Kongo'da mpox salgını ilan edildi

SAĞLIK (AA) - Anadolu Ajansı | 24.04.2024 - 16:52, Güncelleme: 25.04.2024 - 07:25 238 kez okundu.
 

Kongo'da mpox salgını ilan edildi

Kongo'da 5 bölgede M çiçeği (mpox) vakasının tespit edilmesinin ardından, ülke genelinde salgın ilan edildi.

 Kongo Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Gilbert Mokoki, ülkede 19 M çiçeği (mpox) vakası tespit edilmesi üzerine ülke genelinde salgın ilan edildiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Mokoki, şu ana kadar ölüm vakası kaydedilmediğini, halka, şüpheli vakalardan ve hayvanlarla yakın temastan kaçınma uyarısı yaptı. Dünya Sağlık Örgütü, 28 Kasım 2023'te damgalanma ve ırkçılık endişeleri nedeniyle, virüse “maymun çiçeği” yerine "mpox" adının verildiğini duyurmuştu. (İLKHA)
Kongo'da 5 bölgede M çiçeği (mpox) vakasının tespit edilmesinin ardından, ülke genelinde salgın ilan edildi.

 Kongo Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Gilbert Mokoki, ülkede 19 M çiçeği (mpox) vakası tespit edilmesi üzerine ülke genelinde salgın ilan edildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Mokoki, şu ana kadar ölüm vakası kaydedilmediğini, halka, şüpheli vakalardan ve hayvanlarla yakın temastan kaçınma uyarısı yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü, 28 Kasım 2023'te damgalanma ve ırkçılık endişeleri nedeniyle, virüse “maymun çiçeği” yerine "mpox" adının verildiğini duyurmuştu. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.