet Denetleme Kurulu müfettişleri, ÖSYM’de başlattıkları inceleme tamamlandı.

Ağustos ayı başında soruların sızdırıldığı iddiası gündeme gelmesiyle birlikte DDK müfettişleri ÖSYM'de inceleme başlatmıştı. İncelemeler tamamlandı ve müfettişler 2 aylık denetiminden sonra ÖSYM'den ayrıldı.

 

İptal edilen KPSS'nin de 18 Eylül tarihinde gerçekleşmesinden sonra müfettişler çalışmalarını bir süre daha sürdürdü ve o çalışmaların tamamlanması ile birlikte ÖSYM'den ayrıldı.

 

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

DDK müfettişleri artık rapor yazım aşamasına geçecek ve ÖSYM'de tespit ettikleri sıkıntıları, önerileri raporlarına yazacak. DDK'dan ayrı olarak inceleme yapan YÖK denetleme Kurulu raporunu inceleyecek olan DDK müfettişleri bu rapordaki tespitlere kendi raporlarında yer verebilecek.

 

ÖSYM'de soruların sızdırıldığına dair tespitler ile sorumlu görülen kişilerin tespit edilmesi durumunda ilgili kişiler Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilecek.

 

DDK'nın hazırlayacağı nihai raporundan sonra ÖSYM'de atılması gereken adımlar raporun öneriler bölümünde yer alacak. Daha güvenli bir sınav hazırlama sisteminin hayata geçmesi için yer alması beklenen önerilerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.