KORONAVİRÜSE KARŞI BAĞIŞIKLIĞIMIZI KUVVETLENDİRMEK İÇİN NASIL BESLENELİM?

SAĞLIK 14.12.2020 - 10:00, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1150+ kez okundu.
 

KORONAVİRÜSE KARŞI BAĞIŞIKLIĞIMIZI KUVVETLENDİRMEK İÇİN NASIL BESLENELİM?

Koronavirüs hepimizin hayatını çok etkiledi ve etkilemeye de devam ediyor. Vaka sayıları ve ölüm sayısının artmasıyla herkese endişe yaratıyor. Koronavirüse yakalanma riskimiz de şu günlerde çok yüksek görünüyor. Besin Alerjisi Derneği üyesi Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan, koronavirüse karşı bağışıklığımızı yükseltmek için nasıl beslenmemiz gerektiğini çok detaylı bir şekilde anlattı.  Koronavirüsünden korunmak ve hasta olduktan sonra iyileşebilmek için etkisi netleşmiş mucize bir besin yoktur. Ancak yapılan çalışmalar sonucunda bağışıklık sistemi güçlü bireylerde hastalık riskinin düşük olduğu görülmüştür BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÖRNEK BESLENME PROGRAMI    KAHVALTI Kuşburnu veya ekinezya çayı Haşlanmış yumurta Beyaz peynir Zeytin veya ceviz içi  Avokado  Bol yeşillik, kırmızı veya yeşil biber Tam buğday ekmek   ÖĞLE 90 g et  (haftada 2 gün balık, 3 gün beyaz, 2 gün kırmızı et) Haşlanmış, zeytinyağı ilaveli sebze yemeği (brokoli, tatlı patates, karnabahar, havuç)  Bulgur pilavı  Salata (marul, havuç, maydanoz, limon suyu)   İKİNDİ 3-4 yemek kaşığı yulaf 1 su bardağı süt  1 adet meyve (kivi, turunçgiller, nar) 1 avuç içi kadar yağlı tohum, kabak çekirdeği   AKŞAM Balkabağı çorbası/mercimek çorbası Kıymalı sebze yemeği (haftada 2 gün kıymalı kurubaklagil yemeği) 4 yemek kaşığı yoğurt (mümkünse probiyotik takviyeli) Limonlu mevsim salata Tam buğday ekmeği   Alerj Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan son olarak beslenmemizin düzenli olmasının bizleri koronavirüse karşı daha kuvvetli olmamızı sağlayacağını ve bu nedenle dengeli ve düzenli beslenmenin çok önemli olduğunu belirtti. 

Koronavirüs hepimizin hayatını çok etkiledi ve etkilemeye de devam ediyor. Vaka sayıları ve ölüm sayısının artmasıyla herkese endişe yaratıyor. Koronavirüse yakalanma riskimiz de şu günlerde çok yüksek görünüyor. Besin Alerjisi Derneği üyesi Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan, koronavirüse karşı bağışıklığımızı yükseltmek için nasıl beslenmemiz gerektiğini çok detaylı bir şekilde anlattı. 

Koronavirüsünden korunmak ve hasta olduktan sonra iyileşebilmek için etkisi netleşmiş mucize bir besin yoktur. Ancak yapılan çalışmalar sonucunda bağışıklık sistemi güçlü bireylerde hastalık riskinin düşük olduğu görülmüştür

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÖRNEK BESLENME PROGRAMI 

 

KAHVALTI

Kuşburnu veya ekinezya çayı

Haşlanmış yumurta

Beyaz peynir

Zeytin veya ceviz içi 

Avokado 

Bol yeşillik, kırmızı veya yeşil biber

Tam buğday ekmek

 

ÖĞLE

90 g et  (haftada 2 gün balık, 3 gün beyaz, 2 gün kırmızı et)

Haşlanmış, zeytinyağı ilaveli sebze yemeği (brokoli, tatlı patates, karnabahar, havuç) 

Bulgur pilavı 

Salata (marul, havuç, maydanoz, limon suyu)

 

İKİNDİ

3-4 yemek kaşığı yulaf

1 su bardağı süt 

1 adet meyve (kivi, turunçgiller, nar)

1 avuç içi kadar yağlı tohum, kabak çekirdeği

 

AKŞAM

Balkabağı çorbası/mercimek çorbası

Kıymalı sebze yemeği (haftada 2 gün kıymalı kurubaklagil yemeği)

4 yemek kaşığı yoğurt (mümkünse probiyotik takviyeli)

Limonlu mevsim salata

Tam buğday ekmeği

 

Alerj Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan son olarak beslenmemizin düzenli olmasının bizleri koronavirüse karşı daha kuvvetli olmamızı sağlayacağını ve bu nedenle dengeli ve düzenli beslenmenin çok önemli olduğunu belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.