Kamuda tasarruf tedbirlerini içeren yasa teklifi Genel Kurul'da kabul edildi

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 19.07.2024 - 00:19, Güncelleme: 19.07.2024 - 00:19 1148+ kez okundu.
 

Kamuda tasarruf tedbirlerini içeren yasa teklifi Genel Kurul'da kabul edildi

Kamuda tasarruf tedbirlerini içeren yasa teklifi TBMM'de kabul edildi. Yasa, 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek.

Yasa teklifi, TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. 31 maddelik düzenleme ile tasarruf tedbirlerine uymayanlara cezai işlem uygulanacak. Yasa, 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek. Teklifle tasarruf tedbirlerini izleme, denetim ve raporlama yetkisi Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda olacak. Tasarruf tedbirlerine uymayanlara cezai işlem uygulanacak. Soruşturma açma ve cezai müeyyidenin belirlenmesi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı tam yetkili olacak. Ayrıca her bakanlık kendi kontrol mekanizmasını geliştirecek. Disiplin sürecinin izlenmesinin ardından sonuçlar Cumhurbaşkanlığı ile paylaşacak. Düzenleme ile ekonomik ömrünü dolduran veya ihtiyaç fazlası olan taşıtların satışı ve tasfiyesi ile ekonomiye katkı sağlanacak. Hibrit elektrikli araçların ÖTV oranlarında da değişiklik yapılacak. Deprem bölgesindeki illerde nüfus kaybının hizmete olumsuz yansımaması için adım atılacak. Depremden etkilenen 11 ilde bütçe hesaplamaları yapılırken 2023 yılı nüfusları baz alınacak. (İLKHA)
Kamuda tasarruf tedbirlerini içeren yasa teklifi TBMM'de kabul edildi. Yasa, 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek.

Yasa teklifi, TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. 31 maddelik düzenleme ile tasarruf tedbirlerine uymayanlara cezai işlem uygulanacak. Yasa, 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek.

Teklifle tasarruf tedbirlerini izleme, denetim ve raporlama yetkisi Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda olacak. Tasarruf tedbirlerine uymayanlara cezai işlem uygulanacak.

Soruşturma açma ve cezai müeyyidenin belirlenmesi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı tam yetkili olacak.

Ayrıca her bakanlık kendi kontrol mekanizmasını geliştirecek. Disiplin sürecinin izlenmesinin ardından sonuçlar Cumhurbaşkanlığı ile paylaşacak.

Düzenleme ile ekonomik ömrünü dolduran veya ihtiyaç fazlası olan taşıtların satışı ve tasfiyesi ile ekonomiye katkı sağlanacak. Hibrit elektrikli araçların ÖTV oranlarında da değişiklik yapılacak.

Deprem bölgesindeki illerde nüfus kaybının hizmete olumsuz yansımaması için adım atılacak.

Depremden etkilenen 11 ilde bütçe hesaplamaları yapılırken 2023 yılı nüfusları baz alınacak. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.