Koronavirüse Karşı Sprey Aşı

06.09.2022 - 12:34, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1831+ kez okundu.
 

Koronavirüse Karşı Sprey Aşı

CanSino şirketi tarafından hazırlanan aşının içeriği, enjektörle yapılan aşıların içeriğine çok benziyor. Sprey, zararsız bir adenovirüsün içinde Kovid-19 genetik kodunun bir kısmını insan vücuduna aktarıyor.

Convidecia Air adı verilen aşı, bir su buharı olarak nefesle çekiliyor. Araştırmalar aşının iyi bir koruma sağladığını gösteriyor. Amerika başta olmak üzere, İngiltere ve Türkiye’de benzer aşılar üzerinde çalışmalar yapılıyor. Bilim Adamları Kovid-19 genellikle vücuda üst solunum yollarından girdiği için bu bölgeden yapılan aşının ek bir koruma sağlayabileceği görüşünde. Aşı Çin’de tek başına kullanılması için değil, hatırlatma dozu olarak kullanılmak üzere onay aldı. Çok sayıda ülke sonbahar öncesinde yeni hatırlatma dozları yapılması için randevular açmış durumda. Uzmanlar sonbaharda grip ve Kovid-19'un daha hızlı yayılabileceği uyarısında bulunuyor.
CanSino şirketi tarafından hazırlanan aşının içeriği, enjektörle yapılan aşıların içeriğine çok benziyor. Sprey, zararsız bir adenovirüsün içinde Kovid-19 genetik kodunun bir kısmını insan vücuduna aktarıyor.

Convidecia Air adı verilen aşı, bir su buharı olarak nefesle çekiliyor. Araştırmalar aşının iyi bir koruma sağladığını gösteriyor.

Amerika başta olmak üzere, İngiltere ve Türkiye’de benzer aşılar üzerinde çalışmalar yapılıyor. Bilim Adamları Kovid-19 genellikle vücuda üst solunum yollarından girdiği için bu bölgeden yapılan aşının ek bir koruma sağlayabileceği görüşünde.

Aşı Çin’de tek başına kullanılması için değil, hatırlatma dozu olarak kullanılmak üzere onay aldı. Çok sayıda ülke sonbahar öncesinde yeni hatırlatma dozları yapılması için randevular açmış durumda. Uzmanlar sonbaharda grip ve Kovid-19'un daha hızlı yayılabileceği uyarısında bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.