Kış Ayları İçin Uyarı! Avrupa'da Artan Enerji Fiyatları

29.08.2022 - 18:44, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2088+ kez okundu.
 

Kış Ayları İçin Uyarı! Avrupa'da Artan Enerji Fiyatları

Belçika enerji bakanı, doğal gaz fiyatlarını indirmek için hiçbir şey yapılmazsa AB ülkelerinin önümüzdeki "beş ila on" "korkunç" kışla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Gaz fiyatına AB çapında bir üst sınır getirilmesi ve bunun elektrik fiyatından ayrıştırılması için çağrılar giderek artıyor. AB ülkeleri, önemli gaz tedarikçisi Rusya'nın şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmesi ve yaptırımları tetiklemesinden beri büyük enerji fiyatlarındaki artışlarla mücadele veriyor. Almanya, gaz depolarını beklenenden daha hızlı doldurduğunu söylüyor. Ukrayna'yı destekleyen Batılı ülkeler, ithal ettikleri Rus gazı ve petrol miktarını azaltmaya çalışıyor. Geçen yıl AB'ye gazının yüzde 40'ını sağlayan Rusya, buna karşılık arzı kısıtladı.   Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten , sosyal medya Twitter'da Avrupa'daki gaz fiyatlarının acilen dondurulması gerektiğini belirterek, gaz ve elektrik fiyatları arasındaki bağlantının yapay olduğunu ve reforme edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.   "Hiçbir şey yapmazsak önümüzdeki beş ila on kış korkunç olacak. Avrupa düzeyinde kaynağında hareket etmeli ve gaz fiyatlarını dondurmak için çalışmalıyız."   AVRUPA'DA FİYATLAR YÜKSELİYOR Avrupa'da elektrik fiyatları yükseliyor ve bu hafta rekor seviyelere ulaştı. Almanya'da, elektrik sözleşmesi Cuma günü megavat saat başına 995 euroya ulaşırken, Fransa'da bin 130 euroya yükseldi.
Belçika enerji bakanı, doğal gaz fiyatlarını indirmek için hiçbir şey yapılmazsa AB ülkelerinin önümüzdeki "beş ila on" "korkunç" kışla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Gaz fiyatına AB çapında bir üst sınır getirilmesi ve bunun elektrik fiyatından ayrıştırılması için çağrılar giderek artıyor.

AB ülkeleri, önemli gaz tedarikçisi Rusya'nın şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmesi ve yaptırımları tetiklemesinden beri büyük enerji fiyatlarındaki artışlarla mücadele veriyor.

Almanya, gaz depolarını beklenenden daha hızlı doldurduğunu söylüyor.

Ukrayna'yı destekleyen Batılı ülkeler, ithal ettikleri Rus gazı ve petrol miktarını azaltmaya çalışıyor. Geçen yıl AB'ye gazının yüzde 40'ını sağlayan Rusya, buna karşılık arzı kısıtladı.

 

Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten , sosyal medya Twitter'da Avrupa'daki gaz fiyatlarının acilen dondurulması gerektiğini belirterek, gaz ve elektrik fiyatları arasındaki bağlantının yapay olduğunu ve reforme edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

"Hiçbir şey yapmazsak önümüzdeki beş ila on kış korkunç olacak. Avrupa düzeyinde kaynağında hareket etmeli ve gaz fiyatlarını dondurmak için çalışmalıyız."

 

AVRUPA'DA FİYATLAR YÜKSELİYOR

Avrupa'da elektrik fiyatları yükseliyor ve bu hafta rekor seviyelere ulaştı. Almanya'da, elektrik sözleşmesi Cuma günü megavat saat başına 995 euroya ulaşırken, Fransa'da bin 130 euroya yükseldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.