Korona Virüs Kasları Yüzde 60’tan Fazla Şişirebileceği Açıklandı

18.12.2021 - 16:55, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1702+ kez okundu.
 

Korona Virüs Kasları Yüzde 60’tan Fazla Şişirebileceği Açıklandı

Belçika’da yapılan araştırmaya göre, Kovid-19 kasları yüzde 60’tan daha çok şişirebileceği açıklandı. Yapılan Çalışmada, boyuttaki artışın muhtemelen geçici bir semptom olduğu söylendi.

Belçika’da yapılan yeni bir araştırmaya göre, Kovid-19 insanlarda kas yapısına etkisi incelendi. Araştırmada, Kovid-19 kasların yüzde 60’tan fazla şişmesine neden olabileceği belirtildi.   Hassalt kentindeki Jessa Hastanesi'nde yapılan çalışmaya göre, Kovid-19'a karşı oluşan bağışıklık hücrelerin güç istasyonları olan mitokondriye zarar vererek, su oluşturan ve kasların şişmesine neden olan enerji yakıtlarının kaybına yol açtığı bilgisi verildi. Bununla birlikte bilim adamları 18 hastadan alınan örnekler neticesinde dört kişinin kaslarının normal seviyenin üzerine çıktığını tespit etti.   GEÇİCİ BİR SEMPTOM Araştırma sonrasında rapor hazırlayan çalışmanın başındaki Dr. Toon Mostien, bu tür şişmenin kas liflerinin ölmesine yol açabileceğini boyuttaki artışın muhtemelen geçici bir semptom olduğunu söyledi. Vücuttaki bir tür kas lifinin yüzde 62, diğerinin yüzde 32 oranında şiştiğini tespit eden bilim adamları, bazı kas grupları küçüldüğünü bildirdi.   Dr. Mostein, "Tip I lifleri yüzde 11, tip 2 lifleri yüzde 17 küçüldü." Katılımcıların yaş ortalamasının 69 olurken, çoğunluğun ise erkek olduğu bir kez daha vurgulandı.   Araştırmacılar, tip I ve II liflere oksijen ve besin sağlayan kılcal damarların sayısının sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 10 düştüğünü buldular. "Kovid-19'a karşı bağışıklık tepkisinin kas israfını artırabileceğine dair endişeler var" diyen Dr. Mostien, "Sonuçlar önemli olmasa da, perfüzyondaki yüzde 10'luk bir düşüş potansiyel olarak kas lifi yıkımına katkıda bulunabilir."
Belçika’da yapılan araştırmaya göre, Kovid-19 kasları yüzde 60’tan daha çok şişirebileceği açıklandı. Yapılan Çalışmada, boyuttaki artışın muhtemelen geçici bir semptom olduğu söylendi.

Belçika’da yapılan yeni bir araştırmaya göre, Kovid-19 insanlarda kas yapısına etkisi incelendi. Araştırmada, Kovid-19 kasların yüzde 60’tan fazla şişmesine neden olabileceği belirtildi.

 

Hassalt kentindeki Jessa Hastanesi'nde yapılan çalışmaya göre, Kovid-19'a karşı oluşan bağışıklık hücrelerin güç istasyonları olan mitokondriye zarar vererek, su oluşturan ve kasların şişmesine neden olan enerji yakıtlarının kaybına yol açtığı bilgisi verildi. Bununla birlikte bilim adamları 18 hastadan alınan örnekler neticesinde dört kişinin kaslarının normal seviyenin üzerine çıktığını tespit etti.

 

GEÇİCİ BİR SEMPTOM

Araştırma sonrasında rapor hazırlayan çalışmanın başındaki Dr. Toon Mostien, bu tür şişmenin kas liflerinin ölmesine yol açabileceğini boyuttaki artışın muhtemelen geçici bir semptom olduğunu söyledi. Vücuttaki bir tür kas lifinin yüzde 62, diğerinin yüzde 32 oranında şiştiğini tespit eden bilim adamları, bazı kas grupları küçüldüğünü bildirdi.

 

Dr. Mostein, "Tip I lifleri yüzde 11, tip 2 lifleri yüzde 17 küçüldü." Katılımcıların yaş ortalamasının 69 olurken, çoğunluğun ise erkek olduğu bir kez daha vurgulandı.

 

Araştırmacılar, tip I ve II liflere oksijen ve besin sağlayan kılcal damarların sayısının sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 10 düştüğünü buldular. "Kovid-19'a karşı bağışıklık tepkisinin kas israfını artırabileceğine dair endişeler var" diyen Dr. Mostien, "Sonuçlar önemli olmasa da, perfüzyondaki yüzde 10'luk bir düşüş potansiyel olarak kas lifi yıkımına katkıda bulunabilir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.