Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak

SAĞLIK 02.02.2022 - 09:31, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2160+ kez okundu.
 

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak

Hayatını kaybetmesin diye taburcu olamadı, kapalı by-pass ile sağlığına kavuştu

54 yaşındaki aslen Çorumlu olup 12 yıldır Aydın Nazilli‘de çiftlik işleten Şevki Sarıçimen, hayatı boyunca belli başlı büyük bir sağlık sorunu yaşamadığı için hiç check-up yaptırmamıştı. 120 kilo, 1.70 santim boyundaki Sarıçimen, 100-200 metre hızlı hareket ettiğinde, koşmaya çalıştığında nefes darlığı ve göğsünde nefes alırken bir zorlanma hissediyordu. Bunu da hep aşırı kilosuna, spor yapamamaya bağlıyordu. Son 10-15 yıldır bu şekilde hayatını devam ettiriyordu. Fakat son bir aydır baş ağrısı, nefes darlığı, daha kısa mesafede daha çok yorulma hissi yaşayınca check-up yaptırmaya karar verdi. Diğer tüm diğer branşlarda sorun çıkmadı, fakat kalbe gelince kardiyolog doktor kendisinden efor testi istedi. Efor testi dört aşamadan oluşuyordu; birinci etabı tamamladı, ikinci etabın yarısında kaldı. Göğsü müthiş bir şekilde ağrıdı, nefes darlığı yaşadı ve doktor efor testini yarıda keserek hemen acil anjiyo kararı verdi. KORKUDAN TABURCU ETMEDİLER Adnan Menderes Üniversitesi’nde yapılan anjiyo sonucunu gören doktor; “Şevki bey sizin durumunuz hiç iyi değil, siz bu zamana kadar nasıl hiç kriz geçirmeden geldiniz? Ana damarlardan bir tanesi yüzde 100, bir tanesi yüzde 98, bir tanesi de yüzde 93 kapalı. Size acil by-pass öneriyoruz. Stent takılacak durumu geçmişsiniz. Damarların değişmesi gerekiyor” deyince, Şevki bey o an çok panikledi. Evime gidip çocuklarımla konuşup karar vereyim demesine rağmen bırakmadılar, hastanede iki gün yatırıp kontrol altında tuttular. “ÇOK KRİTİK DARLIKLAR VARDI, KAPALI YÖNTEMLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU” Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, “Hastamız bize Aydın Nazilli’den önce telefonla ulaştı. Başka bir hastamızın tavsiyesi ile geldi. Anjiyosunu gördüm, çok kritik darlıkları vardı, bu hiç bekleyebilecek bir ameliyat değil hemen bir an önce ameliyat edelim dedim. Ertesi gün geldi ameliyata aldık. 3 damarında tıkanıklık vardı. By-pass yaptık, bir gece yoğun bakımda kaldı, 4. gün taburcu oldu. Uçağa binip evine gitti. Beslenme tarzının da et ağırlıklı olmasından dolayı kiloluydu. Hastamız 120 kiloydu ve kemiğin açılması ve kaynaması ile ilgili sorunlar oluşacaktı. Zaten kendisi de bunu dile getiriyor, “Ben böyle bir şeyi düşünemedim, o yüzden kapalı ameliyata yöneldim, orası iyileşmezdi” diyordu. Kilosu sebebiyle bacakları da çok kalındı. Bacak damarını da kapalı çıkardık, hiçbir iz, kesi yok. O yüzden tamamen toparlayıp 4. günde evine gidebildi.”
Hayatını kaybetmesin diye taburcu olamadı, kapalı by-pass ile sağlığına kavuştu

54 yaşındaki aslen Çorumlu olup 12 yıldır Aydın Nazilli‘de çiftlik işleten Şevki Sarıçimen, hayatı boyunca belli başlı büyük bir sağlık sorunu yaşamadığı için hiç check-up yaptırmamıştı. 120 kilo, 1.70 santim boyundaki Sarıçimen, 100-200 metre hızlı hareket ettiğinde, koşmaya çalıştığında nefes darlığı ve göğsünde nefes alırken bir zorlanma hissediyordu. Bunu da hep aşırı kilosuna, spor yapamamaya bağlıyordu. Son 10-15 yıldır bu şekilde hayatını devam ettiriyordu. Fakat son bir aydır baş ağrısı, nefes darlığı, daha kısa mesafede daha çok yorulma hissi yaşayınca check-up yaptırmaya karar verdi. Diğer tüm diğer branşlarda sorun çıkmadı, fakat kalbe gelince kardiyolog doktor kendisinden efor testi istedi. Efor testi dört aşamadan oluşuyordu; birinci etabı tamamladı, ikinci etabın yarısında kaldı. Göğsü müthiş bir şekilde ağrıdı, nefes darlığı yaşadı ve doktor efor testini yarıda keserek hemen acil anjiyo kararı verdi.

KORKUDAN TABURCU ETMEDİLER

Adnan Menderes Üniversitesi’nde yapılan anjiyo sonucunu gören doktor; “Şevki bey sizin durumunuz hiç iyi değil, siz bu zamana kadar nasıl hiç kriz geçirmeden geldiniz? Ana damarlardan bir tanesi yüzde 100, bir tanesi yüzde 98, bir tanesi de yüzde 93 kapalı. Size acil by-pass öneriyoruz. Stent takılacak durumu geçmişsiniz. Damarların değişmesi gerekiyor” deyince, Şevki bey o an çok panikledi. Evime gidip çocuklarımla konuşup karar vereyim demesine rağmen bırakmadılar, hastanede iki gün yatırıp kontrol altında tuttular.

“ÇOK KRİTİK DARLIKLAR VARDI, KAPALI YÖNTEMLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU”

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, “Hastamız bize Aydın Nazilli’den önce telefonla ulaştı. Başka bir hastamızın tavsiyesi ile geldi. Anjiyosunu gördüm, çok kritik darlıkları vardı, bu hiç bekleyebilecek bir ameliyat değil hemen bir an önce ameliyat edelim dedim. Ertesi gün geldi ameliyata aldık. 3 damarında tıkanıklık vardı. By-pass yaptık, bir gece yoğun bakımda kaldı, 4. gün taburcu oldu. Uçağa binip evine gitti. Beslenme tarzının da et ağırlıklı olmasından dolayı kiloluydu. Hastamız 120 kiloydu ve kemiğin açılması ve kaynaması ile ilgili sorunlar oluşacaktı. Zaten kendisi de bunu dile getiriyor, “Ben böyle bir şeyi düşünemedim, o yüzden kapalı ameliyata yöneldim, orası iyileşmezdi” diyordu. Kilosu sebebiyle bacakları da çok kalındı. Bacak damarını da kapalı çıkardık, hiçbir iz, kesi yok. O yüzden tamamen toparlayıp 4. günde evine gidebildi.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.